Speelronde 1 11.20 uur

SCHC – Cartouche 3-3
Laren – Pinoké 2-2
Almere – USHC 5-1
Na een moeizame start in het duel met USHC had Almere uiteindelijk niet veel moeite met de Utrechtse studenten. Gemakkelijk ging het allerminst en al helemaal niet zonder emotie. Voor iedereen was het duidelijk dat er voor beide teams het nodige op het spel stond. Grote man aan de kant van Almere was Dider Meijer. Op het veld is de strafcornerspecialist gestopt en trainer van Dames 1, maar voor de zaalcompetitie heeft hij zijn stick weer uit de schuur gehaald. Met drie treffers zette hij Almere op een geruststellende 3-1 voorsprong. De Utrechters gaven niet op, maar waren niet bij machte voldoende tegenstand te bieden. Door de zege heeft Almere riant zicht op klassebehoud. ‘In tegenstelling tot het veld spelen we in de zaal al negen jaar op het hoogste niveau. Daar horen we ook thuis’, zei Meijer na afloop.

Groningen – Venlo 3-2 (2-1)
Waar deze wedstrijd stormachtig begon, bleek dat geen voorbode te zijn voor de rest van de wedstrijd. Groningen en Venlo leken in de beginfase vooral bang te zijn om te verliezen. Gevolg was dat het een wedstrijd was die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. De sporadische kansen die er voor het publiek te zien waren, kwamen allemaal op naam van Groningen. Geheel tegen de verwachtingen in was het dan ook dat Venlo via de Portugees Miguel Ralha Rodrigues op voorsprong kwam. Via Mobach kwam Venlo snel langszij, om vervolgens toch met achterstand de rust in te gaan. Zes seconden voor de thee wist Groningen het net te vinden.

Na rust gingen beide ploegen verder waar ze waren gebleven: breien richting een doelpunt. De echte apotheose liet op zicht wachten tot ná het laatste fluitsignaal. Groningen versierde bij een 2-2 stand een strafcorner, die in eerste instantie door Jelmer Uildriks compleet werd verprutst door een slechte aangeef. Een oplettende teamgenoot haalde de bal op, bracht hem buiten de cirkel en posteerde Uildriks voor een kansloze goalie van Venlo, waardoor Groningen er met de winst vandoor ging.

Laren – SCHC 3-4 (1-2)
Tijd om er eens goed voor te gaan zitten was er niet voor het publiek. Na twee minuten lag de bal in het Stichtsche net.  Lars Heerink wist met keren en draaien de Bilthovense verdediging op het verkeerde been te zetten, waardoor een snelle voorsprong een feit was. SCHC ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar het duurde nog negen minuten voordat die er kwam. Daan Dullemeijer gaf een strafcorner helemaal verkeerd aan, maar kreeg de bal uiteindelijk terug van een teamgenoot. 1-1.

Na de rust was het een wedstrijd van uitersten. Zwaar fysiek spel, hier en daar wat spelbederf en sublieme passes wisselden elkaar af. Uiteindelijk was SCHC net wat venijniger dan de tegenstander uit Laren, wat resulteerde in een 3-4 eindstand. Een wedstrijd die ook de scheidsrechters zich zeker zullen herinneren, want het commentaar op de leiding was niet mals.

‘2 Lars Heerink 1-0
’11 Daan Dullemeijer SCHC 1-1 mislukte corner, wel doelpunt
’15 nummer 7 1-2 15 tellen voor tijd.
‘ 17 Lars Heerink 2-2
’16 Robbert van de Peppel 3-2
’25 Maarten van den berg 3-3
’27 Coen Merkx 3-4

Pinoké – Cartouche 3-4