Round-up Tulp HK (H): Bloemendaal wint topper, Hertzberger op schot

Bloemendaal heeft zondag de topper in Utrecht tegen Kampong met 3-1 gewonnen. Met de zege pakte de kersverse Europees kampioen ook een ticket voor de play-offs. Aan de Oosterplas was Jeroen Hertzberger op schot voor Rotterdam. Hij maakte alle Rotterdamse doelpunten in de 5-4 overwinning op Den Bosch.

Kampong – Bloemendaal 1-3

De negentigste editie leverde een overwinning op voor regerend landskampioen Bloemendaal. Hierdoor is het verschil met koploper Kampong teruggebracht naar drie punten. Die eerste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren is na 22 competitieduels goed voor een EHL-ticket. Kampong, dat Sander de Wijn nog steeds moet missen, kwam wel op voorsprong via Lars Balk. Bloemendaal trok vervolgens het duel naar zich toe via treffers van Roel Bovendeert (2) en Dennis Warmerdam. Het was voor Kampong de eerste nederlaag dit seizoen op de Klapperboom. Bloemendaal is al vijftien competitieduels zonder nederlaag.

Dennis Warmerdam en Jorrit Croon vieren het derde doelpunt van Bloemendaal tegen Kampong in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Kampong en Bloemendaal

Den Bosch – Rotterdam 4-5

Het was de Jeroen Hertzberger-show aan de Oosterplas. De 267-voudig international maakte liefst vijf doelpunten voor Rotterdam. Inmiddels staat de teller van Hertzberger dit hoofdklasseseizoen op 31 doelpunten, een persoonlijk record. In de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 kwam hij tot 28 doelpunten. Nog interessanter is dat Hertzberger vijftien doelpunten nodig heeft om zich topscorer aller tijden in de historie van de Hoofdklasse te noemen. Hij staat op inmiddels op 332 treffers. Recordhouder is Roderick Weusthof met 346 doelpunten.

Jeroen Hertzberger viert een van zijn in totaal vijf treffers voor Rotterdam tegen Den Bosch. Foto: Willem Vernes

Oranje-Rood – Amsterdam 2-1

In de strijd om een ticket voor de play-offs deed Oranje-Rood wat het moest doen: winnen. Hierdoor staat de Eindhovense ploeg in punten gelijk met Pinoké, maar bezetten de Steekneuzen de vierde plaats omdat zij meer wedstrijden hebben gewonnen dan Oranje-Rood. Met twee doelpunten speelde Sam Lane een belangrijke rol in de Eindhovense zege. De Nieuw-Zeelander staat inmiddels op elf doelpunten.

Schaerweijde – Klein Zwitserland 1-5

Klein Zwitserland heeft de hoop op de play-offs nog niet opgegeven. Met de 5-1 zege op Schaerweijde klom de Haagse ploeg naar plek zes op de ranglijst ten koste van Den Bosch. Het verschil met nummer vier blijft vier punten. Met twee doelpunten tilde Aki Käppeler zijn seizoentotaal naar twintig goals.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...