Tip-in #11: supporter Huizen eindelijk beloond voor trouwe steun

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Hondstrouwe supporter

Wat is een hockeyploeg zonder trouwe supporters? Echte fans die ongeacht het resultaat achter hun ploeg blijven staan. Zich niks aantrekken van weer of wind. Laten we eerlijk zijn: die supporters zijn schaars. Bij Huizen hebben ze Paco, die steevast bij elke wedstrijd zijn beste clubtenue aantrekt. Altijd enthousiast, altijd goed geluimd. Dat de dames van Huizen in de Livera Hoofdklasse Dames nog geen wedstrijd hadden gewonnen, deerde hem niets.

Zondag kreeg Paco de beloning voor zijn trouwe dienst. Huizen ving dit keer geen bot, maar won met 2-1 van Bloemendaal.

Winnaar van de week: Hilversum Meisjes C1

In de ambitie om resultaten te halen, vergeten overenthousiaste trainer en coaches van jeugdteams soms waar het om draait: de lol van hockey. Zonder plezier kom je echt helemaal nergens. Niet bij de jeugd, maar ook niet in de top. Om die reden kiezen we deze week Hilversum Meisjes C1 als winnaar van de week. Een beetje omdat we onder de indruk zijn van de skills van de meiden, maar vooral vanwege het enthousiasme bij een gelukte truc. Genieten!

Verliezer van de week: eigenaar keeperstas

De keeperstas langs de zijlijn leggen, in het pad van de scheidsrechter, is NIET ok, zoals blijkt uit de beelden. Gelukkig brak de scheidsrechter zijn been niet, maar dit had ook heel anders kunnen aflopen.

De mooiste persruimte ooit!

Als hockeyverslaggevers zijn we wel wat gewend. We weten dat ‘de persruimte’, kan variëren van een afgekeurde varkensstal met een tafeltje, stoeltje en een Senseo apparaat, tot een heerlijke partytent met snel internet, waar ’s avonds de schalen bitterballen en broodjes zalm in grote getalen langskomen, terwijl je aan het typen bent. De persruimte in het Belgische dorpje Evere, onder de rook van Brussel, valt onder het kopje ‘kolderiek’. Iets waar we stiekem wel van houden.

Na de wedstrijd België-Nederland (3-4) kon er met het snerpende geluid van het aggregaat geschreven worden over de heerlijke wedstrijd. Terwijl de mobiele heaters ons enigszins probeerden te verwarmen (mislukt) stonden de tafeltjes zo scheef dat normaal typen onmogelijk was. Er moest een dik schrift met harde kaft onder het tafeltje worden geschoven, om enigszins stabiel te kunnen tikken, zodat de laptop niet omviel. Wifi deed het niet, dus moest de hotspot-functie van de telefoon weer aangeroepen worden en de mobiele rekening opgepookt, voor drie gigabyte aan data van tekst en video. Broodjes waren afwezig, terwijl de rookwolken over het veld tijdens de interland toch echt van het kraampje van de gebakken braadworsten afkomstig waren.

Wat er wel was: koffie en water. En vriendelijke, niet-Nederlands sprekende mensen die ons netjes hebben opgevangen. Het was kolderiek, na een fijne interland. Hieronder het bewijs van deze mooie herinnering. Eentje die we met plezier in onze zak steken. Op naar de volgende partytent!

De persruimte op de Belgische hockeyclub Royal White Star, bij de interland België-Nederland (3-4).

 

 


3 Reacties

  1. Waarom de journalisten zichzelf altijd zo belangrijk vinden weet ik niet. De meeste clubs moeten elke munt 2x omdraaien alvorens het uitgegeven kan worden en dan wil de pers graag ontvangen worden met broodjes/bitterballen/ verwarmde stoelen etc. Dit is niet de eerste x dat jullie een artikel plaatsen over dit onderwerp en dat zegt wel iets.

  2. robboomsma

    Lijkt wel een vakantieverslag dat laatste stuk....

  3. peter_vergeer

    Leuk stukje Hilversum Meisjes C1


Wat vind jij? Praat mee...