Round-up Tulp HK: Kampong wint topper, Hertzberger op schot

Kampong is het seizoen gestart met een overwinning. Op de eerste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren werd in de topper HGC met 4-2 verslagen. Bij Rotterdam gaf Jeroen Hertzberger zijn visitekaartje af. De aanvoerder scoorde liefst vijfmaal in de 8-1 overwinning op promovendus HDM. Ook de andere promovendi werden getrakteerd op een nederlaag. Schaerweijde ging thuis met 4-1 onderuit tegen Pinoké en Voordaan moest zijn meerdere erkennen in Oranje-Rood: 0-6.

HGC – Kampong 2-4

Met twee doelpunten besliste Duco Telgenkamp eigenhandig de topper in Wassenaar tussen HGC en Kampong. Bij de stand van 2-2 na een doelpunt van Alan Forsyth scoorde de van HDM overgekomen jeugdinternational twee doelpunten binnen een minuut. Niet alleen Telgenkamp scoorde twee keer, ook Jip Janssen vond twee keer het net. De international sleepte twee strafcorners binnen en boog zodoende de 1-0 achterstand na een treffer van Lucas Veen om in een 2-1 voorsprong.

Rotterdam – HDM 8-1

Met vijf doelpunten solliciteert Jeroen Hertzberger nadrukkelijk naar een plek in Oranje. De aanvoerder had met zijn doelpunten een enorm groot aandeel in de 8-1 zege van Rotterdam op HDM. Het was voor de derde keer in zijn hoofdklasseloopbaan dat Hertzberger vijf keer scoorde in een duel. Zijn totaalproductie in de Hoofdklasse staat op 306 treffers. Hertzberger is daarmee nog drie doelpunten verwijderd van de tweede positie op de topscorerslijst aller tijden. Taeke Taekema staat op die plek met 309 goals. Roderick Weusthof is lijstaanvoerder met 346 doelpunten.

Schaerweijde – Pinoké 1-4

Het vizier van Alexander Hendrickx stond meteen vanaf het eerste fluitsignaal op scherp. Al na drie minuten opende de Belg met een rake sleeppush de score voor Pinoké. Achttien minuten later voegde hij daar nog een tweede treffer aan toe. Daarmee was de basis voor de zege van de Steekneuzen gelegd. Ook nieuwkomer Florent van Aubel en Miles Bukkens waren trefzeker voor Pinoké. Thur Stadelmaier deed iets terug voor Schaerweijde.

3. Alexander Hendrickx 0-1 (sc)
21. Alexander Hendrickx 0-2 (sc)
31. Thur Stadelmaier 1-2
34. Florent van Aubel 1-3 (sc)
59. Miles Bukkens 1-4

Voordaan – Oranje-Rood 0-6

Oranje-Rood schoot uit de startblokken. Na negen minuten leidde de Eindhovense formatie al met 2-0. Die voorsprong werd gestaag uitgebreid naar een 6-0 zege. Sam Lane en Thibeau Stockbroekx scoorden elk twee keer. Domper op de eerste overwinning van het seizoen was het geblesseerd uitvallen van Tijmen Reyenga, die deze zomer overkwam van Den Bosch.

5. Sam Lane 0-1
9. Max de Bie 0-2
30. Sam Lane 0-3
40. Gijs van Merriënboer 0-4 (sc)
44. Thibeau Stockbroekx 0-5
59. Thibeau Stockbroekx 0-6

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de eerste speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren