Sjoerd Marijne: ‘Geen aanvallende wissel’

Sjoerd Marijne heeft de selectie van het Nederlands Elftal Dames slechts met twee namen gewijzigd ten opzichte van de gewonnen Hockey World League in Brasschaat. Volgens de bondscoach hebben andere speelsters ook best weinig tijd gehad om zich te bewijzen.

Anne Veenendaal vervangt Larissa Meijer als tweede keepster, Valerie Magis komt in de plaats van Laura Nunnink. “Met Anne Veenendaal en Larissa Meijer hebben we voor de zomer al afgesproken dat Larissa naar de HWL zou gaan en Anne naar het EK”, legt Marijne uit. “Op die manier kon Anne ook meespelen met Jong Oranje. Het was voor haar dus geen verrassing dat ze bij de groep zat.”

Verschuivingen

Het selecteren van aanvaller Magis, die verdedigster Nunnik vervangt, moet volgens Marijne niet als een aanvallende wissel worden gezien. “Nee, dat is het niet. Er zijn wat verschuivingen in het team. Tijdens de HWL speelde Jacky Schoenaker op het middenveld en zij gaat nu achterin spelen. Xan de Waard gaat naar het middenveld en in de voorhoede is er dus een plaats vrijgekomen. Die is voor Valerie.”

Ook Sarah Jaspers, Michelle van der Pols, Sabine van Silfhout en Charlotte Vega maakten de afgelopen weken deel uit van de trainingsgroep, maar zij gaan niet mee naar Londen. Tijdens de Hockey World League waren ze er ook niet bij. Marijne: “De meiden die na de HWL bij de trainingsgroep zijn gekomen, hebben maar korte tijd gehad om zich te bewijzen. We hebben eerst twee weken vakantie gehad en daarna hebben we tegen België gespeeld en één onderlinge wedstrijd. Dat was natuurlijk best weinig voor hen.”

EK

Tijdens het EK wil Marijne de dominantie van tijdens de HWL doorzetten. “Snel druk zetten, goed combineren, dat willen we blijven doen. Daarnaast is het EK natuurlijk niet alleen een voorbereiding op de Olympische Spelen, we kunnen ook een prijs pakken.”


Wat vind jij? Praat mee...