Round-up Tulp HK (H): winst voor Bloemendaal en Rotterdam

Het eerste deel van de negende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren leverde overwinningen op voor Rotterdam en landskampioen Bloemendaal. Rotterdam won op bezoek bij Klein Zwitserland met 3-1 en Bloemendaal was thuis met 3-0 te sterk voor Oranje-Rood.

Klein Zwitserland – Rotterdam 1-3

Na zes competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag bleef Klein Zwitserland na het duel tegen Rotterdam met lege handen achter. De Rotterdammers waren in Den Haag met 3-1 te sterk en boekten daarmee de vijfde uitzege op rij aan de Klatteweg. De beslissing in het duel viel pas in de slotfase. Olivier Hortensius zette Rotterdam met tip op voorsprong waarna na een counter in de laatste minuut Steijn van Heijningen de bal in het lege KZ-doel kon tikken.

21. Boris Stomps 1-0
41. Pepijn van der Heijden 1-1 (sc)
57. Olivier Hortensius 1-2
60. Steijn van Heijningen 1-3

Bloemendaal-Oranje-Rood 3-0

Bloemendaal maakte snel werk van het duel tegen Oranje-Rood, dat zijn vijf voorgaande uitduels op ’t Kopje ook verloor. Het tweede kwart was nog maar amper begonnen of Dennis Warmerdam zette de eindstand van 3-0 al op het bord. Met zijn achtste competitiedoelpunt had Thierry Brinkman de Mussen al na zes minuten op het spoor van de overwinning gezet. Hij is nog maar vier doelpunten verwijderd van zijn honderdste doelpunt in de Hoofdklasse. Bloemendaal is door de overwinning al tien thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Op eigen veld verloor de landskampioen slechts één van zijn laatste 37 competitieduels (W32 V4).

6. Thierry Brinkman 1-0
14. Arthur van Doren 2-0
16. Dennis Warmerdam 3-0 (sc)