Carrousel HK: Mitton keert niet meer terug bij Amsterdam

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl.

Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Tulp Hoofdklasse Heren voor het seizoen 22/23

Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Hoofdklasse Dames voor het seizoen 22/23

29 december
Trent Mitton keert na de winterstop niet terug bij Amsterdam. De 32-jarige spits is teruggegaan naar zijn vaderland Australië, omdat zijn vrouw daar een baan aangeboden kreeg. ‘Gezien onze leeftijd en het feit dat we een kind hebben, was het tijd om de prioriteit te geven aan de familie’, laat de aanvaller weten. ‘Mijn vrouw is zo behulpzaam geweest en heeft zo zoveel opgeofferd zodat ik mijn sportieve droom kon najagen. Op dit moment moest ik ervoor kiezen om haar ambities te ondersteunen.’

Mitton, die sinds de zomer van 2021 bij Amsterdam speelde, geeft aan dat hij heeft genoten van zijn tijd bij de club. ‘Iedereen heeft mij gesteund, zelfs toen ik deze lastige beslissing moest maken. Dat waardeer ik enorm.’

22 augustus

Tino Nguyen Luong, Fabian Verzuu, Jelte Kaptein, Sebastiaan Boone en Teun Mooldijk versterken komend seizoen de selectie van HDM. Eerder werd al bekend dat Ruben Versteeg bij de selectie aansluit. Boris Burkhardt (Amsterdam) en Bas van den Berg (Cartouche) vertrekken bij de ploeg uit Den Haag.

Nguyen Luong (27) komt over van Mannheim en speelde in de Duitse jeugdelftallen. Verzuu (27) komt over van Tilburg, Kaptein (18) komt uit de eigen jeugd. Boone (31, keeper) verruilt Rijswijk voor de hoofdklasser en Mooldijk (22) doet dat bij Berkel en Rodenrijs.

Coach Erik van Driel is blij met zijn groep: ‘Ik heb er alle geloof en vertrouwen in, omdat het team over veel potentie, lef, energie en saamhorigheid beschikt.’

20 augustus

De vrouwen van Kampong zijn in het nieuwe hockeyjaar nog een Australische speelster rijker geworden. Na Madison Fitzpatrick is ook haar zusje Kendra naar Utrecht gekomen. Het 21-jarige talent kwam deze zomer nog uit voor Jong Australië. De aanvallende middenvelder annex spits mocht al aan het nationale A-team ruiken, maar haalde de WK-selectie niet.

18 augustus

Amsterdam moet het komend seizoen doen zonder Lachlan Sharp en Tijn Lissone. Sharp keert na een jaar in de hoofdstad terug naar zijn vaderland Australië. Lissone, die sinds 2016 in het Wagener speelde, stopt met tophockey. De voormalige zaalinternational kwam eerder uit voor Schaerweijde en Victoria.

10 augustus

De Argentijnen Julieta Jankunas en Victoria Sauze blijven ook komend seizoen in de Hoofdklasse actief. Het tweetal, dat onlangs zilver won op het WK, maakt de overstap van het gedegradeerde Victoria naar Tilburg. Ook trok de promovendus Marlena Rybacha, Daphne Nikkels (beiden Oranje-Rood), Lotte van Dongen (Klein Zwitserland) en Ingeborg Dijkstra (HGC) aan. Tilburg nam afscheid van Floor van Dongen (stopt), Senna Bombach (stopt) en Cis IJpelaar. Eerder was al bekend dat Sophie van Grimbergen en Vera Beukers naar Oranje-Rood vertrokken.

3 augustus

Brooke Peris (29) sluit aan bij Den Bosch. De 186-voudig international zal bij de landskampioen zowel op het middenveld als in de aanval uitkomen. Het is de eerste versterking van de Brabanders, die Lidewij Welten (Kampong), Margot van Geffen (HGC) en Marloes Keetels (stopt) zagen vertrekken.

29 juli

Verdediger Siem Schoenaker verruilt het gedegradeerde Hurley voor Amsterdam. Schoenaker kwam bij Hurley terug na een zware kruisband blessure. Eerder speelde Schoenaker bij HGC in de Hoofdklasse. ‘Ik ben erg trots om voor deze mooie club uit te mogen komen’, zo laat de speler weten in een persbericht. ‘Mooi om aan te mogen sluiten bij deze ambitieuze groep en te werken aan iets moois.’

