Carrousel HK: Gabrielle Mosch verlaat Kampong voor Amsterdam

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl.

Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Hoofdklasse Dames.

19 mei
Gabrielle Mosch is de laatste aanwinst bij Amsterdam. De 22-jarige verdediger komt over van Kampong, waar ze al jaren in de hoofdmacht speelde. Eerder kwam Mosch uit voor Wageningen. De Gelderse maakte vorige maand haar debuut in Oranje tijdens de dubbele uitwedstrijd bij India. Met de nationale zaalploeg pakte ze zilver op het WK van 2019 en op de EK’s van 2018 en 2020.

17 mei

Adam Dixon (35) sluit aan bij de mannen van Rotterdam. De Engelsman is een oude bekende: in seizoen 2016/2017 speelde hij ook al voor de havenstedelingen. Dixon is een middenvelder afkomstig van de Engelse club Beeston. Hij speelde 290 interlands en beëindigde zijn internationale carrière na de spelen van Tokio.

‘Met Adam Dixon halen wij niet alleen kwaliteit, maar ook een hoop ervaring binnen’, legt bestuurslid tophockey Luuk van der Schoot uit. ‘Wij hebben altijd goed contact gehouden met Adam. Zoals bekend heeft Rotterdam op dit moment een selectie met veel jong Nederlands talent. Voor de balans in het team is het mooi om daar met Adam een hoop ervaring aan toe te voegen.’

17 mei

HDM moet het komend seizoen stellen zonder Lily Owsley en Erica Sanders. Eerder werd al bekend dat Flora Peel vertrok uit Den Haag. Peel en Owsley keren terug naar Engeland en geven daar een vervolg aan hun hockeycarrière, Sanders hangt haar stick aan de wilgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Owsley (@lilyowsley)

16 mei

In navolging van Phil Roper heeft ook David Ames besloten Oranje-Rood te verlaten. De 172-voudig international van Engeland en Groot-Brittannië kwam vorig jaar zomer over van het Engelse Holcombe. Naast Ames en Roper trekt ook Sander Baart de deur bij de Eindhovense club achter zich dicht. Daartegenover staat de komst van Tijmen Reyenga, Sam Lane en olympisch kampioen Arthur de Sloover.

13 mei

Wat een week voor de dames van Bloemendaal. Nadat ze zich zondag veilig speelden, werd een dag later de komst van de Argentijnse ster Majo Granatto aangekondigd. Een paar dagen later wordt opnieuw een internationale topper aangekondigd. De Duitse international Sonja ‘Sonny’ Zimmermann strijkt ook neer op ’t Kopje. De verdediger annex cornerspecialiste komt over van Mannheimer HC. ‘Sonny is een natuurlijke leider achterin en beschikt over een sterke pass’, meldt Bloemendaal in een persbericht.’ Zimmermann speelde precies vijftig caps voor Duitsland, waarmee ze vorig zomer ook op de Olympisch Spelen stond.

11 mei

Kira Horn houdt het na een seizoen voor gezien bij Amsterdam. De 27-jarige verdediger uit Duitsland keert terug naar haar vaderland, waar ze gaat spelen voor haar oude club Club an der Alster. De Hamburgse maakte afgelopen zomer deel uit van de Duitse olympische selectie en kwam vooralsnog tot 44 interlands. Eerder maakte Amsterdam het vertrek van Lauren Stam (gestopt) en reserve-goalie Sofie ter Kuile (HGC) bekend.

9 mei

Lauren Stam heeft besloten een punt te zetten achter haar actieve loopbaan. De 28-jarige verdedigster speelde sinds de D-jeugd voor Amsterdam. Dit seizoen kwam Stam niet in actie vanwege de gevolgen van een hersenschudding. Vorig jaar zomer zette ze na de winst van de olympische titel al een punt achter haar loopbaan als international. Stam kwam 105 keer uit voor Oranje en scoorde negen keer.

