Round-up Tulp HK (H): spektakel op ’t Kopje, remontada Den Bosch

In de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Bloemendaal op de valreep een nederlaag voorkomen tegen Pinoké. Het werd op ’t Kopje 2-2. Oranje-Rood profiteerde van het puntenverlies van concurrent Pinoké en is de nieuwe nummer vier na de 2-1 zege op HDM. Den Bosch poetste een 3-0 achterstand weg tegen Klein Zwitserland en zegevierde met 4-3.

Bloemendaal – Pinoké 2-2

Nadat de stofwolken na een hectische slotfase waren opgetrokken stond de eindstand van 2-2 op het bord. Na de toeter sleepte Tim Swaen de gelijkmaker binnen voor Bloemendaal, dat daarmee een 2-0 achterstand tegen Pinoké goedmaakte. De druiven waren zuur voor de Steekneuzen die dure punten lieten liggen in de strijd om de play-offs. De ploeg van coach Jesse Mahieu zakte naar de vijfde plaats op twee punten van Oranje-Rood, de nieuwe nummer vier. In de strijd om de eerste plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren en het bijbehorende EHL-ticket is de achterstand van Bloemendaal op Kampong opgelopen naar vijf punten.

HDM – Oranje-Rood 1-2

Oranje-Rood is misschien wel de winnaar van het weekend. Door de 2-1 zege op HDM is de Eindhovense formatie de nieuwe nummer vier en is de achterstand op Rotterdam, dat derde staat, geslonken naar slechts één punt. Het verlies betekende voor HDM de 250ste nederlaag in de Tulp Hoofdklasse (W190 G103 V250). Bovendien is de Haagse ploeg al acht competitiewedstrijden zonder zege, waarvan de laatste zes eindigden in nul punten. Het is momenteel de slechtste reeks van alle clubs in de Tulp Hoofdklasse Heren.

HGC – Schaerweijde 3-0

De 3-0 zege op Schaerweijde betekende voor HGC pas de tweede overwinning voor eigen publiek dit seizoen. De overige thuisoptredens leverden ook drie gelijke spelen en vijf nederlagen op. Net als drie eerdere overwinningen op Schaerweijde in Wassenaar incasseerde HGC geen enkele treffer. De ploeg uit Zeist is net als hekkensluiter Voordaan en HDM nog zonder overwinning in een uitwedstrijd.

Klein Zwitserland – Den Bosch 3-4

Klein Zwitserland sneed zichzelf lelijk in de vingers tegen de kersverse bekerwinnaar. Bij rust leidde de Haagse ploeg comfortabel met 3-0, maar gaf die ruime voorsprong in de twee daarop volgende kwarten uit handen. Jeremy Hayward sleepte 59 seconden voor tijd de 4-3 binnen voor Den Bosch, dat hierdoor nog hoop mag koesteren op de play-offs. De ploeg van coach Marc Lammers is de nieuwe nummer zes en de achterstand op Oranje-Rood bedraagt vijf punten. Klein Zwitserland kan door de nederlaag de play-offs zo goed als vergeten.

Paul-Philipp Kaufmann gaat naar de grond tijdens Klein Zwitserland-Den Bosch in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen Klein Zwitserland en Den Bosch

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...