Nabespreking #7: Van Dam vond dat Rotterdam het weggaf

Na elk speelweekend verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de spelers en speelsters uit de Hoofdklasse. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Ginella Zerbo

Ginella Zerbo kon nog lachen, maar na het gelijkspel liep ze huilend het veld af. Zerbo miste een strafbal voor haar ploeg in de slotminuten. ‘Ik was gewoon veel te veel aan het nadenken. Ik ben een gevoelshockeyer en moet juist niet nadenken. Dat was dom’.

Caia van Maasakker

‘Dit voelt als een verlies’, aldus Van Maasakker na het gelijke spel tegen Laren. Ook haar wapen, de strafcorner, liep niet. ‘Op trainingen gaat het goed, maar in de wedstrijd liepen ze ‘m er goed uit’.

Robert-Jan Cox

‘Ik ben trots op de werklust en op het punt’, vertelt Laren-coach Cox. Wel baalt hij dat hij niet mee kon hockeyen tegen SCHC. ‘Na het eerste kwart hebben we niet meer mee kunnen hockeyen. We kunnen geen vier ballen naar elkaar toe spelen.  Dat is jammer’.

Roel Bovendeert

Roel Bovendeert won met Bloemendaal met 4-1 van Den Bosch en Bovendeert kwam twee keer tot scoren. Met zijn wapen, de tip-in. ‘Het is niet zo moeilijk als je op de goede plek staat, veel oefenen en vooral niet bang zijn’.

Eric Verboom

Eric Verboom verloor met zijn ploeg Den Bosch van Bloemendaal. ‘Dit was niet het Den Bosch wat ik de afgelopen drie weken gezien heb’. Over het eerste kwart was hij wel tevreden. ‘Alleen hebben we te weinig kansen gecreëerd’.

Margot van Geffen

Margot van Geffen won met Den Bosch met 5-0 van Kampong. Door het ontbreken van Marloes Keetels en Lidewij Welten was zij degene met de aanvoerdersband. ‘Dit is voor mij niet anders of nieuw. Het is mooi om de ploeg op sleeptouw te nemen’.

Thijs van Dam

Thijs van Dam verloor met Rotterdam op eigen veld van Oranje-Rood. ‘We hebben het een kwart echt weggegeven’. Dat gebeurde volgens Van Dam vorige week tegen Bloemendaal ook al. ‘Een kwart niet aanstaan is niet genoeg in een topper. Dan krijg je goals tegen en dat maak je niet meer goed’.

 


Wat vind jij? Praat mee...