Round-up HK Zaal (D): SCHC wint topper, Pinoké pakt koppositie

Tijdens het derde speelweekend van de Hoofdklasse Zaal Dames heeft Pinoké in Poule A de koppositie overgenomen van Den Bosch. In de andere poule behield HDM haar koppositie, ondanks het verlies tegen runner-up SCHC. Ring Pass Delft en Oranje-Rood staan beide op een directe degradatieplaats.

Pinoké profiteerde zondag in de Sporthallen Zuid in Amsterdam van de twee remises van Den Bosch. De Bossche formatie, die nog steeds ongeslagen is, speelde gelijk tegen zowel Victoria (1-1) als Kampong (4-4). Omdat Pinoké in haar tweede wedstrijd met 4-1 won van Ring Pass Delft schoof de landskampioen door naar de eerste plaats.

Eerder op de dag had Pinoké de eerste nederlaag van het seizoen geleden tegen Amsterdam (5-2), dat daarvoor met 4-4 gelijkspeelde tegen Victoria. Dankzij de vier-punten-middag klom Amsterdam naar de veilige vierde plaats.

Ring Pass Delft boekte de eerste overwinning van het seizoen, maar blijft hekkensluiter in Poule A. Foto: Koen Suyk

Ring Pass Delft blijft hekkensluiter in de poule, maar de achterstand op nummer vijf Kampong is slechts een punt. In het onderlinge duel boekte de ploeg uit Delft de eerste zege van het seizoen. Het werd 7-2, mede dankzij drie doelpunten van Tamée Stet.

Poule B

In de andere poule was SCHC in de topper met 5-3 te sterk voor HDM. De koploper herstelde zich in het Arnhemse Sportcentrum Valkenhuizen vervolgens van de eerste nederlaag van het seizoen door Hurley met 5-0 te kloppen. SCHC kon daarna de achterstand op de ranglijst op HDM niet verder dichten. Tegen Rotterdam bleef de ploeg uit Bilthoven steken op 4-4.  Het verschil bedraagt slechts een punt.

Voordaan en Hurley boekten beide hun eerste overwinning van het seizoen. Beide keren was Oranje-Rood het slachtoffer. Hurley won nipt met 4-3. Voordaan had aanmerkelijk minder moeite met de hekkensluiter in Poule B, die na zes duels op één punt staat. Het werd 3-0 in het voordeel van de ploeg uit Groenekan. Met twee treffers legde Pheline Verhoeven de basis voor de driepunter.

In Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem eindigde het duel tussen Voordaan en Rotterdam onbeslist: 2-2. Foto: Willem Vernes

Uitslagen Poule A

Uitslagen Poule B


2 Reacties

  1. charliejanssen

    Jammer dat sommige teams weinig moeite steken in het zaalseizoen.

    1. robdux

      Wat de KNHB heeft geoogst, is nu te zien.


Wat vind jij? Praat mee...