De dames van Bloemendaal hebben zich versterkt met Maria José ‘Majo’ Granatto. De 27-jarige Argentijnse international keert hiermee terug op de Nederlandse velden. Granatto speelde in het seizoen 2018-2019 voor Oranje-Rood. In 2016 en 2017 werd ze uitgeroepen tot FIH Talent van het Jaar. Met Argentinië won Granatto vorig jaar zomer zilver tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Rotterdam nam na afloop van het laatste competitieduel tegen Tilburg (9-1) afscheid van Tristan Algera, Robin Duran en Jochem Blok. De 30-jarige Algera keerde in 2017 na vijf seizoenen HGC terug bij Rotterdam waarmee hij in 2013 landskampioen werd. Algera, die aan de slag gaat met zijn eigen onderneming, werd benoemd tot lid van verdienste. De 25-jarige Blok keerde dit seizoen terug na een uitstapje bij Cartouche en vertrekt na de zomer naar Spanje voor een stage en de twintigjarige Duran wil na twee seizoenen Rotterdam bij een andere club meer minuten maken.

Het gedegradeerde Victoria moet het komend seizoen stellen zonder het viertal Dominique de Vries, Julie van Putte en het Argentijnse tweetal Victoria Sauze en Julieta Jankunas. Hoogstwaarschijnlijk maken Sauze en Jankunas de overstap naar een andere Nederlandse hoofdklasseclub.

Mascha Sterk heeft besloten te stoppen bij SCHC. De middenvelder kampte het afgelopen seizoen met de gevolgen van een coronabesmetting. Ook nam Anna Toman afscheid van de club uit Bilthoven. De Engelse international keert terug naar Groot-Brittannië.

Keeper Moritz Kentmann vertrekt na een seizoen bij Kampong. Bij de dames verlaat Michelle Simons de Utrechtse club. Bij Pinoké heeft Daphne van der Vaart besloten te stoppen en Joy Haarman verlaat Bloemendaal. Zij gaat in de Verenigde Staten spelen.

4 mei

Florent van Aubel sluit komend seizoen aan bij de selectie van Pinoké, zo maakt zijn oude club Dragons bekend in een persbericht. De 30-jarige Belg komt daar zijn landgenoten Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier weer tegen. Van Aubel zal als olympisch kampioen de aanvalslinie van de ploeg van Jesse Mahieu komen versterken. De Belg tekent voor twee seizoenen.

2 mei

Kampong heeft zich voor komend seizoen versterkt met Spaans international Laura Barrios. De 21-jarige aanvallende middenvelder, ogenschijnlijk gehaald als opvolger van Malou Pheninckx (stopt), speelt op dit moment bij Club de Campo Madrid, dat onlangs actief was op de Euro Hockey League in Amsterdam. Na Lidewij Welten en de Australische Madison Fitzpatrick is zij de derde aanwinst voor de club uit Utrecht.

29 april

Lieke van Wijk speelt komend seizoen voor Pinoké. De 28-jarige verdediger kwam drie seizoenen uit voor Hurley en speelde eerder voor Laren en MOP. Commissaris tophockey Frans Dirk Passer is blij met haar komst: ‘Als bekend stoppen enkele ervaren speelsters en stapt Stella van Gils over naar Amsterdam. Voor ons zaak om de balans tussen jonge talenten en ervaring te bewaken. Lieke is daarvoor de aangewezen persoon. Bovendien beschikt zij over specifieke kwaliteiten zoals een goede strafcorner.’

28 april

HGC versterkt zich met de Duitser Florian Scholten. De 27-jarige verdedigende middenvelder komt over van Rot Weiss Köln, waar hij sinds 2015 speelt. Scholten kwam uit in de Duitse jeugdselecties. Coach Paul van Ass is blij met de aanwinst: ‘Komend seizoen zullen er weer wisselingen in de selectie zijn omdat spelers hebben aangegeven te vertrekken en ook omdat mijn eigen selectiebeleid het noodzakelijk maakt om zelf keuzes te maken. Alles blijft erop gericht om het team beter te positioneren voor de top van de Hoofdklasse’.

28 april

Jelle Phijffer sluit komend seizoen aan bij Kampong, de ploeg waar ook zijn broer Boet speelt. Phijffer komt over van promotieklasser Schaerweijde, waar hij nog volop meestrijdt om promotie naar het hoogste niveau.

28 april

Malou Pheninckx stopt na twaalf seizoenen bij Kampong. De dertigjarige middenvelder stopte na de Olympische Spelen – van afgelopen zomer – ook al met haar carrière in Oranje. Pheninckx begon bij Warande en stapte via Push naar de Utrechters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

28 april

Niklas Wellen verlaat Pinoké en gaat weer terug naar Duitsland. De 27-jarige aanvaller keert terug naar zijn oude club Crefelder HTC, waar hij voor zijn overstap naar de Steekneuzen altijd al voor uitkwam. Wellen speelde twee seizoenen voor Pinoké.