Coach Alexander Cox is blij met de versterking: ‘Als verdediger heeft Siem veel hockeyend vermogen. Hij is in staat onder druk de juiste oplossingen te vinden. Door zijn ambitie en leeftijd is hij voor de korte en lange termijn een mooie versterking van de selectie.’ Schoenaker is alweer de vierde versterking bij Amsterdam. Eerder maakte de club de komst van Boris Burkhardt, Rupinder Pal Singh en Robbert Kemperman al bekend. 

25 juli

Klein Zwitserland heeft zich versterkt met de 96-voudig Australisch international Kaitlin Nobbs (24). Nobbs was op het WK 2022 onderdeel van het Australisch elftal, dat als derde eindigde.

Ook Schaerweijde meldt de komst van een aantal nieuwe spelers. Nieuwe aanwinsten zijn: Thies Bakker (eigen jeugd), Thur Stadelmaier (Voordaan), Matt Bird (Australië) en Faizal bin Saari (Maleisië). De 22-jarige Stadelmaier maakte vorig seizoen in de Promotieklasse dertien goals. De 26-jarige Bird komt samen met zijn vriendin (Australisch international) naar Nederland. De specialiteit van de 31-jarige Bin Saari is zijn strafcorner.

22 juli

Jeremy Hayward en Max Kreft spelen komend seizoen bij Den Bosch. Hayward is een 29-jarige Australische international, die 181 interlands op de teller heeft staan. Met zijn nationale ploeg won hij in 2014 het WK in Den Haag. Vorig jaar pakte hij met de Kookaburras zilver op de Spelen van Tokio.

Spits Kreft komt over van Tilburg, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse. Voordat Kreft in 2019 bij Tilburg belandde, speelde hij bij Push. Daar doorliep de spits ook de jeugdopleiding.

Ook Nick Doeser sluit aan bij de Brabanders. De aanvaller, voormalig jeugdinternational, komt over van Overgangsklasser Union. Timo Boers wordt definitief overgeheveld. De A-junior deed vorig seizoen al geregeld mee bij Den Bosch.

Ruben Versteeg vertrekt juist bij de nummer acht van het afgelopen Hoofdklasse-jaar. De aanvaller keert terug naar zijn oude liefde HDM.

21 juli

Yannick van der Drift komt komend seizoen niet in actie voor landskampioen Bloemendaal. De 25-jarige spits verlaat de Noord-Hollandse vereniging, waar hij maar liefst veertien jaar – vanaf de C’tjes – speelde. Hij strijkt neer in Spanje, waar Van der Drift heeft getekend bij Real Club de Polo.

Bij de club uit Barcelona treft de aanvaller zijn oud-ploeggenoot Xavi Lleonart. De Spaanse international keerde in 2018 terug bij de Catalaanse club, nadat hij een jaar op ’t Kopje had gehockeyd. 

Van der Drift won bij Bloemendaal drie landstitels en driemaal de EHL. Afgelopen seizoen pakten De Mussen voor het tweede jaar op rij de dubbel. 

19 juli

Amsterdam heeft zich versterkt met zaalinternational Boris Burkhardt. Hij komt over van promovendus HDM. Afgelopen seizoen maakte hij 26 doelpunten in de competitie.

De 25-jarige aanvaller is geen onbekende van Amsterdam. Burkhardt speelde eerder al vier seizoenen in het Amsterdamse Bos, van 2016 tot 2020. ‘Ik ben heel erg blij om weer bij Amsterdam te spelen en kijk uit naar komend seizoen’, aldus Burkhardt.

Amsterdam-coach Alexander Cox: ‘Ik ben erg blij met de komst van Boris. Een goede versterking voor de korte en lange termijn, mede door zijn leeftijd. Hij heeft zich de afgelopen jaren heel erg goed ontwikkeld. Een spits die sterk is aan de bal, heeft scorend vermogen en een goede corner.’

