Round-up Tulp HK: Den Bosch houdt B’daal in bedwang, zege Amsterdam

Op de eerste speeldag van de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Den Bosch lands- en Europees kampioen Bloemendaal op 2-2 gehouden. In Den Haag pakte Amsterdam zaterdag de volle buit door Klein Zwitserland met 4-2 te verslaan.

Den Bosch – Bloemendaal 2-2

Titelverdediger Bloemendaal is het nieuwe seizoen gestart met een 2-2 gelijkspel aan de Oosterplas tegen Den Bosch. Het duel ontbrandde pas in het vierde kwart. Op dat moment leidde Bloemendaal met 1-0 nadat Tim Swaen vlak voor het verstrijken van het eerste kwart een strafbal had benut. Het laatste kwartier was nog maar net begonnen of Jaïr van der Horst kreeg een grote kans op de gelijkmaker. De speler van Den Bosch stuitte op Maurits Visser. De doelman van Bloemendaal was even later volstrekt kansloos op de kanonskogel van Jeremy Hayward. Vlak daarna zette Van der Horst uit een rebound van een strafcorner Den Bosch zelfs op voorsprong. Helaas voor Den Bosch greep coach Marc Lammers bij zijn terugkeer als hoofdcoach niet de volle buit, omdat vlak voor tijd Swaen uit een strafcorner de 2-2 eindstand op het bord zette.

15.Tim Swaen 0-1 (sb)
51.Jeremy Hayward 1-1
51.Jaïr van der Horst 2-1 (sc)
57.Tim Swaen 2-2 (sc)

Trent Mitton wordt gefeliciteerd door zijn Amsterdamse teamgenoten na zijn doelpunt tegen Klein Zwitserland. Foto: Bart Scheulderman

Klein Zwitserland – Amsterdam 2-4

Tot twee keer toe maakten de Amsterdammers een achterstand ongedaan en trok de ploeg van coach Alexander Cox uiteindelijk de overwinning over de streep. Een minuut na de 2-2 van aanwinst Rupinder Pal Singh zette Luke Dommershuijzen Amsterdam met een heerlijke lift over de keeper op voorsprong. Twee minuten voor tijd bepaalde de teruggekeerde Boris Burkhardt de eindstand op 2-4.

5.Aki Käppeler 1-0 (sc)
17.Trent Mitton 1-1
27.Marco Miltkau 2-1
33.Rupinder Pal Singh 2-2 (sc)
34.Luke Dommershuijzen 2-3
58.Boris Burkhardt 2-4

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de wedstrijden op de eerste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames