Trainerscarrousel OVK: Petri na dit seizoen weg bij Schiedam

Trainers komen en trainers gaan in de Overgangsklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2019/2020 houden we alle mutaties bij van ’s lands derde niveau. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

31 maart
Karlijn Petri na het seizoen weg als coach van Schiedam Dames 1
Voormalig international Karlijn Petri vertrekt na vier seizoenen als hoofdcoach van de dames van Schiedam. Onder leiding van Petri promoveerde Schiedam twee jaar geleden voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Overgangsklasse. ‘Bij Karlijn ging de combinatie van plezier en prestatie altijd hand in hand wat resulteerde in mooie en ook bijzondere resultaten’, schrijft Paolo Icario, voorzitter Tophockey van Schiedam in een persverklaring. ‘Via deze weg willen wij Karlijn bedanken voor al het moois in de afgelopen vier jaar en wellicht tot in de toekomst!’ Schiedam neemt ook afscheid van assistent-trainer Maarten Broekhuizen. De commissie Tophockey gebruikt de komende periode om een nieuw begeleidingsteam samen te stellen voor het komende seizoen. 

18 maart
HC Zwolle neemt afscheid van trainers Heren en Dames 1
Hockeyclub Zwolle moet voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe trainers van Dames 1 en Heren 1. De club uit Overijssel is door een teruglopend ledenaantal, gebrek aan kantine-inkomsten en een stijgende veldhuur noodgedwongen te snijden in het budget van Tophockey. Dat maakte Zwolle tijdens een extra ledenvergadering bekend. Frank Geers (coach Dames 1) en Pancho van den Broek (coach Heren 1) moeten daarom het veld ruimen.

4 maart
Eddie Simmons vertrekt bij dames Leiden
Leiden en Eddie Simmons hebben in goed overleg te besloten aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. Simmons was de afgelopen vijf seizoenen trainer/coach van Leiden Dames 1. Onder zijn leiding behaalde de ploeg het kampioenschap in 2017-2018 en het jaar erna dwong Leiden promotie af naar de Overgangsklasse. Leiden gaat nu op zoek naar een andere coach voor de dames.

4 maart
Eric van der Pol stopt als coach Fletiomare Dames 1
Eric van der Pol vertrekt aan het einde van het seizoen als coach van de dames van Fletiomare. Drie jaar geleden begon Van der Pol bij de club als coach van de heren, waarna hij de overstap maakte naar de dames. Daarnaast begeleidde van der Pol diverse jeugdteams. De dames van Fletiomare staan op een tiende plaats in de Overgangsklasse A.

27 februari
Bas van Zundert volgt Stefan Duyf op bij Push 
Bas van Zundert is komend seizoen hoofdcoach bij de mannen van Push. Hij volgt Stefan Duyf op, die naar Oranje-Rood verkast. Bij Push hebben ze met Van Zundert de ambitie om binnen drie jaar terug te keren naar de Promotieklasse.

De oefenmeester is 14 jaar actief geweest als hockeyer in de Hoofdklasse en heeft ook een verleden bij Push. Zowel als speler en als coach. De afgelopen jaren was Van Zundert assistent van Raoul Ehren, bij de dames van Den Bosch.

De komende tijd wordt de begeleidingsstaf bij Push verder ingevuld.

27 februari
Roeland de Laat stopt na dit seizoen bij Helmond dames 1
Roeland de Laat neemt na zeven seizoenen afscheid van de dames van Helmond. Onder leiding van De Laat werd de ploeg vier jaar geleden kampioen en promoveerde via de play-offs naar de ‘oude’ Overgangsklasse. Op dit moment staat Helmond, dat recent in de zaal nog Zuid-Nederlands kampioen werd, op een vierde plaats.

4 februari
Wegen Marc de Moor en Xenios scheiden
Hoofdcoach Marc de Moor van Xenios Heren 1 neemt na dit seizoen afscheid van de overgangsklasser. Onder zijn leiding promoveerden de Amsterdammers twee jaar geleden naar de Overgangsklasse.

29 december
Arjen Fluijt en Eindhoven uit elkaar
Na vier seizoenen gaan Arjen Fluijt en Eindhoven Dames 1 na dit seizoen ieder hun eigen weg. Twee jaar geleden behaalde de ploeg onder leiding van Fluijt het kampioenschap in de Eerste Klasse.


Wat vind jij? Praat mee...