Roos Knijff keert terug in de Nederlandse Hoofdklasse. De 24-jarige keepster sluit medio september na een hockeyavontuur in Australië aan bij Pinoké. Eerder speelde Knijff in België voor KHC Dragons en kwam ze in de Hoofdklasse uit voor SCHC.

De mannen van Oranje-Rood krijgen versterking van Nieuw- Zeelandse international Sean Findlay. De 21-jarige aanvallende middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen. Findlay speelde met Nieuw-Zeeland op de Olympische Spelen van Tokio.

12 juli

Deegan Huisman maakt de overstap van Hurley naar Kampong. De spits speelde twee seizoenen in het Amsterdamse Bos. Daarvoor kwam de 27-voudig Amerikaans international vier seizoenen uit voor Almere. ‘Hij (..) is een echte spits; een jongen die goals kan maken en dit heeft laten zien bij zijn vorige clubs’, valt te lezen op de website van de Utrechtse club.

9 juli

HGC heeft zich versterkt met Maico Casella. De Argentijnse aanvaller speelde eerder al twee seizoenen voor HGC.  Vorig jaar maakte hij de overstap naar Tilburg. Paul van Ass: ‘Maico kennen we natuurlijk goed. Hij is een ervaren aanvaller met een corner, die onze manier van spelen goed kent. Hij scoorde in zijn laatste seizoen bij ons elf keer en we zijn blij dat hij weer terug is bij ons.’ Bram Lomans, die Van Ass komende winter opvolgt: ‘Jonas is een sterke spits met een goede strafcorner en veel internationale ervaring’.

Ook Jonas Gomoll (29) maakt komend seizoen de overstap naar HGC. De Duitse aanvaller is afkomstig van Berliner HC, waarmee hij afgelopen seizoen om de Duitse landstitel speelde. Hij maakte zijn debuut voor het Duitse nationale team in 2014 tijdens de Champions Trophy in Bhubaneswar, India. Momenteel bereidt hij zich voor op het WK 2023. Hij heeft 52 caps achter zijn naam staan.

Gordon Johnston ervoor heeft gekozen om terug te keren naar Canada om zijn maatschappelijke carrière daar weer op te pakken. Ook Kenta Tanaka vertrekt. Hij heeft te kennen gegeven dichter bij zijn gezin in Japan te willen zijn.

9 juli

Koen Visser speelt komend seizoen in Duitsland bij Mannheim. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Schaerweijde. Daarvoor hockeyde hij bij Kampong.

1 juli
Nina van der Marel maakt komend seizoen haar opwachting bij de dames van Pinoké. De 24-jarige aanvaller van degradant Victoria verruilt de Kralingse Plas voor het Amsterdamse Bos. Eerder speelde de voormalige jeugdinternational voor HDM en Ring Pass. Ze doorliep de nationale jeugdselecties en maakte deel uit van Jong Oranje. ‘Nina is typisch een speelster waarnaar wij op zoek waren. Met een neusje voor de goal(s) in combinatie met een ijzersterke wedstrijdmentaliteit. Daarmee zal zij perfect passen binnen de huidige selectie”, aldus commissaris tophockey Frans Dirk Passer van Pinok

30 juni
De vrouwen van Rotterdam laten van zich horen op de transfermarkt. Zij melden de entree van Argentijns international Valentina Costa Biondi. De 26-jarige verdediger won zilver met Las Leonas op de Olympische Spelen van Tokio. Onlangs kwam zij in actie op Rotterdam tijdens de Pro League. Costa Biondi, de komende weken ook actief op het WK, kijkt uit naar haar Hoofdklasse-avontuur. ‘Met haar leiderschapskwaliteiten, topsportmentaliteit en ervaring op internationaal topniveau is Costa Biondi een geweldige aanvulling op ons team. Ze beschikt vanuit haar verdedigende positie over aanvallende skills, die ons reeds aanwezige hockeypotentieel verder tot uitdrukking zullen laten komen’, luiden de ronkende woorden van tophockeybestuurslid Luuk van der Schoot op de clubsite van Rotterdam.

