Round-up Tulp HK (H): A’dam wint kelderkraker, ook zege OR

De heren van Amsterdam hebben in de strijd om rechtstreekse degradatie de aanval van hekkensluiter Laren met succes afgeslagen. De Amsterdammers wonnen zaterdag in eigen huis met 2-1 en bouwden de voorsprong op Laren uit naar vier punten. Koploper Oranje-Rood was in Den Haag met 2-1 te sterk voor HDM.

Net als in de heenwedstrijd won Amsterdam met 2-1. Laren kwam na zes minuten op voorsprong via een rake strafcorner van Thomas Vis. Met die stand droeg de Gooise ploeg de laatste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren virtueel over aan Amsterdam, dat het trio Valentin Vega (geschorst), Luke Dommershuijzen en Valentijn Charbon (beiden geblesseerd) miste maar wel een beroep kon doen op Engels international Liam Ansell. Na rust keerden de Amsterdammers het tij. Clubtopscorer Boris Burkhardt maakte gelijk, waarna Brent van Bijnen met een bekeken backhand ervoor zorgde dat Amsterdam de eerste overwinning boekte na zes competitieduels zonder winst. Ook was het pas de eerste zege dit seizoen voor eigen publiek. Laren blijft laatste met zeven punten uit dertien duels.

Boris Burkhardt van Amsterdam tegen Laren. Foto: Koen Suyk

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en Laren

Koploper Oranje-Rood dreigde voor de derde keer dit seizoen tegen puntenverlies op te lopen, maar een rake tip vlak voor tijd van Jamie van Aart zorgde ervoor dat de Eindhovenaren alsnog de drie punten mee naar huis namen. Door de overwinning is Oranje-Rood al zes duels ongeslagen. Voor HDM kwam er een einde aan een goede reeks. De Haagse ploeg was de voorgaande vier competitieduels zonder nederlaag gebleven.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren