Round-up Tulp HK (H): eerste nederlaag Kampong, OR naar 4de plek

Koploper Kampong heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Schaerweijde werd zondag met 2-1 verloren. Oranje-Rood klom na de 1-0 zege op Rotterdam naar de vierde plaats op de ranglijst ten koste van Pinoké en Den Bosch haalde uit tegen Voordaan. Het werd 11-1. Bloemendaal hield een punt over aan het duel tegen HGC: 2-2.

Den Bosch – Voordaan 11-1

Voor de derde keer dit seizoen incasseerde Voordaan minstens tien doelpunten in een duel. Na de 10-1 tegen Rotterdam en de 12-0 tegen Kampong was zondag aan de Oosterplas Den Bosch met 11-1 te sterk. De hekkensluiter heeft na vijftien duels al 94 doelpunten om de oren gekregen. Met dit aantal komt het negatieve hoofdklasserecord van Eindhoven in zicht. Die ploeg kreeg in het seizoen 2006-2007 in 22 duels 119 doelpunten te verwerken.

Den Bosch kende met recht een bliksemstart tegen Voordaan. Na drie minuten stond al de comfortabele stand van 3-0 op het bord. Met dankzij onder meer drie doelpunten van Koen Bijen, clubtopscorer met inmiddels twaalf goals, liep de ploeg van coach Marc Lammers uit naar een monsterscore. Het was de grootste zege ooit van Den Bosch op het hoogste niveau. Het oude record was de 9-1 zege op Groningen op 2 november 1996. En ook niet onbelangrijk, Den Bosch is nog maar drie punten verwijderd van een play-offplek.

Rotterdam – Oranje-Rood 0-1

Met de eerste zege van het kalenderjaar is Oranje-Rood naar de vierde plaats op de ranglijst gestegen, ten koste van Pinoké. Beide ploegen begonnen gehavend aan de wedstrijd. Rotterdam miste vijf spelers, waarvan vier internationals en Oranje-Rood miste international Tijmen Reyenga. De Nieuw-Zeelander Sam Lane besliste het topduel met een rake strafcorner, zijn achtste treffer van het seizoen. Het was voor Oranje-Rood de vierde keer op rij dat de ploeg in een onderling duel met Rotterdam als winnaar van het veld stapte. De Rotterdammers leden de tweede nederlaag in de laatste drie competitieduels.

Lees het verslag van het duel tussen Rotterdam en Oranje-Rood

Sam Lane schreeuwt het uit als hij Oranje-Rood op voorsprong heeft gezet tegen Rotterdam. Foto: Willem Vernes

HGC – Bloemendaal 2-2

HGC kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar slaagde er niet in om voor het eerst sinds 18 oktober 2015 weer te winnen van Bloemendaal. De knal van Teun Beins vlak voor tijd voorkwam een overwinning voor HGC, dat door de puntendeling wel naar de negende plaats op de ranglijst steeg ten koste van HDM. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van HGC is veel beter. Het was voor Bloemendaal de vierde puntendeling van het seizoen en liep hierdoor slechts een puntje in op koploper Kampong dat verloor van Schaerweijde.

Schaerweijde – Kampong 2-1

De ongeslagen reeks van Kampong is ten einde. Na vijftien wedstrijden zonder nederlaag ging de koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren met 2-1 onderuit. De nederlaag was historisch want nog nooit eerder won Schaerweijde op het hoogste niveau van de ploeg uit Utrecht. Voor Schaerweijde is de driepunter zeer welkom. Niet alleen is de afstand met hekkensluiter Voordaan vergroot naar acht punten, maar ook is het gat naar de nieuwe nummer tien HDM verkleind naar vier punten.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...