Round-up HK Zaal (H): Den Bosch naar de play-offs

De heren van Den Bosch hebben tijdens de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Zaal een ticket voor de play-offs om de landstitel bemachtigd.

Met een 7-2 zege op Oranje-Rood en een 6-4 overwinning op Voordaan in het Indoorsportcentrum in Eindhoven bleef de ploeg van speler/coach Gijs Campbell niet alleen ongeslagen maar ook nog zonder puntenverlies.

De strijd om het tweede play-offticket is spannend. Laren staat tweede met twee punten voorsprong op Almere. Laren verloor met 5-4 van Amsterdam en won met 5-3 van Oranje-Rood. Ook Almere ging onderuit tegen Amsterdam. Het werd liefst 9-1. Eerder op de dag was Almere wel te sterk voor Voordaan: 6-5.

Dankzij de twee overwinningen klom Amsterdam van de laatste naar de vierde positie. Met negen uit acht mogen de Amsterdammers zelfs nog dromen van deelname aan de play-offs. Het gat naar nummer twee Laren is vier punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Duel om de bal tijdens Pinoké-Cartouche in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Foto: Rob Römer

Volop strijd om twee tickets

Ook in de andere poule is de spanning om de twee plekken in de halve finales om de landstitel spannend. HDM heeft in die strijd de beste papieren met negentien punten uit acht duels. De voorsprong van de landskampioen op nummer twee Rotterdam is slechts één punt. Pinoké, dat op een derde plaats staat, heeft een achterstand van respectievelijk twee en drie punten op de Rotterdammers en HDM.

Koploper HDM leed in de Haagse Sportcampus Zuiderpark wel de eerste nederlaag van het seizoen. Rotterdam was met 3-2 te sterk. Later op de dag werd Cartouche door de Haagse formatie met 6-3 verslagen.

Onderin heeft Cartouche nog een kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De ploeg uit Voorburg moet dan wel een achterstand van drie punten op nummer vijf Schaerweijde ongedaan maken. Het gat naar HGC, dat op een veilige vierde plaats staat, is zes punten.

Uitslagen Poule A

 

 

 

 

 

Uitslagen Poule B

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...