Tip-in #6: Hoera! Amsterdam bestaat geen 125, maar eeh…126 jaar

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Winnaar van de Week

Lustrumcommissie Amsterdam

Met bloed, zweet en tranen is het Lustrumboek 125 jaar AH&BC nu echt bijna af! Niet in het lustrumjaar 2017, maar in 2018, nu Amsterdam al 126 jaar bestaat. En met heel veel pech pas in 2019, als Amsterdam 127 jaar bestaat.

Maar wanneer het boek uitkomt, zal het voor de eeuwigheid zijn, vanwege de enorme omvang van 300 pagina’s, 73 hoofdstukken en 5 thema’s.

Onderstaand het bericht van Jan Willem Bredius, voorzitter van de lustrumcommissie van de oudste hockeyclub van Nederland.

‘Er is ruim twee jaar aan gewerkt. En twee keer hebben we om geduld moeten vragen. Maar nu is het zover: het materiaal voor het lustrumboek ligt bij de drukker! Vijf hoofdthema’s, met in totaal 73 hoofdstukken, bijna 300 pagina’s. Opengeslagen boekformaat 22×60 cm, hardcover met leeslinten. Héél veel foto’s. Alles in full colour. Er valt veel te kijken en te lezen! Een boek dat vertelt over 125 jaar AH&BC, een unieke vereniging. Waar hockey begon. De verschijning is eind november. U hoort spoedig meer!’

Verliezer van de Week

Margot Zuidhof

Met vijf doelpunten kende international Margot Zuidhof een vliegende start bij haar nieuwe club Kampong. Afgelopen zondag speelde ze tegen haar oude club Hurley. Een mooi moment om extra uit te blinken. Maar in het shirt van Kampong kreeg Zuidhof thuis met 0-3 een keihard pak slaag.

Margot Zuidhof. Foto: Koen Suyk

Homerun

De honkballers van Neptunus veroverden zondag voor de negentiende keer in de clubgeschiedenis de landstitel. We horen jullie denken: wat heeft dit in vredesnaam met hockey te maken? Nou, die titel is mede mogelijk gemaakt door Daphne Voormolen, speelster van Victoria Dames 1.

Haar vriend is de Amerikaanse honkballer Gregory Muller, die zonder Voormolen nooit bij Neptunus had gespeeld. Zij was het die twee jaar geleden, zonder dat Muller het zelf wist, bij Neptunus aan de bel trok met de mededeling: ‘Mijn vriend is Amerikaans en kan een beetje honkballen. Kan hij misschien bij jullie als jeugdtrainer werken?’ Wat bleek? Muller kon écht goed honkballen en is sindsdien een vaste waarde in de Rotterdamse formatie. In de finaleserie was hij zelfs van grote waarde. Goed gedaan, Daphne!

Benieuwd naar het hele verhaal? Luister dan deze podcast vanaf 37:17.

Hondje van Huizen

Tot slot werd zondag bij Huizen deze opvallende foto gemaakt door onze fotograaf Koen Suyk.


8 Reacties

 1. Verliezer van de week? wat voor toegevoegde waarde heeft dit bericht behalve gewoon “ naar en onaardig”.

 2. hockeyliefhebber2

  Eens. Is een overbodige rubriek. Snel mee ophouden.

 3. Wendela

  Verliezer van de week: hockey.nl. Dit is echt niet nodig lijkt mij.

 4. robboomsma

  Jup weg met de verliezer van de week rubriek, zon onzin. Het slaat namelijk helemaal nergens op en ook nog eens de plank volledig mis.....

  1. robboomsma

   Daar aan toevoegend: Elke sporter/speler/speelster/trainer/assistent/coach. Doet ongelooflijk veel om het doel wat voor ogen ligt te behalen, en als je jezelf dan het medium noemt voor hockey in Nederland om nieuws te brengen. Mag je wat mij betreft wat meer respect tonen tegenover de mensen die er voor zorgen dat de sport wat meer kleur geeft. Dat een team/speler/speelster, 1 of misschien 2 minder goede wedstrijden speelt, betekend dan niet dat dat team of diegene gelijk slecht is... Ik vind in dit geval Margot Zuidhof, wel iemand die kleur brengt in de competitie samen met de rest van Kampong, laten ze zien dat ze wel degelijk mee willen en ook kunnen spelen om de play-offs..... En ik vind dat super knap en verdomde goed van dat team. Ook om een eerdere te benoemen, Hurley, is flink veranderd, maar het is wel een taaie tegenstander, die ook duidelijk laat zien wat voor kwaliteiten het heeft. Ook daar kan ik en ik hoop velen met mij niet anders dan respect voor hebben... Ik kan nog wel even doorgaan, maar laat het hierbij

 5. ruurdjanrauwerda

  De "Wie zullen we deze week eens te pakken zetten?"-rubriek mag wat mij betreft vervangen worden door de stelling van de week bv "Is de hockeyagenda voor internationals die ook EHCCC/EHL spelen nog combineerbaar met studie/werk?"

 6. LJvV

  Verliezer van de week komt toch altijd een beetje ongemakkelijk over, slaat de plank volledig mis. Snel veranderen.

 7. JoostS

  Mooi artikel over Amsterdam. Wat een intense treurnis en bedroevend slechte journalistiek is de 'verliezer van de week' toch. Respectloos en dat geld dus voor de gehele redactie.


Wat vind jij? Praat mee...