Niklas Wellen in duel met Valentin Verga tijdens de Bosderby tussen Pinoké en Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

26 april

Oranje-Rood heeft de derde versterking binnen: de Nieuw-Zeelandse Sam Lane. Lane (24) komt de aanvalslinie versterken. De international met 70 caps heeft getekend voor twee seizoenen en komt over van Leuven. Eerder kondigde de club ook de komst van Tijmen Reyenga en Arthur de Sloover aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Oranje-Rood (@hcoranjerood)

26 april

Lisa Visser, Hannah Martin, Pam van Asperen, Macey de Ruiter en Lieke van Wijk stoppen bij Hurley. Aanvoerder Visser speelde tien seizoenen voor de ploeg, Van Wijk drie, Martin, Van Asperen en De Ruiter één seizoen. Ook coach Patrick Bakker verlaat het Amsterdamse Bos.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hurley Dames 1 (@hurleydames1)

 

22 april

Sofie ter Kuile is volgend seizoen de eerste keeper bij HGC. Ter Kuile (20 jaar) keepte in de jeugd bij de Haagse formatie en was de afgelopen jaren tweede keeper achter Oranje Dames-goalie Anne Veenendaal. Als keepster van Jong Oranje werd Ter Kuile onlangs wereldkampioen in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom.

HGC-coach Robbert-Jan de Vos is blij met de komst van de nieuwe keepster: ‘Hiermee maken we een volgende stap in onze ambities naar de toekomst.’

Ter Kuile: ‘Na drie jaar te hebben gespeeld bij Amsterdam is het tijd voor een nieuw avontuur waar ik erg veel zin in heb. Ik heb het altijd erg leuk gehad bij Amsterdam Dames 1 en heb ook erg veel kunnen leren, voornamelijk van Anne Veenendaal. Ik kijk er erg naar uit om hen volgend seizoen op het veld tegen te komen. Op naar een nieuw seizoen waarbij ik verder kan groeien samen met HGC.’

21 april
Hurley moet het komend seizoen stellen zonder routiniers Macey de Ruiter en Pam van Asperen, die allebei hun stick aan de wilgen hangen. Beide speelsters kwamen vorige seizoen over van het gedegradeerde Laren. Aanvallende middenvelder De Ruiter (28), was aanvoerder bij de ploeg uit het Gooi, waarmee ze in 2012 de EHCC – de voorloper van de EHL – won.

De 27-jarige Van Asperen, woensdagavond nog trefzeker bij Hurley tijdens de 2-1 zege op KZ, speelde vier jaar bij Laren. Daarvoor verdedigde de spits de kleuren van Groningen. De aanvaller kampte de laatste tijd met rugklachten, waardoor ze besloot te stoppen.

21 april
HDM raakt naast Mila Muyselaar ook Flora Peel kwijt. De Engelse keert terug naar haar vaderland, waar ze inmiddels ook de selectie van de nationale ploeg heeft gehaald. Peel heeft er in Den Haag drie seizoenen opzitten. In 2019 kwam de middenvelder over van het universiteitsteam van Birmingham.

20 april
Kelly Hoyng-Jonker is bezig aan haar laatste wedstrijden als tophockeyster. De 31-jarige spits van Pinoké heeft besloten na dit seizoen een punt achter haar loopbaan te zetten. Hoyng-Jonker debuteerde in het seizoen 2005-2006 op het hoogste niveau voor Amsterdam, de club waarvoor ze in totaal veertien seizoenen speelde. De 168-voudig Oranje-international (68 doelpunten) stapte na een tussenjaar – waarin ze moeder werd – in 2020 over naar Pinoké. Onlangs passeerde de geslepen goaltjesdief, koningin van de tip-in, de grens van 150 officiële doelpunten in haar clubcarrière. Met Pinoké maakt Hoyng-Jonker dit seizoen nog kans om in de play-offs mee te strijden om de landstitel.

Bij Pinoké nemen behalve Hoyng-Jonker ook Anouk Lambers, Lisanne de Lange en Juliëtte van Hattum na dit seizoen afscheid van het tophockey. Komende zondag wordt het viertal bij de thuiswedstrijd tegen HDM (aanvang 12.10 uur) door de club in het zonnetje gezet.