30 juni

Tilburg raakt na de degradatie uit de Hoofdklasse ook topschutter en cornerkanon Leandro Tolini kwijt. De Argentijnse verdediger pushte afgelopen seizoen veertien keer raak voor de Brabanders, die via de play-outs in de Promotieklasse belandden. Het is nog onduidelijk waar de toekomst van de international ligt. De ploeg die komend seizoen wordt gecoacht door Dennis Dijkshoorn, is daarmee al z’n Spanjaarden en Argentijnen – vijf in totaal – kwijtgeraakt.

29 juni

De dames van Bloemendaal hebben hun derde buitenlandse versterking binnen. Na het aantrekken van Maria Granatto (Argentinië) en Sonja Zimmerman (Duitsland) speelt vanaf komend seizoen ook de Nieuw-Zeelandse international Tyler Lench op ’t Kopje.

De 25-jarige aanvallende middenvelder, die drie interlands achter haar naam heeft staan, komt deze zomer met Nieuw-Zeeland in actie op het WK in Nederland en Spanje en de Commonwealth Games in Birmingham.

‘Zeker op tactisch gebied spelen Europese en met name Nederlandse teams anders dan thuis in Nieuw-Zeeland. Op dat gebied hoop ik veel te leren’, zegt Lench die snelheid en vaardigheid om verdedigers uit te kunnen spelen tot haar sterkste kant rekent.

‘Met Tyler brengen we extra snelheid in ons spel. Zij is tevens een van de vaste aangeefsters van de strafcorner in het nationale team van Nieuw-Zeeland. Met strafcornerspecialist Demi Hilterman in het team geeft dat extra mogelijkheden voor de toch al succesvolle strafcorner’, meldt Koen Hemmes van de commissie Tophockey Dames van Bloemendaal.

24 juni

Rotterdam versterkt zich met Isa van Spronsen, Merel Boekhorst en Merel van Campen. Van Spronsen (23) staat op het middenveld en komt over van Klein Zwitserland, waar ze drie seizoenen heeft gespeeld. Coach Brian Vervoort: ‘Wij zijn enorm blij met de komst van Isa. Een sterke speelster, die niet alleen individueel iets kan brengen maar ook een team naar een hoger niveau kan tillen door haar ervaring en persoonlijkheid. Wij kijken er naar uit om met haar samen te werken.’

Merel Boekhorst (21) komt over van Nijmegen, waar de aanvalster de afgelopen vier jaar speelde. Van Campen (18) komt over van Push en speelt momenteel ook in Nederlands A. De jeugdinternational is aanvallende middenvelder.

18 juni

De aanvalslinie van de vrouwen van Kampong is komend seizoen een bijzondere. Nadat de Utrechters al stuntten met de komst van Lidewij Welten, is nu ook Delfina Merino aangetrokken. De 32-jarige Argentijnse spits kwam in Nederland eerder uit voor SCHC. Merino belandde onlangs op een zijspoor bij haar nationale ploeg, waarvoor ze meer dan tien jaar uitkwam. Met Argentinië werd ze in 2010 wereldkampioen. Zowel in 2012 als in 2021 pakte Merino zilver op de Olympische Spelen. In 2018 werd ‘Delfi’ verkozen tot beste speelster van de wereld.

17 juni

Den Bosch heeft zich versterkt met keeper Alexander Stadler, die een contract tekent voor drie seizoenen. Stadler is eerste keeper van het nationale team van Duitsland en was afgelopen zomer actief op de Olympische Spelen. Het contract met doelman Flip Wijsman is ontbonden.

16 juni
Zoals verwacht vertrekken een hoop buitenlandse spelers bij Hoofdklasse-degradant Tilburg. De Argentijnen Maico Casella en Ladislao Gencarelli en de Spanjaard Manuel Perez Prol keren niet terug bij de Brabanders. Eerder kondigde Federico Fernandez, eveneens een Argentijn, zijn afscheid aan. Waar de toekomst van strafcornerspecialist Leandro Tolini ligt, is nog niet bekend.

15 juni

Stephanie Kershaw, Nora Bruinsma, Faye Janse, Mira van den Berg en Joyce Litzouw versterken komend seizoen de selectie van HDM. Kershaw (27 jaar) is aanvallende middenvelder en Australisch international met al 80 interlands achter haar naam. Bruinsma (22 jaar) komt over van het gedegradeerde Oranje-Rood. Janse en Van den Berg stromen door vanuit de A1. Tot slot is Litzouw aangewezen als tweede keepster. Vorig seizoen trainde ze al mee met de selectie van Ivar Knötschke.

