Tip-in #20: Hulsen maakt reclame voor WK dat ze niet speelt

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Duitse gründlichkeit

Jolien Scholte, onze verslaggever op het WK Zaalhockey in Berlijn, probeerde voor aanvang van het toernooi via de persingang binnen te komen in de Max Schmeling-Halle. Daar stak een oplettende security guard een stokje voor. Of ze haar persaccreditatie even wilde laten zien? Die moest ze nog ophalen. De guard maakte zich breed en was niet van plan haar door te laten. Waar moest ze de accreditatie dan ophalen? Aan een tafeltje drie meter áchter de security. Het duurde even voor het belletje ging rinkelen, maar toen stapte hij toch opzij. Hij had vast goed geluisterd: ‘niemand zonder accreditatie binnenlaten’. Maar die aanwijzing gold pas ná de start van het toernooi.


Lieke Hulsen maakt reclame voor WK waarop ze zelf niet speelt

Zaalhockey is booming in Duitsland, en door heel Berlijn hingen dan ook posters die het WK aankondigden. Een poster met vier zaalspelers in actie. Die afbeelding werd ook gebruikt op folders en programmaboekjes. De enige vrouwelijke speelster die goed herkenbaar op dat beeld stond was de Nederlandse Lieke Hulsen. Die deed twee jaar geleden voor het laatst mee met het Oranje zaalteam: daarna werd ze geselecteerd voor de Oranje Dames op het veld. Kortom: Hulsen was hét gezicht, voor een toernooi waarop ze zelf niet eens speelde. Hadden de Duitsers ietsje beter research naar kunnen doen.

Overigens, voor de oplettende kijker: Hulsen heeft ook slechts een halve stick in haar hand. Creatief met photoshop, die Duitsers.

Hallo Sandra

“Hallo Sandra, Kun jij onderstaande mail publiceren op zoveel mogelijk plekken? Erg belangrijk ivm de kampioenschappen!” Dit soort mails ontvangen wij met enige regelmaat in onze redactie-inbox (redactie@hockey.nl). Maar er werkt geen Sandra bij ons. En die mail over kampioenschappen is ook nou niet bepaald relevant voor ons. Een replymailtje leert ons dan dat de afzender een ander ‘redactie@…’-adres heeft willen mailen. Geen probleem natuurlijk. Al gebeurt het wel opvallend vaak. Wij kunnen er altijd wel om lachen, maar pas op voor je gevoelige informatie verstrekt.

Wat vind jij? Praat mee...