Jeugd: Alle NK-finalisten bekend na heerlijke halve finales

De tweede dag van de halve finales van de NK Zaal voor de jeugd leverde weer schitterende wedstrijden op. De finalisten die volgende week in het Topsportcentrum in Rotterdam gaan strijden om de landstitel zijn bekend. Bij Jongens A speelt Kampong tegen Pinoké en bij Jongens B gaat de finale tussen Kampong en Nijmegen. Rotterdam en Den Bosch maken uit wie er met het kampioenschap bij Meisjes A vandoor gaat. De finalisten van Meisjes B, Meisjes C en Jongens C waren zaterdag al bekend.

Jongens A

Een strafbal voor Pinoké veertien seconden voor tijd was het slotstuk van de heerlijke halve finale tegen Nijmegen. Het werd doodstil in Valkenhuizen toen de speler van Pinoké achter de bal ging staan. Hij pushte de bal links onderin raak. Daardoor won Pinoké met 6-5. Spelers van Nijmegen vielen verslagen op de grond, na het beslissende doelpunt vlak voor tijd.

De ontreddering is groot bij Nijmegen JA1 na de fatale tegengoal uit een strafbal veertien seconden voor tijd tegen Pinoké JA1. Foto: Koen Suyk

In de andere halve finale was Kampong de betere ploeg tegen hdm. Vlak voor het einde stond Kampong met 7-0 voor. hdm maakte vervolgens een eretreffer, waardoor de wedstrijd in 7-1 eindigde. Volgende week moet in de finale blijken of Kampong ook sterker is dan Pinoké.

Kampong JA1 speelt de NK-finale tegen Pinoké JA1. Foto: Koen Suyk

Meisjes A

De finale bij de Meisjes A tussen Rotterdam en Den Bosch belooft een spektakelstuk te worden. In de halve finale liet zowel Rotterdam als Den Bosch zien dat ze heel goed kunnen zaalhockeyen. Rotterdam kwam in hal 1 nog wel op achterstand tegen het sterke Laren, maar maakte daarna korte metten met de ploeg uit het Gooi. Via 1-1 werd het 1-2. In de slotfase van het duel speelde Laren alles of niets. Daar profiteerde Rotterdam uitstekende van door goed te counteren en naar 1-4 uit te lopen. Pas in de slotfase kon Laren uit een strafcorner nog iets terugdoen, maar verder dan 2-4 kwam de ploeg van Robbert van de Peppel niet.

In de andere halve finale kon Wageningen het favoriete Den Bosch prima bijhouden. Lange tijd stond het 2-2 bij dit boeiende duel, waarin beide teams veel kansen creëerden maar de keepster aan beide kanten uitstekend werk verrichtten. Toch was het uiteindelijk Den Bosch dat met de winst aan de haal ging via twee gave treffers. Wageningen gooide er nog een slotoffensief uit, maar kon niet voorkomen dat de Bossche meiden elkaar na twee keer vijftien minuten spelen juichend in de armen vielen.

Den Bosch MA1 plaatste zich net als Rotterdam MA1 voor de finale van volgende week zaterdag. Foto: Koen Suyk

Jongens B

Twee minuten voor tijd maakte Nijmegen in de halve finale tegen Amsterdam de winnende goal, de 5-4. Beide teams zorgden voor een schitterende wedstrijd, die alle kanten kon opgaan. In de tweede helft kwam Amsterdam op een 4-3 voorsprong. Maar Nijmegen gaf zich niet gewonnen en scoorde twee keer. Na het eindsignaal was de ontreddering groot bij Amsterdam, dat het finaleticket in de slotfase dus liet glippen.

Kampong denderde in de andere halve finale over hdm heen. In het begin van de wedstrijd kwam hdm wel op voorsprong. De ruststand was 1-1. Vanaf 2-2 nam Kampong afstand en liep het razendsnel uit naar 6-2. Uiteindelijk eindigde deze halve finale in 8-3, waarna het feest kon beginnen voor Kampong.

Kampong JB1 was een maatje te groot voor hdm JB1. Foto: Koen Suyk


4 Reacties

 1. robertjan

  Thank hockey.nl for deze zondag

 2. stekel

  Leuke vriendelijke en positieve verslaggeving. Het kan dus

 3. mennoboermans

  Mooie finale kampong / Nijmegen JB1 gaat dat zien (en dat zeg ik als HDM vader) groepspotje vandaag was ook erg goed! Van harte Kampong / Nijmegen met finale plek!

  1. hw

   Volledig mee eens, terechte winnaars! HDM en A’dam ook erg leuk om te zien.


Wat vind jij? Praat mee...