Drie goals in vier minuten leiden HDM naar NK-finale

HDM – promotieklasser op het veld – heeft zich zondag geplaatst voor de finale van het NK Zaal. In de halve finale werd Rotterdam met 2-3 verslagen. Ondanks een sterk slotoffensief slaagde Rotterdam er niet in de gelijkmaker te scoren.

Toen Rotterdam in de laatste minuut van de wedstrijd een strafcorner versierde op een stand van 2-3, gingen de gedachten uit naar shoot-outs. De ogen waren gericht op specialist Jochem Bakker. Zeker toen iemand van HDM te vroeg uitliep en de ploeg uit Den Haag met een uitloper minder op de lijn mocht staan.

Maar Rotterdam koos voor een variant. Bakker speelde de bal terug op aangever Timo Goor. HDM doorzag de variant, slaagde erin de bal uit te verdedigen en een seconde of tien later klonk de toeter. ‘Misschien hadden we moeten afspreken dat wanneer iemand van HDM te vroeg zou uitlopen we toch rechtstreeks zouden pushen of voor iets anders zouden kiezen’, concludeerde Goor na afloop voor de camera van hockey.nl.

Teleurstelling bij Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Drie snelle goals van HDM

En dat terwijl Rotterdam spectaculair aan de wedstrijd begon. Al in de tweede minuut kwam de ploeg van Kai de Jager op voorsprong dankzij een spitsengoal van Martijn van Grimbergen. Hij tipte een pass van Bakker knap binnen. Kort daarop pushte Bakker een strafcorner hard op de paal. HDM wankelde.

Vervolgens nam het vuurwerk af. De rest van de eerste helft kenmerkte zich door weinig kansen. Pas vanaf de tweede helft nam het spektakel weer toe. Binnen een tijdbestek van vier minuten kantelde de wedstrijd.

Eerst was het Wiegert Schut die na een assist van Sander Groenheijde de gelijkmaker scoorde (1-1). Twee minuten later maakte Chris Taberima een pass Cédric de Gier handig af (1-2). Vervolgens schoof Gijs van der Wallen de bal door de benen van keeper Mahinder Terlouw (1-3), na zwak verdedigen van Rotterdam. ‘Die fase was het kantelpunt van de wedstrijd’, omschreef Goor na afloop.

Vreugde bij HDM. Foto: Willem Vernes

Acht minuten voor tijd kwam Rotterdam terug tot 2-3 door een doelpunt van Olivier Hortensius. Even leek Rotterdam vervolgens ook nog de 3-3 te maken, maar die goal werd afgekeurd. Zonder keeper en met zes veldspelers ging Rotterdam op jacht naar de gelijkmaker, maar HDM wist knap stand te houden. Zaterdag wacht in de finale tegenstander Pinoké.

Rotterdam-HDM 2-3 (1-0)
‘2 Martijn van Grimbergen 1-0
’22 Wiegert Schut 1-1
’25 Chris Taberima 1-2
’26 Gijs van der Wallen 1-3
’32 Olivier Hortensius 2-3