19 april
Kampong heeft z’n eerste nieuwkomer voor het aankomende seizoen binnen. Rik Sprengers komt na de zomer over van Tilburg. De middenvelder heeft afgelopen week getekend bij de vice-kampioen uit Utrecht. Sprengers, die ook over een aardige strafcorner beschikt, speelde de afgelopen vijf jaar bij Tilburg. Eerder kwam hij uit voor Venlo. In de afgelopen maanden werd al bekend dat Kampong Robbert Kemperman (Amsterdam) en Bjorn Kellerman (bestemming onbekend) ziet vertrekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

16 april
Oranje-Rood is een olympisch kampioen rijker. De Eindhovenaren kunnen vanaf komend seizoen beschikken over Arthur De Sloover. De Belgische verdediger, die afgelopen zomer olympisch kampioen werd met de Red Lions, tekent voor twee seizoenen bij OR. De 110-voudig international, ook behorend tot het gouden WK-team van 2018, komt over van Royal Beerschot. In 2019 werd hij uitgeroepen tot Wereldtalent van het Jaar.

5 april
Alweer een nieuwkomer bij PinokéAmber Ezechiels is alweer de derde nieuweling bij De Steekneuzen, die eerder Imke Verstraeten en Miloe Jaeger binnenhaalden. Ezechiels, een 22-jarige verdediger, komt over van de University of Virginia. In de jeugd kwam zij al eerder uit voor Pinoké, waarna ze de overstap maakte naar Amsterdam. Daar speelde de voormalige jeugdinternational voor de A1, waarmee ze landskampioen werd, en maakte zij haar Hoofdklasse-debuut.

1 april
De dames van Bloemendaal moeten op zoek naar een nieuwe aanvoerster. Sanne Caarls speelt komend seizoen in België voor Braxgata. De 24-jarige middenveldster, die dit weekend mogelijk haar debuut maakt voor het nationale team van de Verenigde Staten tegen de Oranje Dames, speelt al vijf seizoenen op ‘t Kopje.

1 april
Kampong roert zich op de transfermarkt. Na het aantrekken van Lidewij Welten heeft de Utrechtse ploeg zich voor komend seizoen ook verzekerd van de diensten van de Australische international Madison Fitzpatrick. De 25-jarige verdedigster speelde tot nu toe 86 interlands en maakte achttien doelpunten voor de Hockeyroos, met wie ze vorig jaar zomer deelnam aan de Olympische Spelen van Tokio.

‘Vorig jaar stonden we al in contact met Madison maar corona gooide roet in het eten. Haar ervaring zal onze jonge ploeg goed doen. Daarbij heeft ze een goede corner in huis’, zegt bestuurslid Tophockey Roderick Weusthof in het persbericht van Kampong.

29 maart
Pinoké heeft zich versterkt met Miloe Jaeger en Imke Verstraeten. De 22-jarige Jaeger komt over van SCHC, waar ze de afgelopen vijf jaar speelde. Eerder kwam de middenvelder, oud-speelster van Jong Oranje, uit voor Rotterdam. Verstraeten speelt nu nog bij Dragons en maakte onderdeel uit van Nederland Onder 18. De Zeeuwse, eveneens een middenvelder, hockeyt in Brasschaat in Dames 1 en maakte in haar jeugd via Rapide en De Pelikaan de overstap naar België. Vorige week werd juist bekend dat De Steekneuzen een bepalende middenvelder kwijtraken: kopstuk Stella van Gils kondigde haar aanstaande overstap naar Amsterdam aan.

23 maart
Hurley-captain Lisa Visser stopt na dit seizoen met tophockey. De 25-jarige verdediger richt zich vanaf de zomer volledig op haar baan als consultant bij een werving- en selectiebureau en de verbouwing van haar huis. ‘Ik ben enorm trots om gestart te zijn als Bosuil en te eindigen als aanvoerder van dit prachtige team’, aldus Visser, die nooit ergens anders hockeyde. De Amsterdamse speelt vanaf haar veertiende in de hoofdmacht van Hurley. Met Jong Oranje pakte ze zilver op het WK (2016) en goud op het EK (2017).

