Round-up HK Zaal (D): volle buit voor Pinoké, DB en HDM

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse Zaal hebben de dames van Pinoké, Den Bosch en HDM elk hun beide wedstrijden gewonnen. Amsterdam, Ring Pass Delft en Hurley bleven met lege handen achter.

Titelverdediger Pinoké opende het seizoen in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem met een 5-2 zege op het gepromoveerde Ring Pass Delft. Het tweede duel van de dag tegen Victoria stond bol van de spanning. De Rotterdamse ploeg had een 2-1, 4-3 en 5-4 voorsprong, maar Pinoké trok uiteindelijk aan het langste eind danzkij een treffer van Elin van Erk vlak voor tijd.

In dezelfde poule had Den Bosch haar handen vol aan Ring Pass Delft dat pas in de slotfase werd bedwongen: 1-0. Eerder op de dag won de ploeg van coach Marieke Dijkstra met 4-1 van Kampong.

Alessia Norbiato van Amsterdam tijdens de Hoofdklasse Zaal Dames in Arnhem. Foto: Willem Vernes

Fikse nederlagen

Amsterdam, afgelopen seizoen halvefinalist, moest twee fikse nederlagen slikken. Na een 6-1 nederlaag tegen Victoria (3x Eva Nunnink) haalde Kampong bijna de dubbele cijfers. Het werd liefst 9-1. Charlotte Hoctin Boes en Sofie Stomps scoorden elk drie doelpunten voor Kampong.

In de andere poule gaat vice-landskampioen HDM aan kop na zeges op Hurley (1-0) en Oranje-Rood (7-1) in Utrecht. Hurley verloor later op de dag opnieuw nipt, dit keer met 4-3 van Rotterdam. SCHC, halvefinalist van afgelopen seizoen, versloeg Voordaan met 4-1 en speelde met 3-3 gelijk tegen Rotterdam. Het gepromoveerde Voordaan hield een punt aan de eerste speeldag over na de 0-0 tegen Oranje-Rood, een uitslag die we niet zo vaak zien in het zaalhockey.

De speelsters van Kampong speelden met een rouwband in verband met het overlijden van voormalig Kampong-speler Paul Litjens. Foto: Willem Vernes

Uitslagen Poule A

 

 

 

 

 

Uitslagen Poule B

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...