HK Heren Zaal: Den Bosch en hdm geplaatst voor play-offs

Den Bosch en hdm zijn, met nog een speelronde te gaan, al zeker van de play-offs in de Hoofdklasse Heren tijden het NK Zaal, 3 februari in Rotterdam. Beide ploegen uit Poule B zijn na de vierde speeldag van zaterdag in Sporthal De Bongerd in Wageningen onbereikbaar voor de concurrentie. Met name Rotterdam liet het in die poule liggen met twee nederlagen. In Poule A heeft landskampioen Amsterdam de beste papieren. Zaterdag 27 januari is in Rotterdam de laatste speelronde van zowel de Hoofdklasse Dames als de Hoofdklasse Heren.

Poule A

Matthijs van Aken van Cartouche (midden) tussen Casper Rietveld (links) en Coen Merkx van Schaerweijde. Foto: Koen Suyk

In de openingswedstrijd van Poule A deed koploper Amsterdam goede zaken. De titelfavoriet won met 4-1 van Almere. De zege van de hoofdstedelingen was verdiend, maar kwam moeizaam tot stand. Pas in de tweede helft zette de ploeg van aanvoerder Robert Tigges het krachtsverschil om in de score.
Op het zelfde moment werd Schaerweijde verslagen door het wederom sterk spelende Cartouche: 5-3. Schaerweijde kon de Voorburgse formatie in een saaie eerste helft nog wel enigszins bijbenen, maar na rust werd het verschil al snel groot. Twee treffers in de slotfase van Schaerweijde maakte de einduitslag wat draaglijker, maar de Zeister formatie heeft nog wel een klus om zich dit zaalseizoen te handhaven in de Hoofdklasse. Zeker dat Schaerweijde in het tweede duel verloor van Kampong met 3-2.

Almere versloeg Reigers in het tweede duel met 3-4. Die zege kwam moeizaam tot stand en de winnende treffer viel pas in de slotseconde. Almere behoudt, met nog een speelronde te gaan, nog uitzicht op een plek in de play-offs.

Robert Tigges, aanvoerder van Amsterdam, zorgde er in het duel met Cartouche hoogst persoonlijk voor dat zijn ploeg in een zetel naar de NK Zaal gaat. In de slotseconde scoorde Tigges de winnende treffer: 3-2. Amsterdam gaat fier aan kop in Poule A. Almere en Cartouche gaan vechten om het andere ticket, met Kampong dat op het vinkentouw zit na twee overwinningen op zaterdag.

Karakteristieken

 

 

 

 

 

 

Poule B

Cedric de Gier weer in actie bij hdm. Foto: Koen Suyk

Twee forse uitslagen in de eerste twee wedstrijden in poule B. hdm maakte er in het duel tegen Union een ware strafexpeditie van: 9-2. De Haagse formatie liep blij vlagen heerlijk zaalhockey zien en had in Kieran Dartée de topschutter van drie treffers. Bij hdm maakte Cedric de Gier, vorig seizoen verkozen tot beste zaalhockeyer van het jaar, zijn rentree na een blessure.
In de andere zaal zorgde SCHC voor een verrassing door Rotterdam te trakteren op een oorwassing. De ploeg uit Bilthoven won met liefst 1-6 van de ploeg die vorig seizoen nog in de finale van het NK stond. Daarbij dient wel te worden aangetekend, dat Rotterdam met een jonge ploeg aantrad. Maar SCHC liet ook goed zaalhockey zien.

Noud Schoenaker van Den Bosch in het duel tegen hdm. Foto: Koen Suyk

De lekkerste wedstrijd van de middag was die tussen hdm en Den Bosch. De beide ploegen maakte reclame voor zaalhockey door vol op de aanval te spelen. Na twee minuten was het 2-0 voor hdm, twee minuten was de stand alweer gelijk: 2-2. Beide ploegen hielden elkaar in het vervolg van het duel behoorlijk in evenwicht, maar het was de Haagse formatie die uiteindelijk de overwinning pakte en daarmee een plek voor de NK Zaal op 3 februari veilig stelde. Den Bosch-coach Erik Verboom was na afloop van het duel met name teleurgesteld in de verdedigende prestaties van zijn ploeg. ‘We hadden in deze wedstrijd een geweldige slag kunnen slaan. Aanvallend heb ik ook heel veel goede dingen gezien, maar verdedigend geven we de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Hoewel hdm natuurlijk een goede ploeg is, doen we onszelf daarmee te kort’, reageerde Verboom na afloop.

De coach zag tevreden dat zijn ploeg in de tweede wedstrijd geen spaan heel liet van USHC. Door de 8-2 zege op de Utrechtse studenten en de verrassende nederlaag van Rotterdam tegen Union (5-3) plaatste Den Bosch zich al voor de play-offs.

Karakteristieken

 

 

 

 

 

 


1 Reactie

  1. kcinna

    "Vier" aan kop? De f en v (en s en z) worden in de spreektaal al zo vaak verwisseld, maar dat doet nu ook zijn intrede in de schrijftaal? 😳😉


Wat vind jij? Praat mee...