16 maart

Sander Baart is bezig aan zijn laatste wedstrijden bij Oranje-Rood. De 193-voudig international keert terug naar Royal Antwerp, waar hij als jeugdspeler zijn lange carrière begon. Baart was in 2016 al van plan om terug te keren bij de Vlamingen, maar door een administratieve fout mocht hij niet in actie komen. Daardoor zette hij toen zijn loopbaan voort bij RC Polo in Spanje. Via Braxgata en Oranje-Rood keert de 33-jarige verdediger alsnog terug op het oude nest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door rahc_official (@rahc_official)

5 maart

Florian Fuchs (30) stopt na dit seizoen met het spelen van tophockey. De Duitse spits van Bloemendaal geeft aan dat hockey vanaf zijn zestiende allesbepalend in zijn leven is geweest. ‘Dit is het moment om dat te veranderen’, stelt de aanvaller die in 2012 met Duitsland olympisch goud won. Vier jaar later won hij brons met zijn nationale ploeg, waar hij na de afgelopen Olympische Spelen afscheid nam.

Fuchs scorend voor Bloemendaal, tegen Den Bosch. Foto: Koen Suyk

‘Het was een lastige en emotionele keuze’, zegt Fuchs. ‘Veel moeilijker dan bij het Duitse nationale elftal. Bloemendaal, zowel het team als de club, zijn geweldig. Ze hebben mij zoveel gebracht. Ik ben trots en dankbaar dat ik voor Bloemendaal hebben mogen spelen, dat is absoluut niet vanzelfsprekend.’

Fuchs is bezig aan zijn zesde seizoen bij De Mussen. Hij won in de afgelopen jaren twee landstitels en veroverde twee keer de EHL-bokaal. Wellicht bekleedt hij in de nabije toekomst een rol buiten het veld bij Bloemendaal. ‘Ik weet zeker dat ik betrokken zal blijven bij de club, in welke rol zien we later wel. We blijven in Amsterdam wonen waar we genieten van de relaxte sfeer, de cultuur en de directheid van de mensen.’

20 januari

Dennis Warmerdam stapt na dit seizoen over naar Bloemendaal. De 27-jarige international komt over van Pinoké, waar hij in 2019 zijn rentree maakte in het tophockey.

De loopbaan van de spits leek er een jaar eerder op te zitten, toen bij hem een tumor in zijn arm werd geconstateerd. Warmerdam vocht zich echter terug en debuteerde afgelopen najaar in Oranje tegen België. Een dag later, tijdens zijn tweede optreden voor de nationale ploeg, maakte hij zijn eerste internationale treffer.

Dennis Warmerdam met het shirt van z’n toekomstige club. Foto: Koen Suyk

‘Bloemendaal is een geweldige kans. Het is zo’n mooie club, er lopen heel veel mensen rond die weten hoe het is om aan de top te moeten presteren’, reageert Warmerdam op zijn naderende overstap. De aanvaller was in totaal liefst twaalf jaar aan Pinoké verbonden.

Bloemendaal verlengde donderdag de contracten van twee andere internationals, Floris Wortelboer en Maurits Visser.

23 december

Middenvelder Robbert Kemperman – 228-voudig international – kiest na tien seizoenen Kampong voor een nieuw avontuur. Hij maakt de overstap naar Amsterdam, waar hij wordt herenigd met oud-Kampong-coach Alexander Cox.

Kemperman, die veertien jaar geleden op zeventienjarige leeftijd debuteerde in het Nederlands elftal, begon met hockeyen bij Union in Nijmegen. Via Den Bosch en het Duitse Rot-Weiss Köln kwam hij terecht bij Kampong, waarmee hij tweemaal de landstitel veroverde en één keer de EHL. Kemperman zegt nu toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Er staat een mooi, jong team bij Amsterdam en de ambities zijn groot. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière’, zegt de 31 -jarige middenvelder.

Cox is blij met het inlijven van Kemperman: ‘Voor mij is hij de complete middenvelder. Offensief en defensief sterk. Door zijn inzicht, techniek en ervaring is hij een dirigent op het middenveld. En ik weet uit ervaring wat zijn persoonlijkheid toevoegt aan een team.’

10 december

Oranje-Rood heeft zich voor komend seizoen versterkt met Tijmen Reyenga (22). Reyenga speelt momenteel bij Den Bosch en maakte vorige maand zijn debuut als international in de Pro League tegen België. Reyenga heeft getekend voor drie seizoenen.

In het persbericht schrijft de club uit Eindhoven: ‘De door Den Bosch opgeleide speler wordt gezien als een groot talent en kan zowel in de verdediging als op het middenveld uitstekend uit de voeten. Met zijn snelheid, zijn drang naar voren en lange passes heeft Oranje-Rood straks een extra wapen tot zijn beschikking. De komst van Reyenga betekent een verdere versterking van het vaandelteam van Oranje-Rood en tekent de ambitie om de komende jaren volop mee te doen voor de play-offs.’

