Tulp HK: Amsterdamse tik voor Kampong, zeges Pinoké en Oranje-Rood

Achter koploper Bloemendaal ontspint zich een spannende strijd om de overige drie tickets voor de play-offs. Iedere speeldag wisselen ploegen van positie op de ranglijst. Ook op de negentiende speeldag werd de ranglijst opgeschud. Dit keer was Kampong de grote verliezer. Door de 1-0 nederlaag in het Wagener Stadion tegen Amsterdam zakte de Utrechtse ploeg van twee naar vier.

Amsterdam steeg door de winst naar de tweede plek. Ook Pinoké profiteerde van de nederlaag van Kampong en klom naar de derde plaats dankzij een 2-1 zege op HGC. De Wassenaarse ploeg moest zijn vijfde plaats afstaan aan Oranje-Rood dat in eigen huis met 4-1 te sterk was voor Rotterdam.

Kleine verschillen

Ondanks de verschuivingen op de ranglijst zijn de onderlinge verschillen klein. Amsterdam heeft een punt voorsprong op de buren van Pinoké. De Steekneuzen hebben op hun beurt een punt voorspong op Kampong. Oranje-Rood volgt op twee punten afstand van de Utrechtse ploeg en HGC staat twee punten achter Oranje-Rood.

Amsterdam – Kampong 1-0

Voor het eerst sinds 26 februari 2017 won Amsterdam weer eens van Kampong. De Utrechtse formatie ontwikkelde zich in de laatste jaren tot een ware plaag voor de Amsterdammers. Acht duels op rij bleef Kampong ongeslagen en in de laatste vier duels scoorden de Utrechters er lustig op los met maar liefst 22 doelpunten. Dit keer waren de doelpunten schaars. Na iets meer dan een uur spelen besliste Mirco Pruyser het duel in Amsterdams voordeel. Voor de achtste keer op rij bleven de Amsterdammers ongeslagen. Voor Kampong betekende de nederlaag alweer de derde verliespartij in vijf wedstrijden.

61. Mirco Pruyser 1-0

Mirco Pruyser juicht na zijn doelpunt voor Amsterdam tegen Kampong (1-0). Foto: Koen Suyk

HGC – Pinoké 1-2

Naast Amsterdam-Kampong stond in Wassenaar ook een topper op het programma. HGC nam het in eigen huis op tegen Pinoké. Voor de tweede keer op rij liet HGC belangrijke punten liggen in de duels met de directe concurrenten voor de strijd om een play-offticket. Na de 3-3 donderdag tegen Oranje-Rood ging het dit keer in eigen huis mis tegen Pinoké. De Steekneuzen wonnen met 2-1 en stegen naar de derde plaats op de ranglijst. HGC zakte een plekje naar positie zes. De achterstand op de vierde plaats bedraagt vier punten met nog drie wedstrijden op het programma.

7. Sebastien Dockier 0-1
38. Dennis Warmerdam 0-2
60. Alan Forsyth 1-2 (sc)

Teleurstelling bij Seve van Ass na de 2-1 nederlaag van HGC tegen Pinoké. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen HGC en Pinoké

Oranje-Rood – Rotterdam 4-1

In de strijd om een plek in de play-offs deed Oranje-Rood goede zaken door met 4-1 te winnen van Rotterdam. De Eindhovense ploeg steeg door de zege naar de vijfde plaats op de ranglijst en heeft twee punten achterstand op nummer vier Kampong. Het was overigens pas de derde zege van Oranje-Rood sinds de winterstop. Rotterdam leed zijn tweede nederlaag in de laatste negen duels. Met een benutte strafbal tilde Jeroen Hertzberger zijn totaal in de Hoofdklasse naar 298 doelpunten.

4. Thibeau Stockbroekx 1-0
40. Thibeau Stockbroekx 2-0
51. Jeroen Hertzberger 2-1 (sb)
60. Gijs van Merriënboer 3-1 (sc)
68. Laurens Halfmann 4-1

Klein Zwitserland – Hurley 3-1

Eindelijk kon er worden gejuicht bij Klein Zwitserland. Behalve dat Govert Soeters voor het eerst in zes jaar scoorde, stapte de Haagse ploeg voor het eerst sinds de winterstop met de volle buit van het veld. Na vier nederlagen en drie remises werd zondag op eigen veld met 3-1 gewonnen van hekkensluiter Hurley. De Bosuilen hopen in de laatste drie wedstrijden directe degradatie nog te kunnen voorkomen, maar met een achterstand van vijf punten op zowel SCHC als Tilburg wordt dat een enorm lastige opgave.

24. Govert Soeters 1-0
41. Tom Craig 2-0
57. Camil Papa 3-0 (sc)
65. Jelmer Siersema 3-1

SCHC – Bloemendaal 2-3

De vijfhonderdste uitwedstrijd in de Hoofdklasse leverde Bloemendaal de driehonderdste uitoverwinning (G300, G85, V115) op. In Bilthoven werd SCHC met 3-2 verslagen. Het was voor de koploper de vijfde overwinning op rij. In die reeks scoorde Bloemendaal, dat zich afgelopen donderdag al verzekerde van de play-offs, 21 keer. SCHC leed de vijfde nederlaag sinds de winterstop en is al twaalf wedstrijden zonder zege.

4. Tom Hiebendaal 0-1
34. Arthur van Doren 0-2
35. Conor Empey 1-2 (sc)
53. Casper van der Veen 1-3
67. Jelmer Uildriks 2-3

Den Bosch – Tilburg 4-2

De Brabantse derby leverde Den Bosch een overwinning op en de tweede thuiszege van het seizoen. Met twee doelpunten speelde Koen Bijen opnieuw een belangrijke rol in de winst van de Bossche formatie. Afgelopen donderdag scoorde hij ook al drie keer tegen Hurley. De andere Bossche treffers kwamen op naam van Austin Smith en Tijmen Reijenga. Voor de Tilburgers, die de vierde nederlaag op rij incasseerden, scoorden Ladislao Gencarelli en Leandro Tolini.

12. Austin Smith 1-0 (sc)
24. Ladislao Gencarelli 1-1
26. Koen Bijen 2-1
31. Tijmen Reijenga 3-1 (sc)
42. Koen Bijen 4-1 (sc)
53. Leandro Tolini 4-2 (sc)

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...