Round-up HK Zaal (D): Victoria profiteert van mindere dag Pinoké

Op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Zaal hebben de dames van Victoria een grote stap gezet richting de play-offs om de landstitel. De Rotterdamse ploeg profiteerde van de twee nederlagen die landskampioen Pinoké leed, die daardoor van de eerste naar de derde plaats zakte.

Pinoké stond zaterdag danig verzwakt aan de afslag in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. De ploeg miste onder meer Elin van Erk, Fabienne Roosen, Lisanne de Lange, Klaartje de Bruijn en keepster Kiki Gunneman.

Na de 3-2 nederlaag tegen Victoria bleek ook Kampong te sterk voor Pinoké. Het werd 4-1. Omdat Victoria later op de dag ook won van hekkensluiter Ring Pass Delft (3-2) is de Rotterdamse ploeg de nieuwe nummer twee met vier punten voorsprong op Pinoké. Den Bosch is in Poule A de nieuwe koploper na zeges op Ring Pass Delft (5-0) en Amsterdam (6-1). De Bossche formatie is nog steeds ongeslagen.

Onderaan hangt een langer verblijf van Ring Pass Delft op het hoogste niveau aan een zijden draadje. De ploeg heeft vier punten achterstand op Amsterdam, dat op een vijfde plaats staat. Volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar. Ook bij een eventuele winst op de directe concurrent heeft Ring Pass Delft de kansen dan nog niet in eigen hand.

De dames van Kampong versloeg landskampioen Pinoké in de Sportcampus Zuiderpark in De Haag met 4-1. Foto: Rob Römer

HDM zeker van play-offs

In de andere poule verzekerde HDM zich van een startbewijs voor de play-offs. Tijdens de voorlaatste speelronde in het Indoorsportcentrum in Eindhoven werden Oranje-Rood (4-2) en Voordaan (3-0) verslagen.

Ook nummer twee SCHC lijkt deelname aan de play-offs nog nauwelijks te kunnen ontgaan. Het verschil met nummer drie Rotterdam bedraagt vijf punten met nog twee competitiewedstrijden te gaan. SCHC verloor van Voordaan (2-3) maar won van Hurley (3-1). De nederlaag tegen Voordaan was de eerste verliespartij van SCHC van het seizoen.

Voor hekkensluiter Oranje-Rood lijkt het doek zo goed als gevallen. Na acht duels is de schamele oogst een punt. De achterstand op Hurley, de nummer vijf, bedraagt zes punten. Het doelsaldo van Oranje-Rood is echter beter dan dat van Hurley; -9 tegen -12.

Uitslagen Poule A

 

 

 

 

 

Uitslagen Poule B

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...