Round-up Tulp HK (H): zege R’dam, Laren pakt punt en HGC tiende

Op de zestiende speeldag hebben de heren van Rotterdam de hoop op deelname aan de play-offs levend gehouden door landskampioen Pinoké op de valreep met 2-1 te verslaan. Oranje-Rood liet punten liggen tegen hekkensluiter Laren (2-2) en verloor de koppositie aan Bloemendaal. HGC, met een nieuwe trainersstaf op de bank, zakte naar een play-outplek na de 1-1 tegen Schaerweijde. Amsterdam staat nu boven de streep na de 1-0 zege op Klein Zwitserland.

Amsterdam boekte in Den Haag pas de tweede zege in de laatste tien competitieduels. De Brit Liam Ansell was goud waard voor de ploeg van coach Taco van den Honert. Dankzij zijn treffer wonnen de Amsterdammers met 1-0 en stegen ze naar de veilige negende plek op de ranglijst. Voor Klein Zwitserland kwam er een einde aan een reeks van vier duels waarin niet werd verloren. De Haagse ploeg blijft zesde. De achterstand op nummer vier Kampong bedraagt twaalf punten.

In de eerste thuiswedstrijd van Oranje-Rood in de Tulp Hoofdklasse Heren tegen Laren liet de Eindhovense ploeg punten liggen. Doelpunten van Jelle Galema en Jamie van Aart leken Oranje-Rood op het spoor te zetten van de dertiende zege van het seizoen, maar twee goals van Kenny Bain bezorgden hekkensluiter Laren alsnog een punt. Veel schoot de Gooise ploeg er niet mee op, want concurrent Schaerweijde pakte eveneens een punt. Het verschil tussen beide ploegen blijft hierdoor drie punten. Door het puntenverlies verloor Oranje-Rood, dat al negen duels ongeslagen is, de koppositie aan Bloemendaal.

In de strijd om de ticket voor de play-offs heeft Rotterdam verdere averij op de valreep voorkomen. Pinoké was na rust op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Alexander Hendrickx. Die treffer leek lang de winnende treffer van het duel te worden. In de slotfase pakten de Rotterdammers alsnog de zege. Guus Jansen maakte vier minuten voor tijd gelijk en in de slotminuut pushte Jeroen Hertzberger uit een strafcorner de 2-1 binnen. Het was overigens pas de tweede zege van Rotterdam in de zeven toppers die het speelde. Eerder werd Bloemendaal met 4-2 verslagen. Het gat naar de vierde plek bedraagt drie punten, maar Kampong heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Met Floris van der Linden en David van Ass op de bank als het nieuwe trainersduo speelde HGC in Zeist met 1-1 gelijk tegen Schaerweijde. De puntendeling zorgde ervoor dat het zo geplaagde HGC van de veilige negende plaats naar de tiende en dus een play-outplek zakte. Amsterdam passeerde de Wassenaarse ploeg op de ranglijst. Hoewel beide ploegen hetzelfde aantal punten hebben, hebben de Amsterdammers een duel meer gewonnen dan hun concurrent.

Het nieuwe trainersduo van HGC: David van Ass en Floris van der Linden. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...