Round-up Tulp HK (H): B’daal wint topper, rode kaart De Gier

Bloemendaal heeft vrijdagavond in de Tulp Hoofdklasse Heren de topper tegen Kampong met 3-1 gewonnen. Landskampioen Pinoké boekte eindelijk weer eens een overwinning. Amsterdam werd met 2-0 verslagen. In de Haagse derby tussen Klein Zwitserland en HDM (1-1) liep Cédric de Gier in de slotfase tegen een rode kaart op.

De topper op ‘t Kopje was eigenlijk al in het eerste kwart beroofd van zijn spanning. In dat eerste kwartier scoorden de Mussen drie keer via Zach Wallace, Marc Miralles en Thierry Brinkman. Niet toevallig de top drie clubtopscorers van Bloemendaal. De eretreffer van Kampong kwam op naam van Jip Janssen, die uit een strafcorner zijn zeventiende competitietreffer liet aantekenen en daarmee topscorer is in de Tulp Hoofdklasse. Door de zege blijft Bloemendaal ongeslagen in thuisduels. Kampong ziet in de strijd om een play-offticket concurrent Rotterdam in punten op gelijke hoogte komen, maar de Utrechters hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Zach Wallace opent de score voor Bloemendaal in de wedstrijd tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Bloemendaal en Kampong

De Haagse derby eindigde onbeslist, maar werd in de slotfase ontsierd door een rode kaart voor Cédric de Gier die zijn emoties na een groene kaart niet in bedwang kon houden. Het was voor De Gier zijn tweede rode kaart van het seizoen. Afgelopen oktober werd hij ook van het veld gestuurd in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood. Door de remise steeg HDM een plaatsje naar plek acht ten koste van HGC. Voor de zevende keer op rij slaagde Klein Zwitserland er niet in een duel voor eigen publiek winnend af te sluiten.

Koploper Oranje-Rood kende weinig moeite met HGC. In de heenwedstrijd walsten de Eindhovenaren over de ploeg uit Wassenaar heen (0-9). Dit keer volstonden drie doelpunten van Gijs van Merriënboer voor de 3-0 eindstand. Met name zijn derde doelpunt verdiende de schoonheidsprijs: Van Merriën plukte een hoge voorzet van Joep de Mol prachtig uit de lucht om de bal vervolgens vanuit de lucht met zijn backhand binnen te tikken. Voor de zevende keer op rij bleef Oranje-Rood ongeslagen. HGC zakte naar de negende plaats. Hoewel de ploeg hetzelfde puntenaantal heeft als HDM is het doelsaldo van HGC minder dan de Haagse concurrent.

De laatste vijf ontmoetingen tussen Pinoké en Amsterdam waren goed voor 32 goals, een gemiddelde van 6,4 treffers. Dit keer werden de toeschouwers op minder doelpunten getrakteerd. Het werd 2-0 en beide doelpunten van Pinoké kwamen op naam van Joep Troost. Voor het eerst sinds vier competitieduels stapte Pinoké weer eens als winnaar van het veld. Amsterdam verloor voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden.

Rotterdam had zijn handen vol aan hekkensluiter Laren. Het enige doelpunt werd gemaakt door Pepijn van der Heijden uit een strafcorner. Het was een belangrijke zege voor de Rotterdammers, die profiteerden van de nederlaag van Kampong, de nummer vier op de ranglijst. Beide ploegen hebben 25 punten, maar Rotterdam heeft een wedstrijd meer gespeeld. Laren zag concurrenten Schaerweijde en Amsterdam niet uitlopen. Het verschil blijft respectievelijk drie en vier punten.

Schaerweijde en Den Bosch maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Tot twee keer toe kwam Schaerweijde op gelijke hoogte, maar uiteindelijk trok Den Bosch aan het langste eind mede dankzij rake strafcorners van Timo Boers en Thomas Sorsby (tip-in). Het was pas de tweede zege van de Bossche formatie in de laatste zes duels. Schaerweijde leed de derde nederlaag op rij.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de veertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


1 Reactie

  1. peter-de-ruiter

    Cedric de Gier van HDM kreeg weer een rode kaart vrijdag. Kan iemand mij vertellen waarom hij vandaag wel meespeelde tegen Shaerweijde? Was de kaart onzinnig en is er beroep aangetekend of gaat de schorsing pas later in?


Wat vind jij? Praat mee...