Tip-in #14: Judoka Floris Wortelboer krijgt les in valbreken

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Judoka Floris Wortelboer

International Floris Wortelboer viel eind vorig jaar tegen Tilburg lelijk op zijn schouder, waarvan hij maanden moest revalideren. Hij riep de hulp in van oud-judoka en sportfysiotherapeut Leon Meijer. Of hij hem kon leren valbreken? Goed bezig, Floris. Wij kijken alvast uit naar je eerste koprol in de Hoofdklasse.

Pech voor Overbos

Zestien jaar lang had Overbos erop moeten wachten. De feestelijke opening was al geregeld. De leuke activiteiten waren geregeld. Er waren thuiswedstrijden gepland. Maar uitgerekend dit weekend toen het gloednieuwe vierde veld van Overbos feestelijk geopend zou worden, was het onbespeelbaar. De ballenvangers waren omgewaaid.

Winnaar van de Week: Seve van Ass

Maandenlang was hij aan het revalideren na een operatie aan zijn enkel, een week trainde hij slechts mee bij HGC en zondag tegen Oranje-Rood stond Seve van Ass er weer alsof hij nog was weggeweest. Zelfs liet hij weten nog niet voluit te spelen en het betere sprintwerk aan zijn ploeggenoten te laten, maar voor de hockeyliefhebber was het zondag weer genieten om de captain van HGC en Oranje aan het werk te zien. Met zijn fraaie techniek, handige passes en indrukwekkende versnellingen was hij alweer onmisbaar bij de Wassenaarse ploeg, die Oranje-Rood in eigen huis met 3-5 versloeg.
Nog een maand krachten op doen in de Nederlandse competitie en dan verwachten we Van Ass ook weer in het Oranje-shirt als Nederland voor de Pro League tegen Spanje speelt. Wij kijken er nu al naar uit.

Joep de Mol van Oranje-Rood probeert Seve van Ass van het scoren af te houden. Foto: Frank Laracker

Verliezer van de Week: Alecto Heren 1

Na maanden winterstop mochten ze eindelijk weer een wedstrijd spelen. 220 kilometer zaten de spelers van Alecto Heren 1 uit Leiderdorp in de auto voor hun wedstrijd tegen Groningen in de Overgangsklasse B. Na 39 minuten spelen stond de nummer zeven Alecto zelfs op een 0-1 voorsprong tegen koploper Groningen. Als we de Leiderdorpers in hun relaas op Facebook mogen geloven, was dat niet eens onverdiend en gingen ze zelfs op jacht naar de 0-2. Maar de onophoudelijk regen in het hoge Noorden dwarsboomde de snode plannen van Alecto.

‘Het veld kreeg langzaam de vorm van een ondergelopen kelder’, zo lezen we in het wedstrijdverhaal. Dat was voor de arbiters reden het duel vier minuten voor de rust stil te leggen. Even werd er nog afgewacht, maar toen constateerden ze dat er ‘een redelijk groot plas was ontstaan op het veld, waar in de zomer qua grootte prima aan gerecreëerd zou kunnen worden’. Er restte de arbitrage geen keus: staken!

Balen voor Alecto. Dat weer 220 kilometer terug moest en binnenkort op een doordeweekse avond of met Pasen opnieuw naar Groningen mag afreizen. Opnieuw 440 kilometer (‘een tocht van twee uur en twee benzinestations’) voor 39 minuten hockey.
De heren van Alecto maakten er zondag het beste van: ‘Voor ons zat er nog maar één ding op en dat was de zondag uitspelen en dat deden we dan ook maar. We sloten als laatste de deur van het clubhuis en vervolgden onze weg richting de Randstad.’

Beste Alectovolgers!Wind, storm, regen, niets houdt ons tegen zong een bekend dispuut ooit, en dit was vandaag ook van…

Geplaatst door Alecto Heren 1 op Zondag 10 maart 2019

Boom op auto: bezoekers kunnen niet haar huis

De wind had afgelopen zondag bij de herstart van veel competities een flinke impact. Sommige duels werden al na een paar minuten gestaakt omdat reclameborden wegwaaiden en doelen omvielen. In de Hoofdklasse haalden alle wedstrijden het einde, maar dat had bij Oranje-Rood tegen HGC niet veel gescheeld. Al bij de warming up moesten sommige HGC-spelers springen om het vege lijf te redden toen een groot sponsordoek het veld op waaide.

Het weggewaaide doek was voor de arbitrage nog geen reden het duel niet te starten. Het werd pas penibel toen in het tweede kwart plots het doel achter goalie Pirmin Blaak omwaaide. Met een klap viel het doel om, de verbouwereerde Blaak keek even verbaasd om zich heen met zette vervolgens het doel weer overeind. Een overenthousiaste vrijwilliger van de Eindhovense club wil het doel nog vastzetten met een zak met ballen, maar die keerde onverrichte zaken terug.

Even volgde er volgens overleg tussen de arbitrage en de aanvoerders, maar na ampel beraad werd besloten de wedstrijd te vervolgen. Hoewel het doel af en toe wat vervaarlijk bewoog, bleef hij staan en kon het duel worden uitgespeeld.

Eind goed al goed, zo leek het tenminste. Tot de speaker een paar minuten voor het einde met een onheilstijgende boodschap kwam. ‘Er is op een parkeerplaats een boom omgewaaid die vier auto’s heeft geraakt. Vervolgens riep hij merk en kenteken om. Om af te sluiten met de bemoedigende woorden: ‘De eigenaars van deze auto’s kunnen voorlopig niet naar huis.’

 


Wat vind jij? Praat mee...