13 juni

Ook bij de mannen van HGC is er nieuws van het transferfront. De Gazellen verwelkomen jeugdinternationals Casper Berkman en Pieter Schulpen, allebei spelers van Jong Oranje. Middenvelder/verdediger Berkman komt over van Schaerweijde. Schulpen, ook achterin inzetbaar, verlaat Overgangsklasser Leiden. HGC, dat de halve finale van de play-offs haalde, raakte de afgelopen weken steunpilaren Steijn van Heijningen (Rotterdam) en Floris van der Kroon (Bloemendaal) kwijt.

13 juni

Twee nieuwe namen voor Klein Zwitserland. De Haagse ploeg, die veel speelsters ziet vertrekken, meldt de komst van Fusine Govaert (24 jaar) en Alice Arnott (23 jaar).

Govaert is een Amerikaans international, die vijf caps op haar naam heeft staan. De verdediger/middenvelder, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, speelde in de jeugd van Amsterdam en vertrok als tiener naar de Verenigde Staten.

De Australische Arnott maakt deel uit van de trainingsgroep van haar nationale team. Ze kwam eerder uit voor het onder 21-team van de Hockeyroos. 

12 juni

SCHC heeft drie transfers wereldkundig gemaakt. Achterin krijgt de ploeg van Lucas Judge versterking van international Lisa Post. Trijntje Beljaars, die afgelopen jaren haar teamgenoot was bij het gedegradeerde Oranje-Rood, maakt ook de overstap naar Bilthoven. Daarnaast heeft SCHC zich versterkt met Cis van der Salm, speelster van Bloemendaal. Uit de eigen jeugd wordt Suze Leemans toegevoegd aan het eerste vrouwenteam.

12 juni

De vrouwen van HGC hebben twee internationals van Spanje aangetrokken. Verdediger Lola Riera Zuzuarregui (30 jaar, 189 caps) komt over van het Spaanse SPV Complutense. Aanvaller Mariona Serrahima (24 jaar, 19 caps) maakt de overstap van het Spaanse Junior FC. HGC heeft zich ook versterkt met aanvaller Tessel Huibregtsen (22 jaar), die overkomt van Klein Zwitserland. Ook Larissa Hoff uit de eigen jeugd speelt volgend seizoen voor Dames 1.

10 juni

Brits international Giselle Ansley heeft haar vertrek aangekondigd bij HGC. Ansley – olympisch kampioen in 2016 – speelde één seizoen in Wassenaar.

10 juni

Boris Aardenburg speelt volgend seizoen voor Pinoké. De 19-jarige middenvelder heeft deze week een overeenkomst voor drie seizoenen getekend. Aardenburg, die tevens onderdeel uitmaakt van de trainingsgroep van Jong Oranje, komt over van Schaerweijde.

‘Wij zijn verheugd dat een van de Nederlandse toptalenten voor Pinoké heeft gekozen’, aldus Commissaris Tophockey Balder Bomans. ‘Door constructief te bouwen aan een team met daarin een combinatie van jonge, talentvolle spelers en ervaren krachten streven wij naar een visie voor de lange termijn.’

Over zijn transfer naar Pinoké zegt Aardenburg zelf: ‘Na vier jaar te hebben gespeeld bij Schaerweijde is het tijd voor een nieuw avontuur en een hele mooie kans om mij als speler verder te ontwikkelen. Ik heb enorm veel zin in het komende seizoen en kijk er naar uit met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan.’

10 juni

Tilburg ziet na de degradatie de eerste speler vertrekken. De Argentijn Federico Fernandez keert na drie seizoenen niet meer terug aan de Oude Warande.

9 juni

Kampong meldt de entree van de vijfde nieuwkomer van het komende seizoen. Pien Molenaar komt de gelederen van de Utrechters versterken. De verdediger, die ook een sleeppush in huis heeft, speelde de afgelopen twee jaar bij Bloemendaal. Eerder kwam Molenaar uit voor HIC, Hurley en Amsterdam. Eerder versterkte Kampong zich met Lidewij Welten, Laura Barrios, Maddy Fitzpatrick en Mea de Vries.

