Round-up Tulp HK (H): KZ verslaat Laren, ruime zege Bloemendaal

Hekkensluiter Laren is er niet in geslaagd om opnieuw te stunten tegen Klein Zwitserland. Eerder dit seizoen won Laren in Den Haag met 2-1 van KZ, maar dit keer pakte de Haagse ploeg de volle buit met dezelfde cijfers. Bloemendaal kende geen genade voor HGC en won in Wassenaar met 6-2.

De 96ste editie leverde de vijftige zege van Bloemendaal tegen HGC op. De koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren is met het oog op de play-offs al aardig op stoom geraakt. De ploeg van coach Rick Mathijssen boekte zijn achtste overwinning op rij. In die reeks werden 36 doelpunten gemaakt, een gemiddelde van 4,5 doelpunt per wedstrijd. Jasper Brinkman was goed voor de helft van de productie van Bloemendaal tegen HGC. Sowieso liep de strafcorner goed aan Bloemendaalse kant met vijf goals uit negen corners. HGC blijft in 2024 vooralsnog verstoken van een zege en bezet de tiende plaats.

Voor de derde maal op rij boekte Klein Zwitserland een zege op vreemde bodem. Op Laren werd de thuisploeg met 2-1 verslagen. De winnende treffer kwam van de stick van Aki Käppeler die de toegekende strafbal benutte. Dankzij dat doelpunt is de Amerikaan voor het vierde seizoen op rij in de dubbele cijfers terechtgekomen. Hij staat dit seizoen op tien treffers. In 2020-2021 kwam hij tot veertien goals, in 2021-2022 tot dertien en vorig seizoen maakte hij er 24. Laren leed alweer zijn vijfde nederlaag in de laatste zes competitieduels. Hierdoor blijft de ploeg hekkensluiter met acht uit zeventien.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...