Tulp HK Heren: veel doelpunten en alle uitploegen winnen

In de Tulp Hoofdklasse Heren hebben zaterdag alle bezoekende ploegen de overwinning behaald. In de zes duels werden liefst 35 doelpunten gemaakt. HGC, Den Bosch en Pinoké wonnen met zeer grote cijfers van respectievelijk Almere (0-7), Hurley (0-6) en Tilburg (0-8). Koploper Bloemendaal won de topper bij Rotterdam met 1-2 en ook Oranje-Rood en Kampong pakten de volle buit.

Na de forse thuisnederlaag vorige week tegen Rotterdam (0-7) won HGC dit keer met dezelfde cijfers van hekkensluiter Almere, dat ook na tien duels zonder punten blijft. Maico Casella maakte vier doelpunten voor de ploeg uit Wassenaar, dat een prima start kende en na vier minuten al met 0-2 leidde. Pas na rust liep HGC echt weg van Almere. Door de zege staat HGC derde in de Tulp Hoofdklasse Heren en in punten gelijk met de nieuwe nummer twee Pinoké en Rotterdam dat een plaatsje zakte naar positie vier. Almere zag ondanks de nederlaag de concurrentie onderin niet verder uitlopen.

Het kwakkelende Amsterdam is ook voor de zevende wedstrijd op rij niet tot winst gekomen. Ondanks een 1-0 voorsprong via Tijn Lissone verloor de ploeg van coach Santi Freixa uiteindelijk met 1-4 van Kampong, dat pas zijn tweede zege in de laatste zeven uitduels boekte. Door de overwinning is de Utrechtse ploeg nog maar een punt verwijderd van een playoff-plek. Amsterdam wacht nu al vijf thuisduels op rij op een overwinning (G2 V3). Dat is de zwakste reeks in de laatste vijftien jaar.

Teun Kropholler volgt Derck de Vilder nauwgezet tijdens het duel tussen Amsterdam en Kampong in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Orange Pictures/Ilse Schaffers

Net als in de laatste vier edities vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom. Pas in het tweede kwart opende Austin Smith de score voor Den Bosch, maar daarna ging het snel. Twee doelpunten van Jelle Galema en een treffer van Ruben van Staa zorgden voor een 0-4 ruststand. Na de pauze bepaalden Koen Bijen en Kars Schreuders de eindstand op 0-6. Den Bosch sluit hierdoor net het linkerrijtje in de Tulp Hoofdklasse Heren af.

Oranje-Rood is de koploper van het rechterrijtje na de 1-5 zege in Den Haag op Klein Zwitserland, dat de vierde nederlaag op rij incasseerde. Jamie van Aart opende in het tweede kwart de score, waarna de Eindhovenaren snel via Thomas Briels en Jim van de Venne naar 0-3 uitliepen. Thibeau Stickbroekx maakte na rust 0-4 voordat Camil Papa voor Klein Zwitserland scoorde. Briels zette in de slotminuut de eindstand op het bord.

Bloemendaal voorkwam op het nippertje het eerste puntenverlies van het seizoen. Roel Bovendeert scoorde vier minuten voor tijd de winnende treffer voor de Mussen. Rotterdam was vlak voor rust op voorsprong gekomen via Jeroen Hertzberger. Het was zijn 274ste doelpunt in de Hoofdklasse. Hertzberger had ook zijn 275ste op de stick, maar hij zag zijn strafbal gekeerd door Maurits Visser. Niet veel later was aan de andere kant Arthur Van Doren wel trefzeker vanaf de strafbalstip, waarna Bovendeert Bloemendaal alsnog de overwinning bracht. De koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren maakte zo een einde aan een reeks van elf onderlinge duels zonder winst in Rotterdam. De Rotterdammers raakten hun ongeslagen status kwijt.

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Rotterdam en Bloemendaal

Pinoké is de nieuwe nummer twee in de Tulp Hoofdklasse Heren. In en tegen Tilburg werd het maar liefst 0-8. De Belgische internationals Sebastien Dockier en Alexander Hendrickx speelden een belangrijke rol bij de Steekneuzen. Dennis Warmerdam zette zijn ploeg op het spoor van de overwinning door al na een minuut de score te openen, waarna Dockier tien minuten later de score verdubbelde. Strafcornerkanon Hendrickx was drie keer vanaf kopcirkel trefzeker voor Pinoké. Daarnaast scoorden de Argentijn Martin Ferreiro, Lukas Sutorius en Marlon Landbrug voor de Steekneuzen.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren