Trainerscarrousel OVK: Tak en Rognoni trainersduo Berkel-Enschot

Trainers komen en trainers gaan in de Overgangsklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2019/2020 houden we alle mutaties bij van ’s lands derde niveau. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

22 juni 2020
Koert Tak en Esteban Rognoni nieuw trainersduo Berkel-Enschot Heren 1

Koert Tak en Esteban Rognoni vormen vanaf komend seizoen het nieuwe begeleidingsteam van Heren 1. Berkel-Enschot nam in goed overleg afscheid van Niek Aarts en Jaro van Eekelen. Het duo stond drie seizoenen aan het roer bij de ploeg, waarmee het tweetal naar de Overgangsklasse promoveerde. Voor Tak is het een hernieuwde kennismaking met de club. In de periode tussen 2012 en 2016 was hij ook al verantwoordelijk voor het eerste herenteam. Rognoni is voormalig international van Argentinië en speelde in de Hoofdklasse voor Tilburg.

4 juni 2020
Tim Broenink combineert Noorwegen met Alecto

Tim Broenink is vanaf volgend seizoen de nieuwe coach van Alecto Dames 1. Hij neemt de taken over van Tembi Schneider. ‘Tim stond bovenaan de lijst en wij zijn ontzettend blij dat hij voor Alecto heeft gekozen”, zegt voorzitter Commissie Tophockey Mieke van Ulden.

‘Ik zie mijzelf als een sociaal, gepassioneerd en ambitieus persoon. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken en ga dus dagelijks met plezier naar mijn werk’, vertelt Broenink, die ook werkzaam is als bondscoach van de Noorse mannen. ‘Mijn werkwijze is dat ik de wensen van de speelsters identificeer, in overleg ga over de ontwikkelingsbehoeftes en daarop het trainingsprogramma aanpas. Ik ga uit van de sterke punten van de speelsters, formeer daaruit het beste team en werkt vanuit die gezamenlijkheid aan zowel de resultaten als de spelvreugde.’

3 juni 2020

Eric van der Pol hoofdcoach Breda H1
Eric van der Pol is aangesteld als nieuwe hoofdcoach van Breda H1. De 46-jarige Van der Pol is afkomstig van Fletiomare D1 waar hij al eerder had aangekondigd om te vertrekken. Van der Pol was eerder onder meer werkzaam bij  Hurley, HCKZ, Oranje Zwart en Ring Pass.

‘Met een achtergrond als bondscoach van het Nederlands Jongens B-elftal en district trainer voor de KNHB brengt Eric veel mooie, diverse ervaring met zich mee’, stelt Willem de Keijzer, bestuurslid Tophockey Senioren van Breda. Van der Pol gaat behalve Heren 1 ook de trainers van de jeugd trainen.

2 juni 2020
Sjoerd Woelders opvolger Bart Vergeer dames Ring Pass

Ring Pass heeft in Sjoerd Woelders de opvolger gevonden voor de vertrokken coach van Dames 1, Bart Vergeer. De 36-jarige Woelders was technisch directeur bij de Naval Tata Hockey Academy in India. Daarvoor werkte hij bij Rotterdam als coach topjeugd en was Woelders negen jaar betrokken bij de seniorenafdeling van de club.

Bij Heren 1 van Ring Pass krijgt de nieuwe hoofdcoach Dirk Wils ondersteuning van Eelko van Roon, die vanaf komend seizoen de rol vervult van assistent-trainer/coach.

2 juni 2020
Ronald Brouwer assistent bij Hattem

Na twee seizoenen bij de heren van EHV maakt Ronald Brouwer de overstap naar Hattem. Daar gaat hij aan de slag als trainer en assistent-coach van Tristan Steenmeijer.

30 mei 2020

Nieuwe coaches Zwolle D1 en H1

Zwolle heeft nieuwe coaches aangesteld voor zowel Dames 1 als Heren 1. Bij de mannen schuift Alex Mulder door van assistent naar hoofdcoach. Mulder volgt Pancho van den Broek op, die eerder dit seizoen te horen kreeg dat Zwolle onvoldoende financiële middelen heeft om met hem verder te gaan.

Datzelfde bericht kreeg Frank Geers, die aan het roer stond bij de Dames 1. Zijn vacante positie wordt vanaf komend seizoen ingevuld door Tim de Vries. In het recente verleden was De Vries trainer-coach bij ZMHC Dames 1 en was hij succesvol bij Zwolle Heren 1. In het eerste jaar na de fusie promoveerde hij naar de Overgangsklasse, destijds het tweede niveau van Nederland. De Vries wordt bijgestaan door Joris Boone.

29 mei 2020

Erik-Jan de Bekker opvolger Roeland de Laat bij Helmond D1

Erik-Jan de Bekker is de nieuwe trainer van Helmond Dames 1. Hij is de opvolger van Roeland de Laat, die na zeven seizoen afscheid nam van het team. Wouter van Griensven is aangesteld als assistent-trainer van De Bekker. De Bekker (32) was de afgelopen drie jaar coach van HOD Heren 1. ‘Ik ben blij dat ik deze uitdaging bij HC Helmond heb gevonden, iets waar ik erg enthousiast over ben. Ik heb al een beetje huiswerk gedaan en heb een gestructureerde ploeg gezien met een grote werklust. Fantastische eigenschappen voor een ploeg. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan’, zegt De Bekker.

24 mei 2020
Robbert van de Peppel de nieuwe coach Dames Leiden

Robbert van de Peppel is vanaf volgend seizoen hoofdcoach bij Dames 1 van Leiden. Van de Peppel heeft een lange carrière gehad als speler bij diverse clubs in de hoofd- en promotieklasse, waaronder Den Bosch en SCHC, en was ook zaalhockeyinternational. Van de Peppel hockeyde de laatste jaren bij Laren. Bij de Gooische club was Van de Peppel al coach van MA1 en assisteerde hij de vertrekkende Marc Materek als trainer bij Dames 1. ‘Wij hebben met Robbert een talentvolle coach aangetrokken. Hij is, net als wij,  een echte liefhebber van het technische hockeyspel’, zegt Leiden-bestuurslid tophockey Doeke Overbeek. ‘Wij zijn als club trots dat wij een gerenommeerde goalgetter als coach naar onze club hebben gehaald, zeker in deze moeilijke tijd.’

Van de Peppel volgt bij Leiden Eddie Simmons op.

18 mei 2020
Kees Wortmann en Frank Middelhoek aan het roer bij HC Schiedam

Het eerste damesteam van HC Schiedam heeft een nieuw begeleidingsteam. Komend seizoen staan Kees Wortmann en Frank Middelhoek voor de groep. Het duo had eerder de selecties van Cartouche en Zoetermeer Heren 1 en Rotterdam Dames 1 onder hun hoede.

Wortmann en Middelhoek volgen Karlijn Petri en Maarten Broekhuizen op. ‘Deze heren hebben (…), samen met het kader in de jeugd, de uitdaging om de aansluiting van A-jeugd naar Dames 1 te vergroten, maar ook de stabiliteit van Dames 1 in de Overgangsklasse te waarborgen’, zegt bestuurslid Hockeyzaken Theo Buwalda in het persbericht.

18 mei 2020
Duo De Puysseleire en Beuse aan het roer bij dames Almere

Almere heeft het duo Daniël de Puysseleire en Bas Beuse aangesteld als trainer/coach van Dames 1. Het tweetal volgt Harm Schoemaker op, wiens contract vanwege de financiële gevolgen van de coronacrisis niet werd verlengd. De Puysseleire was afgelopen seizoen assistent van Schoemaker. Beuse was in de periode 2015-2018 en in het slot van het seizoen 2018-2019 ook al verbonden aan Dames 1 en werkt als Technisch Coördinator Tophockey bij Almere.

15 mei 2020
Mark van Lambaart en Sjoerd Gerretsen aan de slag bij Leonidas

Leonidas heeft ambitieuze plannen met Heren 1. Daartoe heeft de club Mark van Lambaart als hoofdcoach en Sjoerd Gerretsen als zijn assistent aangetrokken. Het duo tekende een contract voor drie seizoenen. Van Lambaart coachte recentelijk Ring Pass Heren 1 en Gerretsen was actief als jeugdcoach bij Rotterdam.

15 mei 2020
Geen contractverlenging Harm Schoemaker

Almere gaat niet verder met Harm Schoemaker. Het contract van de coach van Dames 1 wordt niet verlengd. De club nam het besluit op basis van de financiële gevolgen van de coronacrisis. ‘Helaas is Harm een van de gedupeerde ten gevolge van de bezuinigingsmaatregelen die de club heeft ingezet’, meldt de club op de website.

14 mei 2020

Tristan Steenmeijer komend seizoen actief bij Hattem 

Hattem wijst Tristan Steenmeijer aan als coach van de eerste mannenploeg. Hij volgde in de winterstop Rogier van der Meer op, die stopte. Van der Meer blijft wel aan als coach in de zaal. Steenmeijer was al actief bij Hattem als coach van Jongens B1, maar trainde in het verleden ook diverse clubs in de regio en was verantwoordelijk voor het jeugdteam van Oost-Nederland.

Jouk Nijenhuis aan het roer bij dames Union

De dames van Union staan vanaf komend seizoen onder leiding van Jouk Nijenhuis. Hij is de opvolger van Patrick Jeuken. Nijenhuis keert na een jaar afwezigheid weer terug bij de club uit Nijmegen. Wouter Grijs neemt net als afgelopen seizoen de rol van assistent-trainer op zich.

Bij de heren van Union wordt Jeroen Koch de nieuwe assistent-trainer. De voormalige spits van Union gaat komend seizoen hoofdcoach Erik Verzijden ondersteunen.

11 mei 2020

Jasper Kokx hoofdcoach Cartouche Dames 1

Hij was afgelopen seizoen al interim aangesteld als coach van de dames van Cartouche na het na het vroegtijdig opstappen van Jaïr Levie. Maar Jasper Kokx is voor komend seizoen echt de hoofdcoach van de dames van Cartouche. Hij vormt een koppel met Jesper de Korte, die in het begeleidingsteam Yvonne Koot vervangt.

Tynke van der Meer van de Hockey Top Commissie: ‘Jasper is geen onbekende voor de club. Afgelopen seizoenen was hij assistent trainer/coach van dames 1. Verder is hij is nauw betrokken bij jeugdopleiding en het ontwikkelen van het technisch kader van de club. Jesper komt over van Purmerend heren 1 en werkt daarnaast in de jeugdopleiding van Hurley.’

Cartouche Dames 1 komt uit in de Overgangsklasse en heeft de ambitie om te promoveren naar de Promotieklasse, laat het bestuur uit Voorburg weten.

8 mei 2020
Basten Pels opvolger Marc de Moor bij Xenios Heren 1

Basten Pels is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Xenios Heren 1. De afgelopen drie seizoenen was hij assistent onder Marc de Moor. Begin februari werd bekend dat de wegen van De Moor en Xenios zouden scheiden. De Amsterdammers promoveerden onder leiding van De Moor twee jaar geleden naar de Overgangsklasse. ‘Uit de evaluatiegesprekken met Basten en het team bleek dat iedereen graag Basten als hoofdcoach wilde’, zegt Daan van Renswoude, bestuurslid hockeytechnische zaken bij Xenios.

Rutger Klein volgt Eric van der Pol op bij Fletiomare

Fletiomare heeft in Rutger Klein de opvolger gevonden van Eric van der Pol, die is vertrokken als coach van de dames. Naast Dames 1 zal Klein ook actief zijn bij de topmeisjeslijn. Klein werkte eerder al bij Amersfoort, Rood-Wit, Bloemendaal, Kampong en Zwart-Wit. Tevens was hij actief in China en Kroatië en begeleidde hij verschillende bondsteams.

2 mei 2020

Tahira Ramautar en Roy Bax trainersduo Eindhoven Dames 1

Tahira Ramautar en Roy Bax vormen volgend seizoen de trainersstaf van Eindhoven dames 1. Zij volgen Arjen Fluijt op, die bij de club vertrekt. Ramautar schuift door vanuit de Eindhovense jeugd, Bax keert terug bij de Brabantse overgangsklasser. Ramautar is oud-speelster van Eindhoven en Tilburg. Ze was jarenlang assistent-trainer dames 1 verbonden aan meisjes A1. Bax is oud-speler van Den Bosch en Eindhoven.

Patrick Jeuken stopt als hoofdcoach van Union Dames 1

Patrick Jeuken stopt als hoofdcoach van Union Dames 1. Dat is in overleg met het bestuur van Union besloten. Jeuken was in het verleden al technisch manager en jeugdcoach bij Union. Afgelopen seizoen keerde hij terug als hoofdcoach van Dames 1. Hij slaagde erin om dit seizoen met Dames 1 de hoofdklasse van het zaalhockey te halen. Jeuken legt zijn taken per direct neer. Union heeft nog geen opvolger voor de hoofdcoach van Dames 1 aangesteld.

27 april

Dirk Wils hoofdcoach Ring Pass Delft Heren 1

Dirk Wils is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Ring Pass Delft Heren 1. Hij neemt de taak over van Mark van Lambaart, de huidige hoofdcoach. De Rotterdammer sluit daarmee een succesvolle periode van vier seizoenen af, met een kampioenschap en de gedeelde eerste plek in de Overgangsklasse B van het afgelopen seizoen, beëindigd door het coronavirus. Van Lambaart gaat een nieuwe uitdaging aan bij Leonidas H1.

Bij Dames 1 vertrekt hoofdcoach Bart Vergeer. Een opvolger is nog niet aangesteld en Vergeer heeft nog geen andere club.

11 april

Wouter van Voorst hoofdcoach Schaerweijde Dames 1
Wouter van Voorst (28) is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Schaerweijde Dames 1. Van Voorst komt over van Spandersbosch. Hij is tevens hoofdtrainer district midden Nederland en als coördinator meidenlijn verbonden aan Rood-Wit. Van Voorst volgt Erik Jazet op, die heeft besloten om meer tijd in zijn maatschappelijke carrière te stoppen. Hij verlaat (in ieder geval voorlopig) de hockeywereld.
“Ik kijk er naar uit om komend seizoen aan de slag te gaan als trainer coach van Schaerweijde Dames 1. De ambitie en de drive van de club om met de dames en de meidenlijn stappen te maken, biedt ruimte voor enorm mooie jaren. Als speler en coach ben ik vaak op Schaerweijde geweest en ben ik altijd onder de indruk geweest van de club. Dit alles maakt dat ik enorm veel zin heb om dit nieuwe avontuur te starten’, zegt Van Voorst.

31 maart
Karlijn Petri na het seizoen weg als coach van Schiedam Dames 1
Voormalig international Karlijn Petri vertrekt na vier seizoenen als hoofdcoach van de dames van Schiedam. Onder leiding van Petri promoveerde Schiedam twee jaar geleden voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Overgangsklasse. ‘Bij Karlijn ging de combinatie van plezier en prestatie altijd hand in hand wat resulteerde in mooie en ook bijzondere resultaten’, schrijft Paolo Icario, voorzitter Tophockey van Schiedam in een persverklaring. ‘Via deze weg willen wij Karlijn bedanken voor al het moois in de afgelopen vier jaar en wellicht tot in de toekomst!’ Schiedam neemt ook afscheid van assistent-trainer Maarten Broekhuizen. De commissie Tophockey gebruikt de komende periode om een nieuw begeleidingsteam samen te stellen voor het komende seizoen. 

18 maart
HC Zwolle neemt afscheid van trainers Heren en Dames 1
Hockeyclub Zwolle moet voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe trainers van Dames 1 en Heren 1. De club uit Overijssel is door een teruglopend ledenaantal, gebrek aan kantine-inkomsten en een stijgende veldhuur noodgedwongen te snijden in het budget van Tophockey. Dat maakte Zwolle tijdens een extra ledenvergadering bekend. Frank Geers (coach Dames 1) en Pancho van den Broek (coach Heren 1) moeten daarom het veld ruimen.

4 maart
Eddie Simmons vertrekt bij dames Leiden
Leiden en Eddie Simmons hebben in goed overleg te besloten aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. Simmons was de afgelopen vijf seizoenen trainer/coach van Leiden Dames 1. Onder zijn leiding behaalde de ploeg het kampioenschap in 2017-2018 en het jaar erna dwong Leiden promotie af naar de Overgangsklasse. Leiden gaat nu op zoek naar een andere coach voor de dames.

4 maart
Eric van der Pol stopt als coach Fletiomare Dames 1
Eric van der Pol vertrekt aan het einde van het seizoen als coach van de dames van Fletiomare. Drie jaar geleden begon Van der Pol bij de club als coach van de heren, waarna hij de overstap maakte naar de dames. Daarnaast begeleidde van der Pol diverse jeugdteams. De dames van Fletiomare staan op een tiende plaats in de Overgangsklasse A.

27 februari
Bas van Zundert volgt Stefan Duyf op bij Push 
Bas van Zundert is komend seizoen hoofdcoach bij de mannen van Push. Hij volgt Stefan Duyf op, die naar Oranje-Rood verkast. Bij Push hebben ze met Van Zundert de ambitie om binnen drie jaar terug te keren naar de Promotieklasse.

De oefenmeester is 14 jaar actief geweest als hockeyer in de Hoofdklasse en heeft ook een verleden bij Push. Zowel als speler en als coach. De afgelopen jaren was Van Zundert assistent van Raoul Ehren, bij de dames van Den Bosch.

De komende tijd wordt de begeleidingsstaf bij Push verder ingevuld.

27 februari
Roeland de Laat stopt na dit seizoen bij Helmond dames 1
Roeland de Laat neemt na zeven seizoenen afscheid van de dames van Helmond. Onder leiding van De Laat werd de ploeg vier jaar geleden kampioen en promoveerde via de play-offs naar de ‘oude’ Overgangsklasse. Op dit moment staat Helmond, dat recent in de zaal nog Zuid-Nederlands kampioen werd, op een vierde plaats.

4 februari
Wegen Marc de Moor en Xenios scheiden
Hoofdcoach Marc de Moor van Xenios Heren 1 neemt na dit seizoen afscheid van de overgangsklasser. Onder zijn leiding promoveerden de Amsterdammers twee jaar geleden naar de Overgangsklasse.

29 december
Arjen Fluijt en Eindhoven uit elkaar
Na vier seizoenen gaan Arjen Fluijt en Eindhoven Dames 1 na dit seizoen ieder hun eigen weg. Twee jaar geleden behaalde de ploeg onder leiding van Fluijt het kampioenschap in de Eerste Klasse.


3 Reacties

  1. tiemezegelink

    Goede keus van Cartouche, en mooi voor Jasper Kokx! :)

  2. q

    Lekker hoor, jappie en jeppie aan de slag bij Cartouche

  3. philchapel

    Succes met Leiden Robbert! We gaan jou missen op Laren.


Wat vind jij? Praat mee...