Round-up HK Zaal (D): topper onbeslist, HDM zonder puntenverlies

Op de tweede speelweekend in de Hoofdklasse Zaal kende de damestopper in Poule B geen winnaar. Den Bosch speelde zondag met 3-3 gelijk tegen Pinoké. In de andere poule is HDM nog zonder puntenverlies.

In Sporthal De Beuk in Purmerend leek titelverdediger Pinoké op weg naar de vierde zege van het seizoen. Vlak voor tijd voorkwam Imme van der Hoek met een rake strafcorner een nederlaag voor Den Bosch, dat wel de eerste plaats in de poule heeft overgenomen van Pinoké. De Steeukneuzen, zonder Elin van Erk, maar wel met Lisanne de Lange en Fabienne Roosen tussen de balken, waren eerder op de dag met 4-3 te sterk voor Kampong. In dat duel vielen maar liefst drie gele kaarten.

Den Bosch kende in de eerste wedstrijd van het tweede speelweekend geen genade voor Amsterdam. Het werd net geen tienklapper met een 9-0 eindstand. Vijf Bossche doelpunten kwamen voort uit een strafcorner. Amsterdam sloot de tweede speeldag alsnog af met een lach na de 2-1 zege op Ring Pass Delft. De winnende treffer kwam van de stick van Noa Muller.

Amsterdam is door de eerste overwinning van het seizoen in punten op gelijke hoogte gekomen met Kampong, dat op een veilige vierde plaats staat. Victoria staat na zeges op Ring Pass Delft (3-2) en Kampong (5-4) derde op een punt achterstand op Den Bosch en Pinoké. Het gepromoveerde Ring Pass is hekkensluiter in Poule A met nul uit vier.

Margot van Hecking Colenbrander van HDM aan de bal tijdens het tweede speelweekend in de Hoofdklasse Zaal. Foto: Willem Vernes

Met zeges op Voordaan (5-1) en Rotterdam (6-4) in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag heeft HDM na vier competitiewedstrijden een honderdprocentscore. SCHC volgt op twee punten achterstand als tweede. Hurley (8-3) en Oranje-Rood (6-2) werden aan de zegekar gebonden. Hurley pakte het eerste punt van het seizoen door met 3-3 gelijk te spelen tegen Voordaan en verliet de laatste plaats. Nieuwe hekkensluiter is Oranje-Rood, dat niet alleen verloor van Rotterdam (2-3) maar ook van SCHC (6-2).

Uitslagen Poule A

 

 

 

 

 

Uitslagen Poule B

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...