Round-up Tulp HK (H): Kampong wint topper, pak slaag Amsterdam

Koploper Kampong heeft zondag de topper van Oranje-Rood gewonnen. Op de Klapperboom werd het 3-2. Amsterdam kreeg in eigen huis een pak slaag van Rotterdam: 1-6. Promovendus HDM boekte een belangrijke zege. Den Bosch werd met 3-1 verslagen en Pinoké ging met ruime cijfers langs hekkensluiter Voordaan (6-1).

Kampong – Oranje-Rood 3-2

Met de 3-2 overwinning in de topper tegen Oranje-Rood is Kampong al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen in de Tulp Hoofdklasse (W11 G1). Met zijn twee rake strafcorners krikte Jip Janssen zijn seizoentotaal naar veertien doelpunten en staat hij op 99 officiële doelpunten voor de Utrechters. Oranje-Rood trad op de Klapperboom aan zonder zijn twee Nieuw-Zeelandse en twee Belgische internationals, die verplichtingen hadden in de Pro League. Door de nederlaag zakte de Eindhovense ploeg van de derde naar de vijfde plaats. Kampong blijft fier koploper. De voorsprong op nummer twee Bloemendaal bedraagt vijf punten.

4. Jip Janssen 1-0 (sc)
10. Jip Janssen 2-0 (sc)
36. Terrance Pieters 3-0
50. Thomas Briels 3-1
56. Jelle Galema 3-2

Het vuistje van Jip Janssen na zijn doelpunt voor Kampong tegen Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

HDM – Den Bosch 3-1

HDM boekte zijn derde zege van het seizoen en pakte daarmee drie hele belangrijke punten. De Haagse promovendus steeg naar een negende plaats net boven de play-outs ten koste van HGC, dat nu tiende staat. HDM kende zondag tegen Den Bosch een bliksemstart voor eigen publiek. Binnen drie minuten had de ploeg van coach Erik van Driel al twee keer gescoord. Den Bosch deed in het eerste kwart iets terug, maar de 2-1 stand bleef vervolgens lang op het bord staan. De beslissing viel in het slot toen Den Bosch de keeper voor een extra veldspeler had ingewisseld. HDM verzilverde een strafcorner voor de 3-1. De wedstrijd eindigde op een vervelende manier. Den Bosch-speler Jaïr van der Horst werd met rood uit het veld gestuurd nadat hij HDM-speler Sander Groenheijde tegen de grond had gewerkt.

1. Yorben Fontaine 1-0
3. Javier Osses 2-0
4. Timo Boers 2-1 (sc)
60. Kieran Dartée 3-1 (sc)

Amsterdam – Rotterdam 1-6

Voor het eerst sinds 26 augustus 2018 won Rotterdam weer eens in het Wagener Stadion van Amsterdam. De 6-1 winst voor de Rotterdammers betekende voor Amsterdam één van de grootste thuisnederlagen. Voor eigen publiek hebben de Amsterdammers het sowieso moeilijk. Dit seizoen won het pas één keer in eigen huis. Topscorer Jeroen Hertzberger maakte één van de zes Rotterdamse treffers. Daarmee tilde hij zijn seizoentotaal naar 19 doelpunten, een meer dan in het complete vorige seizoen. Bovendien is hij nog maar twee goals verwijderd van zijn 400ste officiële doelpunt in zijn clubloopbaan. Rotterdam is met 47 doelpunten de meest productieve ploeg in de Tulp Hoofdklasse.

11. Guus Jansen 0-1
18. Tjep Hoedemakers 0-2
22. Olivier Hortensius 0-3
35. Tjep Hoedemakers 0-4
44. Bram Huijbregts 1-4
48. Jochem Bakker 1-5
49. Jeroen Hertzberger 1-6

Tjep Hoedemakers rent weg nadat hij Rotterdam op een 2-0 voorsprong heeft gezet tegen Amsterdam. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Amsterdam en Rotterdam

Pinoké – Voordaan 6-1

Met zijn eerste hattrick in de Tulp Hoofdklasse had Miles Bukkens een belangrijk aandeel in de 6-1 zege van Pinoké op Voordaan. De hekkensluiter uit Groenekan was in het tweede kwart nog wel op voorsprong gekomen via Mike Huisman, maar bleef ook in de elfde competitiewedstrijd met lege handen achter. Voordaan is al veertien duels op rij zonder zege in de Tulp Hoofdklasse. Pinoké steeg door de ruime zege naar de derde plaats op de ranglijst.

18. Mike Huisman 0-1
24. Miles Bukkens 1-1 (sc)
30. Miles Bukkens 2-1
40. Miles Bukkens 3-1 (sc)
52. Texas Bukkens 4-1
53. Pieter Sutorius 5-1
58. Daan Bonhof 6-1

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


2 Reacties

  1. Julia van Kollenburg

    Wie verzint het dat de pro league gelijktijdig met de Nederlandse competitie in de hoofdklasse plaats vindt? Dat kan echt niet als je de eigen competitie serieus neemt.

    1. jankeesvanvliet

      De KNHB gaat toch niet over de planning van de Proleague van België en NZ? neem aan dat zij het ook graag anders zouden willen. Meer iets voor de FIH maar waarschijnlijk erg ingewikkeld


Wat vind jij? Praat mee...