8 juni

Bloemendaal heeft zich versterkt met jeugdinternationals Maud Preyde (18) en Noa van der Hurk (19). Preyde komt over van Gooische en heeft gespeeld in Nederlands U16 en U18. ‘Ik wilde al langere tijd de overstap naar de Hoofdklasse maken. Mijn stap naar Bloemendaal maakt dit mogelijk. Ik heb er onwijs veel zin in.’

Noa van der Hurk heeft haar hele jeugd bij Schaerweijde gespeeld. Ze maakte twee jaar deel uit van Nederlands U18, waarmee zij in de zomer van 2021 het EK in Valencia speelde. ‘Ik verwacht bij Bloemendaal een sterk, prestatiegericht maar ook gezellig team te vinden, waar ik als speler op verschillende vlakken kan groeien.’

Eerder al meldde de club de komst van de Argentijnse spits Maria Granatto en van Sonja Zimmermann, captain van het Duitse team. Coach Dave Smolenaars: ‘We hebben veel talent vanuit onze eigen jeugd. Door de combinatie met de nieuwe ervaren speelsters krijgt het hele elftal een enorme impuls. Het trainingsniveau gaat omhoog, we worden beter en gaan meer winnen. Het is mooi dat de club deze ambitie heeft met de dames en daar ook energie in steekt en ruimte aan geeft.’

6 juni

Bloemendaal meldt de komst van Floris van der Kroon. De 26-jarige middenvelder komt over van HGC, waarmee hij in de halve finales van de play-offs nog tegenover De Mussen stond. De voormalige jeugdinternational heeft vier jaar bij HGC gespeeld. In 2018 kwam hij over van Push, waar Van der Kroon in de jeugd samenspeelde met Floris Wortelboer. Inderdaad, die twee komen elkaar dus nu weer tegen bij Bloemendaal.

‘Ik vind het een heel grote eer om voor deze club en in dit team te mogen spelen. Van jongs af aan heb ik opgekeken naar Bloemendaal. Het is een geweldige kans dat ik me verder kan ontwikkelen bij het beste team van de wereld’, reageert Van der Kroon op zijn overstap.

6 juni

De vrouwen van Oranje-Rood zijn drie spelers rijker. De degradant uit Eindhoven, die komend seizoen een gedaantewisseling ondergaat, heeft Hope Ralph, Vera Beukers en Juul van der Velden gestrikt. De Nieuw-Zeelandse Ralph (22 jaar) is een spits, die al 59 caps op haar naam heeft staan. Beukers wordt onder de lat de opvolger van de gestopte Sarah Sinck. Ook zij is 22 jaar en komt over van Tilburg, waar ze tweede keus was achter Maddie Hinch.

Juul van der Velden is een oude bekende in Eindhoven. De 21-jarige verdediger keert na twee seizoenen bij Were Di terug op het oude nest.

6 juni

Mascha Sterk verruilt SCHC voor nieuwkomer in de Hoofdklasse Rotterdam. Sterk heeft door de gevolgen van een coronabesmetting in 2021 nauwelijks minuten gemaakt in Bilthoven. Momenteel zit ze op een goede weg richting haar herstel. ‘Ik kijk zeer uit om weer meters te kunnen maken op het veld. De overstap van een play-offkandidaat naar promovendus is een mooie uitdaging en ik kijk ernaar uit om een frisse start te maken in dit jonge team’, aldus Sterk in een persbericht.

Sterk woont in Rotterdam en speelde in 2012/2013 al voor de club in de B1. Vervolgens vertrok de middenvelder naar HDM en later SCHC.

3 juni

Frances Davies, Taryn Davey, Julia van den Heuvel en Maartje Kaptein versterken komend seizoen de selectie van Hurley. De Nieuw-Zeelandse Davies en Davey komen over van Klein Zwitserland, Van den Heuvel komt van Kampong en keepster Kaptein komt van buurman Pinoké.

