#5 Zerbo: ‘De bondscoach heeft nog niet gebeld’

Na elk speelweekend verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de sterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Tim Swaen

De topper Amsterdam – Bloemendaal eindigde zondag in 2-2. Een terechte uitslag volgens Tim Swaen, de strafcornerspecialist van Bloemendaal. Swaen mocht in het Wagener Stadion twee keer aanleggen voor de strafcorner en benutte beide kansen: ‘De keeper van Amsterdam is de afgelopen twee weken al een paar keer linksonder bij zijn stickhand verslagen. Ik dacht dat ga ik ook proberen en dat lukte’.

Lieke van Wijk

Op bezoek bij Pinoké won Laren zondag met 1-3. Onder meer dankzij twee rake strafcorners van specialist Lieke van Wijk. ‘We weten allemaal dat ik er niet veel heb gescoord de afgelopen tijd. Ik vind het lekker voor het team en voor mezelf dat het weer lukt. Op het moment dat ze er niet in gaan, voel ik me lullig, maar ik heb echt niet getwijfeld of ik het nog wel kon’.

Ginella Zerbo

Ginella Zerbo blijft maar scoren in de Hoofdklasse. Zondag scoorde ze opnieuw twee keer, waardoor haar doelpuntenteller na zes speelrondes al op tien staat. Ondanks haar aanhoudende topvorm heeft ze nog altijd geen telefoontje gehad van de bondscoach om aan te sluiten bij de aanstaande trainingsgroep van Oranje: ‘Nee, ik ben nog niet gebeld. Die vraag wordt me natuurlijk vaker gesteld, maar ik heb geen idee daarover. Ik zie het wel.’

Eva de Goede

Na het gewonnen WK in Londen van afgelopen zomer hing de vraag in de lucht of Eva de Goede haar interlandcarrière voortzet. Zondag, na SCHC – Amsterdam, gaf Eva de Goede het verlossende antwoord: ‘Ik heb de beslissing genomen. Ik voel me nu fit en goed, dus ik ga in principe gewoon door en zie geen reden om te stoppen’.

Jesse Mahieu

Na zeven speelrondes zonder zege won Pinoké zondag hun eerste duel van dit seizoen. De Steekneuzen wonnen met 3-1 van Almere. Coach van Pinoké, Jesse Mahieu, is opgelucht: ‘Het is zeker een opluchting. Uiteindelijk hebben we gewoon vastgehouden waarmee we bezig waren, want we zijn wel echt anders gaan spelen en dan is deze ploeg niet zomaar op elkaar ingespeeld. Het heeft alleen wat tijd en moeite gekost, maar het is fijn dat het er nu uitkomt’.


Wat vind jij? Praat mee...