Tulp HK (H): B’daal wint topper, nederlagen KZ en Oranje-Rood

Op ’t Kopje won Bloemendaal zondag op de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren de topper van Kampong (2-1). In de strijd om de play-offs leden Klein Zwitserland en Oranje-Rood gevoelige nederlagen. KZ ging thuis onderuit tegen HGC (2-3) en de Eindhovenaren verloren met dezelfde cijfers op bezoek bij Amsterdam.

Hekkensluiter Hurley pakte het tweede punt van het seizoen na de 2-2 tegen Tilburg en Jeroen Hertzberger maakte zijn vijfhonderdste doelpunt door de 2-2 voor Rotterdam tegen Den Bosch te scoren.

Klein Zwitserland – HGC 2-3

Net als de voorgaande vijf ontmoetingen stond het duel ook dit keer weer garant voor doelpunten. Het gemiddelde van vijf doelpunten werd in stand gehouden door de 3-2 zege voor HGC. Voor de derde keer op rij na de winterstop bleef Klein Zwitserland met lege handen achter. De derde nulscore betekent dat de achterstand van de Haagse ploeg op de vierde plaats op de ranglijst inmiddels is opgelopen naar vijf punten. HGC daarentegen vond door de zege juist de aansluiting met de posities die recht geven op een ticket voor de play-offs. HGC staat nu in punten gelijk met nummer vier Amsterdam en heeft een punt achterstand op Pinoké, dat op een derde plaats staat.

2. Zachary Wallace 0-1
24. Floris van der Linden 0-2 (sc)
40. Gordon Johnston 0-3 (sc)
44. Thomas Craig 1-3 (sc)
50. Thomas Craig 2-3 (sb)

Het vuistje van Gordon Johnston nadat hij HGC op een 3-0 voorsprong heeft gezet tegen Klein Zwitserland. Foto: Bart Scheulderman

SCHC – Pinoké 3-4

Pinoké had het lastig in Bilthoven. Tot twee keer toe zagen de Steekneuzen een voorsprong ongedaan worden gemaakt. Pas in de slotfase nam Pinoké definitief afstand van SCHC via Niklas Wellen en Dennis Warmerdam. Door de overwinning nam de ploeg uit het Amsterdamse Bos de derde plaats over van Oranje-Rood, dat verloor van Amsterdam. SCHC zag concurrenten Tilburg en Hurley respectievelijk een punt uit- en een punt inlopen.

13. Miles Bukkens 0-1
21. Conor Empey 1-1
44. Miles Bukkens 1-2 (sc)
61. Cédric Terwel 2-2 (sc)
64. Niklas Wellen 2-3
69. Dennis Warmerdam 2-4
70. Bram Weers 3-4

Den Bosch – Rotterdam 2-2

Met zijn vijfhonderdste doelpunt in zijn loopbaan voorkwam Jeroen Hertzberger een nederlaag van Rotterdam tegen Den Bosch. Het was voor de vierde keer op rij dat de Rotterdammers genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Ook Den Bosch wacht al vier competitiewedstrijden op een overwinning. Ondanks twee doelpunten van Jaïr van der Horst lukte het de Bossche formatie niet om de eerste overwinning dit seizoen voor eigen publiek te boeken.

20. Jaïr van der Horst 1-0
29. Tristan Algera 1-1 (sc)
50. Jaïr van der Horst 2-1
60. Jeroen Hertzberger 2-2 (sc)

Bloemendaal – Kampong 2-1

Kampong sloop na de winterstop met rasse schreden dichter naar koploper Bloemendaal toe. Het verschil voorafgaand aan de topper bedroeg slechts een punt. De aanval van Kampong op de koppositie werd door Bloemendaal, met Wouter Jolie in de gelederen, met succes afgeslagen. De 2-1 zege maakte meteen een einde aan een reeks van drie wedstrijden zonder winst. Bovendien is de voorsprong op de ranglijst van Bloemendaal weer gegroeid naar vier punten.

23. Florian Fuchs 1-0
34. Roel Bovendeert 2-0
53. Jip Janssen 2-1 (sc)

Silas Lageman in duel met Roel Bovendeert en Tom Hiebendaal tijdens Bloemendaal-Kampong (2-1) in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Bloemendaal en Kampong

Hurley – Tilburg 2-2

Hekkensluiter Hurley heeft het tweede punt van het seizoen gepakt. In eigen huis speelden de Bosuilen gelijk tegen Tilburg. De gelijkmaker viel vlak voor tijd en kwam van de stick van Indra Aerts, die eerder ook al twee keer trefzeker was tijdens het gelijkspel tegen Rotterdam (2-2). Door de puntendeling staat Tilburg een punt los van SCHC en kruipt Hurley ietsjes dichter naar de Bilthovense formatie toe. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vijf punten.

5. Ladislao Gencarelli 0-1
15. Indra Aerts 1-1 (sc)
53. Leandro Tolini 1-2 (sc)
67. Indra Aerts 2-2 (sc)

Amsterdam – Oranje-Rood 3-2

Dankzij de vierde overwinning op rij is Amsterdam opgeklommen naar een vierde plaats op de ranglijst. De winnende treffer viel vlak voor tijd en kwam van de stick van Valentijn Charbon, die vorige week ook al twee keer scoorde tegen Tilburg. Oranje-Rood zakte door de nederlaag van een derde naar een vijfde plaats, maar houdt de plaatsen die recht geven op een ticket voor de play-offs in het vizier.

4. Trent Mitton 1-0
17. Thomas Briels 1-1
21. Mirco Pruyser 2-1
46. Max de Bie 2-2 (sc)
69. Valentijn Charbon 3-2

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...