Round-up Tulp HK (H): Den Bosch pakt punt op ’t Kopje, Kampong verslaat HGC

Op de laatste speeldag voor de winterstop in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Den Bosch met 3-3 gelijkgespeeld tegen landskampioen Bloemendaal. Koploper Kampong was in eigen huis met 2-1 te sterk voor het kwakkelende HGC. Amsterdam en Klein Zwitserland kwamen niet verder dan 1-1 en Oranje-Rood versloeg hekkensluiter Voordaan met 6-1.

Bloemendaal – Den Bosch 3-3

Landskampioen Bloemendaal wist dat het duel tegen Den Bosch een zware kluif zou worden. In de heenwedstrijd werd aan de Oosterplas ternauwernood met 2-2 gelijkgespeeld. Ook dit keer, op ’t Kopje, eindigde de wedstrijd onbeslist. Het werd 3-3 in een heerlijke wedstrijd. Het zwaar gehavende Den Bosch nam in het eerste kwart brutaal een 2-0 voorsprong. Na rust leek Bloemendaal orde op zaken te stellen na een schitterende actie van Jorrit Croon. Den Bosch gaf niet op en maakte via junior Joppe Wolbert gelijk. Bloemendaal ging op jacht naar de 4-3, maar Den Bosch weerstond de druk ook toen de ploeg zelfs met negen spelers binnen de lijnen stond.

14. Fabian Unterkircher 0-1
15. Timo Boers 0-2 (sb)
19. Jasper Brinkman 1-2 (sc)
34. Thierry Brinkman 2-2 (sc)
36. Jorrit Croon 3-2
43. Joppe Wolbert 3-3

Vreugde bij Bloemendaal na het schitterende doelpunt van Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Kampong – HGC 2-1

Op de Klapperboom incasseerde HGC alweer de zevende nederlaag in twaalf competitiewedstrijden. Het blijft kwakkelen voor de ploeg van coach Bram Lomans, die het moest stellen zonder Seve van Ass. HGC blijft tiende op drie punten achterstand op de veilige negende plaats. Koploper Kampong boekte zijn elfde zege van het seizoen en is in de Tulp Hoofdklasse dertien duels op rij ongeslagen (W12 G1). Met zijn openingstreffer bereikte Jip Janssen een persoonlijke mijlpaal. De strafcornerspecialist scoorde zijn honderdste officiële doelpunt voor de Utrechters. Zijn eerste treffer maakte Janssen exact zes jaar geleden: op 13 november 2016 scoorde hij in de Hoofdklasse tegen HGC.

15. Jip Janssen 1-0 (sc)
21. Willem van Campen 1-1
48. Terrance Pieters 2-1

Terrance Pieters schreeuwt het uit na zijn winnende treffer voor Kampong tegen HGC. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Kampong en HGC

Oranje-Rood – Voordaan 6-1

Na een reeks van drie competitiewedstrijden waarin slechts een keer gelijk werd gespeeld boekte Oranje-Rood eindelijk weer een overwinning. Hekkensluiter Voordaan werd in Eindhoven met 6-1 verslagen. Laurens Halfmann en Jelle Galema scoorden elk twee doelpunten. Galema tilde zijn totaal daarmee naar 99 officiële doelpunten in zijn clubloopbaan. Hekkensluiter Voordaan is nu vijftien duels op rij zonder zege (G1 V14) in de Hoofdklasse.

6. Laurens Halfmann 1-0
23. Gijs van Merriënboer 2-0 (sc)
37. Jelle Galema 3-0 (sc)
43. Pim Haring 4-0 (sc)
46. Jelle Galema 5-0 (sc)
49. Laurens Halfmann 6-0
59. Ivo Visser 6-1

Amsterdam – Klein Zwitserland 1-1

Na drie nederlagen op rij pakte Amsterdam weer eens een puntje. Klein Zwitserland werd in het Wagener Stadion op 1-1 gehouden. Veel schieten beide ploegen niet op met de puntendeling. De Amsterdammers gaan de winterstop in als achtste met dertien uit twaalf. Klein Zwitserland is zesde met achttien uit twaalf. Het gat naar nummer vier bedraagt vijf punten.

11. Marco Miltkau 0-1
21. Floris Middendorp 1-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten van het tweede deel van de twaalfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...