Joyce in Londen (1): niet te veel shoppen

Joyce Sombroek en Sander de Wijn bloggen deze week op hockey.nl over hun belevenissen in Londen. Joyce trapt af en geeft ons een kijkje achter de schermen tijdens het EK. De Oranje Dames speelden al 2 wedstrijden, maakten een video voor de 200ste interland van Ellen Hoog én bezochten de shopping mall van Stratford.

Als iemand haar 200ste interland speelt, maken we altijd leuke filmpjes voor haar. El bereikte deze bijzondere mijlpaal tijdens onze openingswedstrijd tegen Polen, dus die avond was het ‘feest’. In de filmpjes halen we mooie herinneringen op en doen we haar heel overdreven na. Naomi heeft zelfs een speciaal lied voor El geschreven en daarbij een prachtige act opgevoerd samen met Xan. We hebben enorm gelachen en de video’s zijn hilarisch geworden. Het leuke is dat we dit toernooi voor het eerst meerdere filmpjes mogen maken. Als het goed is, speelt Naomi haar 200ste interland tijdens onze laatste wedstrijd.

Naoma van As en Granelly Hoog

Zelf heb ik tijdens de HWL al het een en ander opgenomen met Larissa. We hadden daar heel veel rustdagen en hadden van tevoren allerlei verkleedspullen bij elkaar gezocht. We deden alsof we twee omaatjes waren: Naoma van As en Granelly Hoog. Vervolgens vierden we dat we tien jaar samen in een verzorgingstehuis zaten en keken we terug op onze carrières. Afgelopen jaar waren El en Bami tien jaar roomies bij Oranje en net als toen hadden we versierde cupcakes. We lieten een aantal mooie momenten voorbij komen en Marloes en Xan hebben meegeholpen. Larissa en ik hebben zelfs een rokje aangetrokken en onze hockeyskills vertoond, haha.

We hebben altijd veel lol met z’n allen. Op een rustdag, zoals gisteren of vandaag, hebben we vaak een paar uur om iets leuks te doen. We gaan dan lekker even het hotel uit: een leuk wijkje in, ergens lunchen of een koffietje doen of even shoppen. We gaan verder niet echt het centrum in en naar de Big Ben of musea. Veel meiden zijn natuurlijk ook al een paar keer in Londen geweest, voor de Olympische Spelen of een weekendje weg.

Victoria’s Secret

Ons hotel ligt in Stratford. Een toplocatie, aangezien het vlakbij het olympisch dorp en het hockeystadion is. We kijken uit op het gebouw waar we tijdens de Olympische Spelen verbleven en het roept mooie herinneringen op als je met de bus door het dorp rijdt. Ons hotel grenst aan een enorme shopping mall, waar we vaak even naar de Starbucks gaan of boodschappen doen. Daarnaast heeft het grootste deel van het team al inkopen gedaan bij de Victoria’s Secret.

Het kan verleidelijk zijn om in het winkelcentrum rond te gaan slenteren, maar dat kost veel energie. Het is belangrijk om je rust te pakken, zodat je ook aan het einde van het toernooi nog kunt pieken. Iedereen heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid, maar mocht het nodig zijn, dan spreken we elkaar hier op aan.

België

Vanavond (dinsdag) hebben we nog een rustige training op het programma staan en morgenavond spelen we tegen België. We hebben twee goede wedstrijden gespeeld en ik kijk uit naar onze laatste poulewedstrijd. Ga jij ook kijken? Onze wedstrijd is vanaf 18.15 uur live te volgen bij de NOS en via NOS.nl.


Wat vind jij? Praat mee...