Round-up HK Zaal (H): perfecte start HDM en Den Bosch

HDM en Den Bosch kenden een perfecte start in de Hoofdklasse Zaal Heren. Beide ploegen wonnen op de eerste speeldag hun beide wedstrijden. Schaerweijde en Amsterdam gingen elk twee keer onderuit.

Het was een teleurstellende start van het hoofdklasseseizoen voor Amsterdam. Tot twee keer toe ging de ploeg van coach Teun Rohof, die vanwege ziektegevallen weer de stick ter hand nam, in de slotfase onderuit. Voordaan (4-3) en Laren (5-4) waren in Utrecht te sterk voor de recordkampioen en de verliezend finalist van vorig seizoen.

Den Bosch behaalde daarentegen de perfecte score na overwinningen op het gepromoveerde Laren (5-1) en Oranje-Rood (5-4). Almere, dat vorig jaar reikte tot in de halve finales, kwam twee keer remise overeen, tegen Voordaan (6-6) en Oranje-Rood (3-3).

In Arnhem was titelverdediger HDM zowel te sterk voor HGC (5-2) als voor Rotterdam (6-2). In dezelfde poule keerde Schaerweijde zonder punten huiswaarts na nederlagen tegen Cartouche (3-4) en HGC (2-4). Pinoké, kampioen in 2022 en vorig seizoen halvefinalist, verloor met 3-2 van Rotterdam maar revancheerde zich met een 7-6 zege op Cartouche, nadat de Steekneuzen tegen 5-3 en 6-4 achterstand hadden gekeken. Luca Wolff scoorde de winnende treffer uit een strafcorner.

Teun Rohof geeft instructies aan zijn teamgenoten van Amsterdam tijdens het eerste speelweekend van de Hoofdklasse Zaal in Utrecht. Foto: Bart Scheulderman

Uitslagen Poule A

 

 

 

 

 

Uitslagen Poule B

 

 

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...