Round-up Tulp HK (H): OR wint topper, puntenverlies Kampong

De heren van Oranje-Rood hebben zondag de topper in de Tulp Hoofdklasse Heren gewonnen. In het Amsterdamse Bos werd de kersverse Europees clubkampioen en landskampioen Pinoké met 3-1 verslagen. Kampong liet in de strijd om een ticket voor de play-offs dure punten liggen tegen HDM (2-2). Amsterdam deed onder in de ranglijst goede zaken door Schaerweijde met 5-0 te verslaan.

De van een blessure teruggekeerde Boris Burkhardt drukte zijn stempel op het duel van Amsterdam tegen Schaerweijde. De clubtopscorer maakte liefst vier doelpunten en schroefde zodoende zijn seizoentotaal op naar zeventien treffers. Dankzij de overwinning klom de ploeg van coach Taco van den Honert van de negende naar de achtste plaats. Hierdoor is Amsterdam vooralsnog even uit de gevarenzone. Schaerweijde dat nu al zes competitieduels op een zege wacht, blijft elfde met een voorsprong van drie punten op hekkensluiter Laren.

Boris Burkhardt maakte vier van de vijf Amsterdamse doelpunten tegen Schaerweijde. Foto: Bart Scheulderman

De onderlinge duels tussen Den Bosch en Rotterdam staan garant voor doelpunten. De laatste vijf leverden liefst 31 doelpunten op, een gemiddelde van 6,2 goals per wedstrijd. En dit keer werd aan de Oosterplas dat gemiddelde verpulverd. Er vielen voor de toeschouwers liefst tien treffers te bewonderen. Na negen minuten stond er al een tussenstand van 2-2 op het bord. Rotterdam boekte uiteindelijk een 7-3 zege en verkleinde de achterstand naar de vierde plaats naar een punt. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Kampong nog een wedstrijd moet inhalen.

In de strijd om de play-offs heeft Kampong dure punten verspeeld. In Den Haag bleven de Utrechters steken op een 2-2 gelijkspel. Fabian Verzuu maakte beide doelpunten voor HDM, dat nu drie punten los is van HGC, dat op een tiende plaats staat. Kampong blijft vierde, maar ziet achtervolger Rotterdam naderen tot op een punt. Jip Janssen (Kampong) maakte zijn twintigste doelpunt van het hoofdklasseseizoen.

Europees clubkampioen Pinoké staat weer met beide benen op de grond. De ploeg van coach Jesse Mahieu leed zijn tweede nederlaag op rij in de Tulp Hoofdklasse. In het Amsterdamse Bos was Oranje-Rood met 3-1 te sterk. Hierdoor is de voorsprong op nummer vijf Rotterdam slechts drie punten. Oranje-Rood boekte zijn eerste zege op de Steekneuzen sinds 21 maart 2021, toen in Amstelveen met 4-5 werd gewonnen. De Eindhovense formatie, die het de rest van het seizoen moet stellen zonder clubtopscorer Sam Lane, is al tien duels zonder nederlaag.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...