Round-up HK Zaal (D): doek valt voor OR en Ring Pass

De dames van Den Bosch, Victoria en SCHC hebben zich op de laatste speeldag van de Hoofdklasse Zaal verzekerd van een plek in de halve finales van de play-offs om de landstitel. Ring Pass Delft en Oranje-Rood degradeerden en spelen komend seizoen in de Topklasse.

SCHC pakte direct in de eerste wedstrijd van de dag in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag het tweede play-offticket in Poule B. De ploeg uit Bilthoven, die uiteindelijk ook als eerste in de poule eindigde, was een paar maatjes te groot voor Oranje-Rood. Het werd 10-2, waardoor de degradatie voor de Eindhovense formatie een feit was.

Oranje-Rood sloot het seizoen nog wel af met een overwinning, de eerste van het seizoen. Hurley werd met 3-2 verslagen dankzij een verzilverde strafcorner van Phéline Vos na het eindsignaal. Hurley eindigde mede door de nederlaag als vijfde op de ranglijst en zal zich via de nacompetitie moeten handhaven in de Hoofdklasse.

Teleurstelling bij Ring Pass Delft na de degradatie uit de Hoofdklasse Zaal. Foto: Koen Suyk

Poule A

In de andere poule eindigde Den Bosch op een eerste plaats en Victoria als tweede. Victoria verloor beide wedstrijden in Topsportcentrum Almere met grote cijfers: 6-1 tegen Kampong en 8-1 tegen Den Bosch. Maar omdat Den Bosch eerder Pinoké met 6-1 versloeg, pakte Victoria ten koste van de titelverdediger het play-offticket.

Onderin velde het gelijkspel van Ring Pass Delft tegen Amsterdam (5-5) direct het vonnis over de ploeg uit Delft. Na een jaar degradeert Ring Pass weer naar de Topklasse. Amsterdam moet via de nacompetitie handhaving in de Hoofdklasse zien te bewerkstelligen.

Uitslagen Poule A

 

 

 

 

 

Uitslagen Poule B

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...