Round-up HK (H): zeges voor top vier, nederlagen voor laatste vier

In de strijd om de vierde plaats heeft Kampong de aanval van Rotterdam met succes afgeslagen. De Utrechtse formatie won zondag in eigen huis met 1-0 en heeft nu drie punten voorsprong op de Rotterdammers en nog een inhaalwedstrijd tegoed. Koploper Oranje-Rood versloeg Amsterdam met 3-2 en landskampioen Pinoké was met 1-0 te sterk voor hekkensluiter Laren.

De strijd om de vierde plaats in de Tulp Hoofdklasse werd beslist door een individuele actie van Duco Telgenkamp. De spits van Kampong zette ‘m vanaf de eigen 23-meterlijn op een lopen en rondde zijn rush met een knalharde backhand af. Kansen waren er vervolgens voor Kampong om de score uit te breiden, maar met name Rotterdam-keeper Derk Meijer hield zijn ploeg in de wedstrijd. Omdat Rotterdam aanvallend weinig kon uitrichten, bleven de punten op de Klapperboom.

Duco Telgenkamp scoort voor Kampong tegen Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Rotterdam

Ook na vijftien speeldagen is Amsterdam niet vrij van degradatiezorgen. De ploeg van coach Taco van den Honert blijft na de nederlaag tegen Oranje-Rood op een tiende plaats staan. Omdat concurrent HGC ook verloor, is de achterstand op de veilige negende plaats twee punten. De winnende treffer van Max de Bie bezorgde Oranje-Rood de vijfde competitiezege op rij. Hierdoor is de koploper in de Tulp Hoofdklasse al acht duels zonder nederlaag.

Een doelpunt vlak voor tijd bezorgde HDM niet alleen de zege, maar zorgde er ook voor dat het gat met de tiende plaats is opgelopen naar vijf punten. Schaerweijde leek op weg naar de eerste zege ooit op HDM in de Tulp Hoofdklasse, maar in de slotfase draaide de Haagse ploeg de rollen om. Het betekende voor Schaerweijde de vierde nederlaag op rij. Met de zege maakte HDM een einde aan de reeks van zes thuisduels waarin niet werd gewonnen.

Met de 3-2 zege maakte Bloemendaal een einde aan een reeks van drie duels aan de Oosterplas waarin de Mussen de Bossche formatie niet kon verslaan. Den Bosch kwam in de slotfase nog dichtbij, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Bloemendaal zijn zesde zege op rij boekte. Door de nederlaag is Den Bosch tien punten verwijderd van de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Het gat naar de play-outs bedraagt zeven punten.

Net als Rotterdam afgelopen vrijdag had Pinoké zijn handen vol aan hekkensluiter Laren. Het enige doelpunt viel uit een strafcorner. De Belgisch international Alexander Hendrickx bezorgde de Steekneuzen met zijn doelpunt de tweede zege op rij en de eerste driepunter in een uitwedstrijd na een reeks van drie duels zonder winst.

Voor de vierde competitiewedstrijd op rij slaagde HGC er niet in een duel winnend af te sluiten. In de derby was Klein Zwitserland met 3-2 te sterk. Het was voor Klein Zwitserland pas de tweede overwinning in de laatste zes duels. HGC knokte zich nog terug na een 0-3 achterstand, maar de zo gewilde gelijkmaker viel niet in Wassenaar.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...