Trainerscarrousel HK: Lucas Judge wordt hoofdcoach dames SCHC

Trainers komen en trainers gaan in de Hoofdklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2019/2020 houden we alle mutaties bij van ‘s lands hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

29 april 2020
Lucas Judge wordt hoofdcoach dames SCHC
Wat al langere tijd de bedoeling was, is nu bekend geworden: Lucas Judge is volgend seizoen de hoofdcoach bij de dames van SCHC. De geboren Australiër was de afgelopen twee jaar assistent van Nettie van Maasakker die stopt. Judge was eerder twee jaar lang hoofdcoach bij de mannen van Oranje-Rood. Judge werd daarna assistent van bondscoach Alyson Annan bij de Oranje Dames en assistent van Van Maasakker bij SCHC.
Arthur Bouvy, voorzitter SCHC: ‘We hebben in 2018 bewust gekozen voor een vertrouwde hoofdcoach met een sterk Stichtsche-profiel om te werken aan een bestendige toekomst voor Dames 1. Lucas is toen direct aangezocht als assistent
met als mogelijkheid door te stromen naar de functie van hoofdcoach. We zijn blij dat we dit kunnen realiseren. We zien uit naar onze verdere samenwerking.’

10 april
Omar Schlingemann nieuwe coach heren Klein Zwitserland
Klein Zwitserland heeft een opvolger gevonden voor Carlos Castaño, die de Haagse club aan het einde van het seizoen gaat verlaten. Omar Schlingemann staat volgend jaar voor de huidige nummer tien van de Hoofdklasse. De afgelopen jaren was de Nederlander succesvol coach van HTC Uhlenhorst in Duitsland, waarmee hij de landstitel veroverde.

Volgens Klein Zwitserland is Schlingemann de juiste coach voor de volgende fase waarin de ploeg gaat werken aan een positie als stabiele hoofdklasser met de ambitie de komende jaren verder naar boven te schuiven.

Omar Sschlingemann. Foto: Frank Uijlenbroek

‘Het is na zes jaar Duitsland, mooi om weer terug te keren naar Nederland. Klein Zwitserland is een prachtige club met een grote ambitie en ‘doenersmentaliteit’. Dat zijn twee belangrijke factoren die nodig zijn om succesvol te zijn op het hoogste niveau. Het is een trotse club met een geweldige historie en dat spreekt mij aan’, zegt Schlingemann in het persbericht.

25 maart
Kampong en Michiel van der Struijk na één seizoen alweer uit elkaar
De wegen van de hockeysters van Kampong en coach Michiel van der Struijk scheiden al na één seizoen. Tijdens overleg over een volgende definitieve stap van middenmotor Kampong naar de play-offs, is gebleken dat het beter was om uit elkaar te gaan, zegt Paul van der Putten, bestuurslid tophockey bij Kampong. ‘Michiel heeft aan de doelstellingen voldaan’, zegt Putten.

‘Hij heeft stabiliteit gebracht en ook hockeyend is er duidelijk progressie geboekt. We hebben met elkaar overleg gehad over hetgeen nodig is voor het zetten van de volgende definitieve stap richting de play-offs. Dat heeft ertoe geleid dat we in goed onderling overleg hebben besloten aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. We zijn Michiel zeer dankbaar voor zijn inzet en de geleverde kwaliteit.’

16 maart
Rick Mathijssen volgt Michel van den Heuvel op bij Bloemendaal
Rick Mathijssen is vanaf komend seizoen de nieuwe coach van regerend landskampioen Bloemendaal. De huidige assistent-bondscoach van Max Caldas bij de Oranje Heren is de opvolger van Michel van den Heuvel, die na dit seizoen vertrekt bij de Mussen. ‘Het is snel gegaan omdat het van beide kanten meteen heel goed voelde’, reageert Mathijssen. ‘Bloemendaal is natuurlijk een heel interessante optie als je een ambitieuze coach bent zoals ik.’

12 februari
Carlos Castaño gaat Klein Zwitserland verlaten
Aan het einde van het seizoen vertrekt Carlos Castaño als coach van Heren 1 van Klein Zwitserland. De Argentijn is de afgelopen vier seizoenen een drijvende kracht geweest achter de prestaties van de Steenbokken, waarbij het eerste team promoveerde van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse.

28 januari
Stefan Duyf nieuwe coach dames Oranje-Rood
Stefan Duyf (36) volgt Tina Bachmann op als coach van de dames van Oranje-Rood. Duyf was de afgelopen vier seizoenen eindverantwoordelijk bij de mannen van Push en bondscoach van Nederlands Meisjes B.

23 januari
Tina Bachmann vertrekt bij dames Oranje-Rood
Tina Bachmann is bezig aan haar laatste seizoen als coach van de dames van Oranje-Rood. Na gezamenlijk overleg besloten beide partijen de optie voor een derde seizoen niet te lichten. De 41-jarige voormalig Duits international gaf in de winterstop aan dat het voor haar steeds moeilijker werd om haar baan als lerares in Duitsland te combineren met de functie als coach bij een Nederlandse club.

18 januari
Alexander Cox stopt als hockeycoach
Alexander Cox heeft besloten om aan het einde van het seizoen zijn functie als trainer-coach bij Kampong neer te leggen. Hij wil zich richten op een andere invulling van zijn maatschappelijke carrière.


2 Reacties

  1. haags-hopje

    Leuk! Tommie Hiebendaal terug op het oude nest?

  2. jeichinastolk

    Op welk oude nest keert Tom Hiebendaal terug?


Wat vind jij? Praat mee...