Round-up HK Zaal (H): eerste punten A’dam, DB blijft winnen

De heren van Den Bosch gaan met zevenmijlslaarzen richting de play-offs van de Hoofdklasse Zaal. De ploeg van speler-coach Gijs Campbell behield ook na zes competitiewedstrijden zijn honderdprocentscore. Amsterdam boekte na vijf nederlagen op rij eindelijk de eerste overwinning van het seizoen.

Mede dankzij vier doelpunten van Boris Burkhardt versloeg Amsterdam in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem Voordaan met 7-5, nadat de ploeg van coach Teun Rohof met 3-2 en 4-3 had achtergestaan. Daarmee is het gat naar nummer vijf Oranje-Rood, dat de Amsterdammers eerder op de dag met 6-3 had verslagen, maar verloor van Almere (3-4), verkleind naar slechts een punt.

Den Bosch gaat in Poule B fier aan kop. Na Almere (5-3) werd ook in de topper nummer twee Laren (8-4) verslagen. Het gepromoveerde Laren hield aan het derde speelweekend toch nog een punt over na het 4-4 gelijkspel tegen Voordaan, al liet het de winst in de slotseconden uit handen glippen. Den Bosch leidt met achttien uit zes, gevolgd door Laren met tien uit zes. Zowel Almere als Voordaan staan twee punten achter op Laren.

Boris Burkhardt aan de bal voor Amsterdam in het duel tegen Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

Poule A

In de andere poule hield Pinoké zijn kansen op de play-offs levend door in de toppers tegen HDM en Rotterdam in de Sporthallen Zuid in Amsterdam liefst vier punten te pakken. Tegen koploper HDM eindigde de wedstrijd in een 7-7 gelijkspel waarna Rotterdam met 6-3 werd verslagen.

De achterstand op de Rotterdammers werd door Pinoké zodoende verkleind naar twee punten. Eerder op de dag boekte Rotterdam een 4-0 zege op Schaerweijde. Alle doelpunten kwamen van de stick van Jeroen Hertzberger. Rotterdam is tweede op vier punten van koploper HDM.

Schaerweijde steeg op basis van doelsaldo (-4 tegen –5) een plekje naar positie vier ten koste van HGC. Cartouche blijft hekkensluiter na de nederlagen tegen Schaerweijde (8-3) en HGC (5-4).

Joep Troost van Pinoké probeert een gaatje te vinden in de defensie van Rotterdam. Foto: Koen Suyk

Uitslagen Poule A

Uitslagen Poule B


Wat vind jij? Praat mee...