Round-up HK Dames Zaal: Laren de verrassing van de dag

In de Sporthallen Zuid in Amsterdam zijn zondag de eerste twee speelrondes van de Hoofdklasse Dames Zaal gespeeld. De grootste verrassing was dat Laren, dat vorig seizoen bijna degradeerde, gelijkspeelde tegen titelverdediger Amsterdam en knap won van hdm.

Poule A

Tweede wedstrijd 

Eerste wedstrijd

‘Wij hadden deze wedstrijd moeten winnen. We zijn te slap begonnen. We maakten te veel kleine foutjes die werden afgestraft’, vond Amsterdam-speelster Anouk Lambers. ‘We maakten onze kansen niet af. Maar we zijn blij met een punt, omdat je 2-0 achter staat.’

Ten opzichte van vorig seizoen is de selectie van de titelverdediger op een aantal punten gewijzigd. Zo is Laura van Heugten naar Hurley gegaan en is het talent Lana Kalse geblesseerd. Jacky Schoenaker, die wel van de partij is, heeft last van haar pols en het is nog maar de vraag of zij alle wedstrijden meespeelt. De Duitse zaalkoningin Julia Müller was dit weekend afwezig, maar is er de rest van het seizoen bij.

‘We missen haar zeker, met al haar goals. Daarom mogen we er tevreden mee zijn dat we uiteindelijk 3-3 spelen. Bovendien: vorig seizoen verloren we de eerste twee wedstrijden. Toen zijn we uiteindelijk toch kampioen geworden. Het zou mooi zijn als we dit jaar weer de titel veroveren. Daar hebben we zeker de selectie voor. Marijn Veen en Felice Albers trainen bijvoorbeeld mee met de Oranje Dames Zaal, die zeven keer per week trainen. Daar hopen wij de vruchten van te kunnen plukken.’

Overigens speelde bij Laren international Lisanne de Lange mee, die afviel voor de Hockey World League nadat uit de medische kleuring bleek dat zij mogelijk een afwijking aan haar hart had.

Poule B

Tweede wedstrijd 

Eerste wedstrijd


Wat vind jij? Praat mee...