Nabespreking #6: Croon vond strafbal een cadeautje

Na elk speelweekend verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de sterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Willemijn Bos

Willemijn Kuis-Bos speelde met haar ploeg Groningen tegen Huizen. Een degradatiekraker. De twee ploegen deelden uiteindelijk de punten (1-1). Bos: ‘Ik denk dat wij uiteindelijk blij moeten zijn dat we een punt halen, als we zo lang met 1-0 achterstaan, maar als wij terugkijken naar de wedstrijd is het vervelend dat wij onszelf niet hebben beloond. Uiteindelijk balen we hiervan’.

Boaz Janssen

Boaz Janssen speelde met zijn ploeg Huizen de kraker tegen Groningen. Zijn ploeg kwam al snel op voorsprong en hield lang stand, maar Groningen prikte vlak voor tijd toch de gelijkmaker binnen. ‘We houden Groningen met dit gelijke spel in ieder geval onder ons en we hebben een puntje gepakt. Een eerste overwinning geeft ons weer de aansluiting met de groep daarboven. We krijgen nog een aantal kansen voor de winterstop’.

Sander de Wijn

Kampong tegen HGC was de opmerkelijkste wedstrijd deze speelronde. Die eindigde in 3-3, maar er gebeurde van alles. ‘Wij voelen ons bestolen, omdat een eerder moment andersom wel in het voordeel van HGC uitpakt. Dat soort dingen gebeuren altijd, overal. Nu pakt het voor ons ongunstig uit’. De Wijn scoorde de 3-3 en daar was hij zichtbaar blij mee. ‘Het was een merkwaardig doelpunt, met wat geluk. Maar ik had de hele wedstrijd het gevoel dat er meer in zat. We hebben gevochten. Vandaar de ontlading’.

Ashley Jackson

Ashley Jackson van het HGC-kamp is wel blij met het besluit van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd tegen Kampong. ‘Er waren twee ballen in het spel en ik ben blij dat de scheidsrechters dat ook geconstateerd hebben’. Hij baalt wel een beetje over het resultaat. ‘Het was een pittige wedstrijd en het is balen dat we niet gewonnen hebben. Het was vast een goede wedstrijd om te kijken’.

Valerie Magis

Valerie Magis verloor met haar ploeg Oranje-Rood van Amsterdam met 1-2. ‘Ik denk dat het een terechte uitslag is. Amsterdam was gewoon feller in de duels, het afmaken. Ze waren ons telkens een stapje voor’. Haar eigen ploeg kwam tekort. ‘We moeten echt scherper zijn en zeker tegen zo’n club.’

Charlotte Vega

Charlotte Vega vierde in Eindhoven een 1-2 overwinning met Amsterdam. ‘Ik vind dat wij een goede pot hebben gespeeld en de terechte winnaar zijn. Het is zonde dat het nog 1-2 werd, daardoor leek het nog spannend’.

Thijs van Dam

Thijs van Dam verloor met Rotterdam van Bloemendaal. Op ’t Kopje werd het 3-1 voor de thuisploeg. ‘Bij de 3-1 was het echt klaar. Ik vond het een onterechte corner, dat was jammer.’ Van Dam geeft wel toe dat de ploeg zelf voldoende kansen heeft gehad. ‘We hebben een goede wedstrijd gehad, 7 doelpogingen in de eerste helft, we hadden ze zelf af moeten maken. We hebben het aan onszelf te danken.’

Jorrit Croon

Jorrit Croon is blij met de overwinning van zijn Bloemendaal tegen Rotterdam. De 1-0 voorsprong was een strafbal, veroorzaakt door Croon zelf. ‘Ik ben bang dat het een beetje stick afhouden was van mijn kant.’ Toch kende de scheidsrechter de strafbal toe en stond Bloemendaal op voorsprong.  ‘We komen op voorsprong en dat is lekker. Dan moeten zij een beetje komen en zijn wij pijlsnel in de counter.’


3 Reacties

 1. joostj

  De strafbal voor Bdaal was ook wel een beetje een cadeau maar kon wel gegeven worden

 2. Paco

  Als ik naar 10 hoofdklasse wedstrijden ga wordt er denk ik bij 1 wedstrijd voor deze overtreding een strafbal wordt gegeven. Scheidsrechter Boxsma drukte zo wie zo stempel op wedstrijd. Groen kaart aan Herzberger kwam door eigen falen. ipv toegeven bestraft hij de speler omdat zijn teentjes te lang zijn. Terecht dat Rdam boos was in de rust. Was gelukkig allemaal te zien op tv

  1. joostj

   Die kaart vond ik ook en beetje overdreven. Hij was overdreven verbaal aanwezig naar mijn mening


Wat vind jij? Praat mee...