Round-up Tulp HK: Geen winnaar Brabantse derby, punt KZ, zege Bloemendaal

Op de vierde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren kende de Brabantse derby geen winnaar. Den Bosch en Oranje-Rood speelden vrijdag onder regenachtige omstandigheden met 2-2 gelijk. Bloemendaal boekte de vierde overwinning op rij. In het Amsterdamse Bos werd Pinoké met 3-2 verslagen. Rotterdam verspeelde punten. De ploeg kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Klein Zwitserland.

Na twee nederlagen op rij had Den Bosch eigenlijk een overwinning nodig om aansluiting te houden met de subtop. In de regen bleef de ploeg van Eric Verboom steken op 2-2 tegen Oranje-Rood. De Eindhovenaren waren al na vier minuten op voorsprong gekomen door Joep de Natris. Bram van Groesen maakte uit een strafcorner gelijk, waarna Jelle Galema de Bossche formatie op voorsprong zette. Nog voor rust maakte Teun Beins, alweer zijn zesde treffer van het seizoen, uit een strafcorner de gelijkmaker. Dat bleek ook de eindstand.

Lees het volledige wedstrijdverslag

In de voorbereiding was Pinoké nog te sterk voor Bloemendaal, dit keer ging de overwinning naar de koploper in de Tulp Hoofdklasse Heren. Pepijn Scheen zette de Steekneuzen op 1-0, maar nog voor rust boog Bloemendaal die achterstand om in een voorsprong. Na rust zette Florian Fuchs de 1-3 op het bord. In de slotfase bracht Pinoké de spanning nog terug in het duel. De gelijkmaker bleef echter uit. Bloemendaal is de enige ploeg met de volle buit uit vier wedstrijden.

Amsterdam leek in en tegen Almere de overwinning al snel in de tas te hebben. Binnen acht minuten leidden de Amsterdammers met 0-2 dankzij treffers van Mirco Pruyser en Luke Dommershuijzen. Maar Almere knokte zich terug in het duel, geholpen door de snelle aansluitingstreffer van Joep Troost. Na rust volgde de gelijkmaker van Lukas Plochy. Het was uiteindelijk toch Amsterdam dat aan het langste eind trok. Een toegekende strafbal werd in de slotfase door Pruyser benut. Hierdoor boekte Amsterdam voor het eerst sinds 13 oktober 2019 weer eens een overwinning in een uitwedstrijd.

Voor de vierde maal op rij kwam Rotterdam in een thuisduel niet tot winst. Na de nederlaag tegen HGC (2-4) en het gelijkspel tegen Den Bosch (1-1) van vorig seizoen is de ploeg dit seizoen met twee gelijke spelen op eigen veld begonnen. Na de 2-2 tegen Kampong konden de Rotterdammers vrijdag ook niet winnen van Klein Zwitserland: 1-1. Het duel werd voor rust enige tijd stilgelegd vanwege de overvloedige regen.

HGC boekte in het Amsterdamse Bos een minieme zege op Hurley. Na rust tekende Pelle Vos voor de enige treffer van de wedstrijd. Het was voor de Wassenaarse ploeg de derde overwinning in vier wedstrijden. Hurley leed de derde nederlaag van het seizoen.

Net als Almere staat Tilburg na vier wedstrijden nog met lege handen. De thuiswedstrijd tegen Kampong leverde een 2-4 nederlaag op. Bij rust leidde de ploeg van Roelant Oltmans al met 0-4. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Jip Janssen. De strafcornerspecialist wist al negen duels op rij te scoren en maakte in die serie in totaal achttien doelpunten.