Tijmen Reyenga met Harry van Hout, tophockeyvoorzitter van Oranje-Rood.


12 Reacties

 1. Sjang Fijen

  Tijmen Reijenga het volgende seizoen naar Oranje Rood. Tja,de geruchten deden de ronde en dus was ik bang dit weer stond te gebeuren. Het is opvallend dat OR sinds jaar en dag probeert de toppers bij Den Bosch over te nemen. Nou ja, overnemen. Dat dit bij de dames een aantal jaren geleden faliekant is mislukte weten we ons nog wel te herinneren. Wat er toen gebeurde: een offensief met vette premies in het verschiet een handvol speelsters naar OR te laten verkassen werd door de vele internationals van DB unaniem afgewezen.d, Een verre vriend is toch beter dan een minder leuke buur Toch fijne feestdagen, hopelijk een spannender vervolg van het hockeyseizoen en niet te vergeten een acceptabele oplossing rond de sores van Oranje Dames. Groet...Sjang

  1. RobDux

   Vergeet niet de speelsters die van Oranje Rood naar Den Bosch zijn gegaan. Je schetst nu een eenzijdig beeld. En wat betreft Oranje Dames…, je hoort niks. Dat baart zorgen.

 2. charliejanssen

  Tja de vijver in het zuiden is minder groot om in te vissen dan in de randstad. Dat is helaas een gegeven. Ik denk dat de dames van OR Laura Nunnink ook nog graag in hun team hadden gehad maar dat is ook niet zo. Individuele speler wil gewoon het hoogst haalbare en dat is toch logisch!?

 3. charliejanssen

  Zou er een sponsor bij zijn gekomen voor Kampong dames? Goed voor de breedte van de dames hoofdklasse. Maar om echt een mooie verdeling te krijgen zullen de Nederlandse internationals zich moeten gaan verspreiden over de teams. En dan heb ik het niet over de dames de in de 30 zijn.

 4. RobDux

  Hurley Dames 1 heeft ieder jaar weer grote ambities en ieder jaar lukt het niet. 5 ervaren topspelers nemen weer afscheid en er wordt een relatief onervaren coach binnen gevlogen die nog geen aantoonbare successen heeft behaald met Dames teams. Misschien ambities iets bijstellen? Zet je nu al niet teveel druk op een nieuwe coach en straks een nieuwe groep?

 5. robvisser

  Laura Barrios is echt een goede speelster. Kampong is voortvarend bezig op de transfermarkt.

 6. lynnBosman

  ^ Eens. Granotto naar Bloemendaal? Die had ik niet zien aankomen.

 7. robvisser

  Mooi voor Bloemendaal, al had ik niet de indruk dat Majo Granatto bij Oranje-Rood een succes was. Ze spande zich daar niet overmatig in, niet vergelijkbaar met de inzet die ze toont bij Las Leonas.

 8. charliejanssen

  Benieuwd welke club de Argentijnse dames zal oppikken. En mochten er slechts 4 speelsters bij Victoria vertrekken, wat bijzonder weinig is voor een degradant, dan zullen ze volgend jaar wel bovenin de promotieklasse meedraaien.

 9. lynnBosman

  ^ ik ook. Goede speelsters! Misschien ook Bloemendaal of Pinoké of Rotterdam (indien promotie) ? Ik denk dat ze ook goede vervanging kunnen zijn voor Welten en Keetels, maar ik denk niet dat DB dat zal doen. Ik hoop ooit Albetarrio in de Hoofdklasse te zien, maar als ik lees wat zij in België vroeg ( loon, woonplek, auto, tickets om naar Argentinië te kunnen gaan (en terug)) zullen niet veel clubs toehappen, denk ik?

 10. robvisser

  @lynnBosman Zeker goede speelsters, maar niet het niveau van Welten en Keetels (in goeden doen) wat mij betreft. Ze hebben Victoria ook niet voor degradatie kunnen behoeden. En Albertario, net als Delfina Merino, wordt denk ik toch wat overschat. De Hoofdklasse is niet zo eenvoudig, daar ging ze liever niet heen, en het is de vraag of ploegen in Nederland zitten te wachten op iemand met overdreven sterallures die behoorlijk riante vergoedingen en salaris eist.

 11. Niels-Olaf Bout

  Mooie berichten


Wat vind jij? Praat mee...