Tulp HK (H): HGC’er Marc Boltó legt Den Bosch over de knie

HGC heeft donderdag de inhaalwedstrijd tegen Den Bosch gewonnen. Aan de Oosterplas werd het 1-3. Het duel stond in eerste instantie gepland voor afgelopen zondag, maar vanwege corona-perikelen bij Den Bosch werd de wedstrijd vier dagen later gespeeld.

De zege was pas de tweede overwinning in zes uitwedstrijden dit seizoen voor HGC. De winst bezorgde de Wassenaarse club de broodnodige punten in de strijd om een plek in de play-offs. De achterstand op nummer vier Oranje-Rood bedraagt na vanavond slechts twee punten.

Drie keer Marc Boltó

De overwinning was maar aan een man te danken: Marc Boltó. De 26-jarige Spaanse aanvaller maakte in de eerste dertien duels in de Tulp Hoofdklasse slechts een doelpunt, maar ‘ontplofte’ aan de Oosterplas door drie keer te scoren.

Den Bosch kwam snel op voorsprong via Dylan Wotherspoon, maar boog uiteindelijk toch het hoofd voor HGC (1-3). Foto: Bart Scheulderman

In de dertiende minuut deed Boltó met zijn eerste treffer de Bossche voorsprong teniet. Dylan Wotherspoon had al na vier minuten een messcherpe aanval doeltreffend afgerond. Den Bosch kreeg na de gelijkmaker van Boltó de kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar vier strafcorners op rij liepen op niets uit. In het tweede kwart was Boltó opnieuw de Bossche verdediging te snel af door van dichtbij te scoren. Met zijn derde treffer na rust gooide de voormalig speler van Atlètic Terrassa het duel definitief in het slot.

Slechts twee punten in eigen huis

Het was voor Den Bosch alweer de vierde nederlaag in eigen huis dit seizoen. De ploeg verzamelde slechts twee punten uit zes thuisduels. Plaatsing voor de play-offs lijkt dit jaar een zeer lastige opgave te worden. De achterstand op plek vier is al opgelopen naar negen punten. De rest van het seizoen dreigt een anoniem bestaan in het rechterrijtje van de Tulp Hoofdklasse.

Den Bosch – HGC 1-3

4. Dylan Wotherspoon 1-0
13. Marc Boltó 1-1
22. Marc Boltó 1-2
55. Marc Boltó 1-3