Round-up Tulp HK (H): kelderkraker onbeslist, winst Kampong

De kelderkraker in de Tulp Hoofdklasse Heren kende geen winnaar. Het duel in Zeist tussen nummer elf Schaerweijde en hekkensluiter Laren eindigde zaterdag in 1-1. Kampong deed goede zaken in de strijd om een plek in de play-offs door HGC met 3-0 te verslaan, waardoor de Wassenaarse ploeg onder in de ranglijst blijft hangen.

In een angstig en kansarm duel werden de punten eerlijk verdeeld door beide ploegen. De kraker onderin de Tulp Hoofdklasse ontbrandde even in de dertiende minuut toen Patrick Coates onderuit ging in het duel met Laren-doelman Joppe Boerstra. Het leverde Schaerweijde een strafbal op en Boerstra geel én een straftijd van tien minuten. Omdat Laren geen reservekeeper op de bank had zitten, moest Facundo Zarate onder de lat plaatsnemen. Hij was kansloos op de inzet van Jelle Westendorp. Na rust maakte Joaquin Krüger gelijk uit een cornerrebound en had Sam Vlasman met nog een handvol seconden op de klok de winnende treffer op zijn stick voor Laren. Echter zijn backhand spatte uiteen op de lat. Het gelijkspel was voor Laren een domper. Met nog vier duels te gaan wordt het ontlopen van rechtstreekse degradatie steeds moeilijker voor de ploeg van coach Lucas Rey, die drie punten achterstand heeft op Schaerweijde.

Laren-keeper Facundo Zarate is kansloos op de strafbal van Jelle Westendorp van Schaerweijde. Foto: Willem Vernes

Kampong pakte op de eigen Klapperboom drie belangrijke punten in de strijd om een ticket voor de play-offs. HGC werd met 3-0 verslagen. Voor de achtste maal op rij bleef de Utrechtse formatie op eigen veld ongeslagen tegen de ploeg uit Wassenaar. HGC is in 2024 nog immer zonder zege. Van de laatste dertien competitiewedstrijden werd er slechts één in winst omgezet. Hierdoor blijft HGC in de gevarenzone. Het gat naar nummer negen HDM is drie punten. Nummer elf Schaerweijde verkleinde de achterstand naar twee punten.

Boet Phijffer feliciteert Jelle Phijffer met zijn doelpunt voor Kampong tegen HGC. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...