Round-up Tulp HK (H): Pinoké wint topper, stunt Laren tegen KZ

Pinoké is de nieuwe koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren. De landskampioen won zaterdagavond in Eindhoven de topper van Oranje-Rood (1-2). Het gepromoveerde Laren zorgde op de zesde speeldag voor een stunt. De ploeg van coach Lucas Rey boekte de eerste overwinning van het seizoen door in Den Haag van Klein Zwitserland te winnen (1-2).

De topper in Eindhoven werd beslist in het voordeel van Pinoké. Het betekende voor Oranje-Rood na bijna twee jaar weer een nederlaag op eigen veld. Pinoké, zonder de nog geblesseerde Alexander Hendrickx, legde de basis voor de zege in het derde kwart door binnen vijf minuten twee keer te scoren. Het was de zesde overwinning in zes duels voor de landskampioen. Daarmee is de nieuwe koploper nog de enige ploeg in de Tulp Hoofdklasse zonder puntenverlies.

Marlon Landbrug is het stralende middelpunt van de vreugde van Pinoké na de 0-1 tegen Oranje-Rood. Foto: Orange Pictures/Frank Kerbusch

Lees hier het wedstrijd verslag van het duel tussen Oranje-Rood en Pinoké

Het gepromoveerde Laren boekte in Den Haag zijn eerste overwinning van het seizoen. Het was de eerste zege in de Tulp Hoofdklasse sinds 29 november 2013 (2-1 tegen Schaerweijde). Bovendien vierde Laren nog een mijlpaal. Nooit eerder won de Gooise formatie op het hoogste niveau van Klein Zwitserland. De winnende treffer kwam vlak voor tijd van de stick van Facundo Zarate. Klein Zwitserland leed de tweede nederlaag in drie duels en zakte van de derde naar de vijfde plaats.

De 95ste ontmoeting tussen Bloemendaal en HGC eindigde onbeslist. In herfstachtige omstandigheden leek Bloemendaal in eigen huis op een kleine zege af te stevenen. Vijf minuten voor tijd tekende Seve van Ass vanaf de strafbalstip voor de gelijkmaker. Met de puntendeling zette HGC een goede reeks voort. In de afgelopen drie competitieduels werden zeven punten behaald. Bloemendaal, dat aantrad zonder de geblesseerde Arthur van Doren, leed voor de tweede keer in vijf wedstrijden puntenverlies maar steeg desondanks ten koste van Klein Zwitserland naar de vierde plaats.

De laatste vier duels op de Klapperboom tussen Kampong en HDM waren een garantie voor doelpunten: 6-5, 6-1, 4-0 en 3-0. En ook dit keer werd er lustig op los gescoord. De wedstrijd eindigde in een 5-4 overwinning voor Kampong. Drie van de vijf Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Jip Janssen. Zijn tweede van de trio goals betekende zijn honderdste doelpunt uit een strafcorner. Met de overwinning revancheerde Kampong zich voor de 4-1 nederlaag afgelopen donderdag tegen Den Bosch. HDM bleef na het dubbelweekend met lege handen achter.

Rotterdam stapte na twee opeenvolgende nederlagen weer met de volle buit van het veld. Den Bosch werd met 2-1 verslagen. De openingstreffer van het duel kwam op naam van Jeroen Hertzberger. De aanvoerder van Rotterdam is nu nog maar vier doelpunten verwijderd van een verbetering van het eeuwige doelpuntenrecord in de Tulp Hoofdklasse. Dat staat met 346 goals nu nog op naam van Roderick Weusthof. De Rotterdammers klommen op de ranglijst van de vijfde naar de derde plaats. Den Bosch zakte na de vierde nederlaag van het seizoen een plek, van de zevende naar de achtste positie.

Na drie fikse nederlagen op rij boekte Amsterdam eindelijk weer eens een overwinning. Er werd met 4-1 gewonnen van hekkensluiter Schaerweijde, dat na zes speeldagen nog zonder punten is. Amsterdam steeg op de ranglijst naar een negende plaats ten koste van HDM. Twee van de Amsterdamse treffers kwamen op naam van Boris Burkhardt. Hij is nog een doelpunt verwijderd van zijn vijftigste treffer in het shirt van Amsterdam.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de zesde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...