Tip-in #16: KZ heeft de best geklede speaker van Nederland

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

KZ heeft best geklede speaker van Nederland

Strak in het pak meldde hij zich zondag aan het begin van de middag aan de bar van Klein Zwitserland: ‘Hier is de best geklede speaker van Nederland’, riep David Korthals Altes, lid van verdienste van de club.

De aimabele speaker installeerde zich op zijn prominente plek op het balkon voor het damesduel van Klein Zwitserland tegen HGC. Amper op zijn plek, meldde een speler van Heren 1 zich op het balkon. ‘Hallo David, hoe is het? En toen lachend: ‘Wat heb je aan? Ben je naar een crematie geweest…?’
‘Nee, ik heb een zakelijke afspraak gehad’, reageerde Korthals Altes, die zijn stropdas even recht trok en toen verder ging met rangschikken van zijn paperassen.

Niet veel later meldde zich een volgende KZ’er zich op het balkon. ‘Hey David, wat is er met jou? Ben je naar een concert geweest?’
Een lachsalvo van het inmiddels redelijk vol gelopen balkon viel Korthals Altes ten deel.

De speaker was er echter niet van onder de indruk. Hij trok nogmaals zijn stropdas recht, greep de microfoon en sprak met enthousiasme: ‘Van harte welkom bij Klein Zwitserland.’ Daarmee bewees hij niet alleen de beste geklede, maar ook de meest onverstoorbare speaker van Nederland te zijn.

Winnaar van de Week: Philip Meulenbroek

Vier doelpunten in drie wedstrijden, terwijl je eigenlijk in Heren 2 speelt. Jeroen Hertzberger, met vijftien doelpunten topscorer van de Hoofdklasse, moet nog uitkijken voor hem.

Verliezer van de Week: Breda

We zijn in deze rubriek niet vies van mensen met een beetje grootspraak. Dus toen we vorige week coach Karel Alferink, met zijn ploeg Breda koploper in de Eerste Klasse, in onze kolommen hoorden zeggen dat hij verwachtte de komende jaren wel even door te stoten naar de Promotieklasse, konden we dat op zich wel waarderen. Er zijn immers al genoeg trainers die zich met veel kunst- en vliegwerk opzichtig in een underdogpositie manoeuvreren.

Als je echter hoog van de toren blaast, is het wel handig dat je vervolgens met je meiden de eerstvolgende wedstrijd tegen Warande (toch de nummer zeven in de ranglijst!) wint. Dat deed Alferink niet. Breda ging er thuis keihard met 0-2 af. Ai, das pijnlijk. Gelukkig voor Alferink: zijn ploeg staat nog altijd elf (!) punten voor op de nummer 2 Craeyenhout. Wat dat betreft blijven het winnaars.

Coach met stuk papier in zijn mond

Deze week ontvingen wij van een anonieme afzender een video in onze mailbox. Het was een op z’n zachtst gezegd opmerkelijke motivatiespeech van Jeroen Mahadew, coach van Bennebroek Heren 1 die zijn spelers recht in de camera toesprak voor de wedstrijd tegen Rood-Wit, die overigens in 2-2 eindigde.

Eerst stopte Mahadew een stuk papier in zijn mond. ‘We gaan ze opvreten!!!!’
Toen had hij het over de coaches van de tegenstanders, Willem Slinger en Xander Berlijn: ‘We slingeren ze allemaal naar Berlijn!!!!’
Op het einde begon hij – in zijn trui waarop een pauw pronkte, het logo van Bennebroek – driftig te jumpen. Hij noemde het ‘de pauwendans’.

We hebben even met Jeroen Mahadew gebeld. Wat moest dit nou eigenlijk voorstellen? Zijn motivatievideo bleek een parodie op een al bestaand filmpje van de coach van voetbalploeg Helmond D1 van een paar jaar geleden (zie hieronder). Hoewel Mahadew zich er niet voor schaamde, had hij liever niet dat we de video zouden publiceren, dus dat doen we ook niet. ‘Als ik volgende week assistent van Max Caldas word, wordt het toch wel openbaar.’

Bejaard Phoenix blijkt een broekie

Ze stromen veelvuldig bij ons binnen: de uitnodigingen van jubilerende clubs. Vorige week kregen we een uitnodiging van Phoenix: Zoals je misschien al hebt gehoord of gelezen bestaat Phoenix dit jaar 135 jaar. 135 jaar! Maar hoe kan dat? Wij dachten dat Amsterdam met 125 (inmiddels 127 jaar) de oudste club van het land was. Moest de geschiedenis van het hockey nu worden herschreven, omdat er in de Zeister bossen al jaren voor Amsterdam hockey werd gespeeld?

Na even zoeken, konden we opgelucht ademhalen. Het gaat hier om de sportclub Phoenix, die in 1884 is opgericht. Niet in Zeist overigens, maar in Katwijk. En niet als hockeyclub, maar als cricketclub. Pas in 1964 sloot Phoenix zich aan bij de KNHB.

Eigenlijk is de Zeister club dus een broekie. Neemt niet weg dat we ze voor zondag 7 april alvast een fijne verjaardag wensen.


1 Reactie

  1. flore

    gusiwin


Wat vind jij? Praat mee...