Round-up Tulp HK (H): puntenverlies Pinoké en Oranje-Rood

In de strijd om de play-offs in de Tulp Hoofdklasse Heren hebben Pinoké en Oranje-Rood puntenverlies geleden. Nummer vier Pinoké verloor zondag op bezoek bij de buren van Amsterdam met 4-3. Oranje-Rood, dat vijfde staat, kwam in Wassenaar niet verder dan 1-1 tegen HGC. Lachende derde was Rotterdam. De nummer drie op de ranglijst rekende in eigen huis met 6-1 af met Schaerweijde. Klein Zwitserland mag ook weer een beetje hopen op de play-offs na de 4-0 zege op hekkensluiter Voordaan.

Amsterdam – Pinoké 4-3

De statistieken spraken vooraf niet in het voordeel van Amsterdam. De Amsterdammers wonnen slechts één keer in de afgelopen zeven confrontaties. Maar op deze zondag leidde de ploeg van de vertrekkende coach Alexander Cox na twee kwarten al met 3-0 en na rust werd het zelfs 4-1. Een eindsprint van Pinoké leek succesvol, maar stokte bij 4-3. Twee treffers van Amsterdam werden gemaakt door Mirco Pruyser. Het waren de eerste doelpunten van de spits sinds 23 oktober vorig jaar. Bij Pinoké kwam Miles Bukkens met zijn doelpunt voor het eerst in zijn hoofdklasseloopbaan in de dubbele cijfers terecht.

Mirco Pruyser maakte twee van de vier doelpunt van Amsterdam tegen Pinoké in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van de wedstrijd tussen Amsterdam en Pinoké

HGC – Oranje-Rood 1-1

Oranje-Rood lijkt moeilijk tot overwinningen te komen. Voor de vierde maal in vijf wedstrijden speelden de Eindhovenaren gelijk. Oranje-Rood kwam wel op voorsprong via een rake strafcorner van Sam Lane, maar vijf minuten voor tijd benutte Seve van Ass een strafbal voor de 1-1. Zodoende kon Oranje-Rood niet maximaal profiteren van de nederlaag van Pinoké. Op de ranglijst staan beide ploegen in punten gelijk. In de onderste regionen van de Tulp Hoofdklasse Heren liep HGC een punt uit op HDM, dat op een tiende plaats staat.

Rotterdam – Schaerweijde 6-1

De wedstrijd tussen Rotterdam en Schaerweijde staat altijd garant voor doelpunten. In de voorgaande elf duels vielen in totaal 77 doelpunten. En ook dit keer werden de toeschouwers niet teleurgesteld. Alexander Schop maakte drie doelpunten voor Rotterdam. Ook Jeroen Hertzberger scoorde twee keer. Daarmee komt zijn seizoentotaal op 26, twee minder dan zijn persoonlijk record. In de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 maakte Hertzberger 28 treffers. De tiende overwinning van Rotterdam smaakte extra zoet omdat de ploeg drie punten uitliep op nummer vier Pinoké, twee op Oranje-Rood en drie op Den Bosch.

Klein Zwitserland – Voordaan 4-0

Na vijf hoofdklasseduels zonder overwinning stapte Klein Zwitserland eindelijk weer als winnaar van het veld. Hekkensluiter Voordaan werd met 4-0 verslagen. Aki Käppeler scoorde drie keer en tilde zijn seizoentotaal naar achttien doelpunten. De andere treffer kwam op naam van Tom Craig. Het doelpunt van de Australiër was de honderdste tegentreffer van Voordaan dit seizoen. Inmiddels staat de ploeg uit Groenekan met nog vijf duels te gaan op 102 tegentreffers. Het record is in handen van Eindhoven. Dat kreeg tijdens het seizoen 2006-2007 119 goals om de oren.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...