De nieuwe hoofdcoach Robbert van de Peppel is blij met zijn versterkingen: ‘Wij willen (jonge) talentvolle speelsters een stap verder helpen en door de combinatie met meer ervaren speelsters, tegelijkertijd het team als geheel versterken. Deze aanwinsten passen perfect in dit plaatje, want naast internationale ervaring zit hier ook talent bij dat nog verder ontwikkeld kan worden’, zo laat hij weten in een persbericht. Ook de staf van Hurley is uitgebreid: Diederik van Weel wordt assistent.

3 juni

Een opvallende versterking voor de mannen van Amsterdam. Het Indiase cornerkanon Rupinder Pal Singh speelt volgend seizoen in het Wagener Stadion. De 223-voudig international won afgelopen zomer brons met India op de Olympische Spelen. ‘Ik ben heel blij met de komst van Rupinder’, laat Amsterdam-coach Alexander Cox weten. ‘Naast een geweldige corner is hij een fysiek zeer sterke verdediger met een goede pass. Bovendien is hij een zeer positieve persoonlijkheid en heeft veel (internationale) ervaring.’

1 juni
Sian Keil is de volgende speler die niet terugkeert bij degradant Oranje-Rood. De 27-jarige aanvaller stopt met tophockey. ‘Nooit gewild en gehoopt mijn hockeycarrière op deze manier te beëindigen’, postte de voormalige jeugdinternational op Instagram. Keil keerde afgelopen zomer terug in Eindhoven, waar ze tot 2013 speelde bij Oranje Zwart. Vervolgens kwam de Limburgse uit voor Den Bosch en Pinoké. Eerder kondigden Sarah Sinck (eveneens gestopt), Paulien Leclef (onbekend) en Fiona Morgenstern (Amsterdam) hun afscheid aan bij OR.

31 mei

Mea de Vries versterkt komend seizoen de selectie van Kampong. De Vries komt over van Amsterdam en tekent in ieder geval voor twee seizoenen bij de Utrechters. De zeventienjarige jeugdinternational speelde afgelopen zomer het EK onder achttien jaar in Valencia.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

31 mei

Een flinke leegloop bij de dames van Klein Zwitserland: Christa HemmesFlorine van GrimbergenLise BlomSophie van der HeijdenTarryn DaveyFrances DaviesSuzanne de VriesDemi Lefranc en Amy-Jo Rolvink stoppen bij de Steenbokken. Ook Philine Vinkesteijn en Sietske Brüning ontbreken, zij vertrekken voor een half jaar naar het buitenland. De tweede helft sluiten zij weer aan.

30 mei

De mannen van Rotterdam zijn een international rijker. Steijn van Heijningen (25) vertrekt naar de groen-witte brigade uit de havenstad. De aanvallende middenvelder komt over van HGC, waar hij sinds 2016 speelde. Eerder kwam hij uit voor Leiden en Alecto. Van Heijningen speelde inmiddels zeven interlands, nadat hij in november debuteerde tegen België. ‘Met Steijn voegen wij zeer veel vermogen en creativiteit aan ons middenveld toe’, vertelt bestuurslid tophockey Luuk van der Schoot namens Rotterdam, waar zaterdag internationals Thijs van Dam, Tjep Hoedemakers en Derk Meijer hun contract al verlengden.

26 mei

Ook keepster Sarah Sinck en Belgisch international Pauline Leclef hebben aangegeven te vertrekken bij Oranje-Rood. Sinck stopt helemaal met hockey. Wat Leclef gaat doen, is nog onduidelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sarah Sinck (@sarahsinck)

26 mei

Floris de Ridder stopt bij SCHC. Hij gaat zich focussen op zijn coachcarrière en staat komend seizoen aan het roer bij IJsseloever H1.

25 mei

International Fiona Morgenstern maakt de overstap van Oranje-Rood naar Amsterdam. Morgenstern, die afgelopen weekend met Oranje-Rood degradeerde naar de Promotieklasse, speelde acht seizoenen in Eindhoven. ‘Spelen voor Amsterdam lijkt me super vet. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop me hier nog verder te kunnen ontwikkelen’, aldus Morgenstern.

Amsterdam-coach Robert Tigges is blij met haar overstap. ‘De komst van Fiona is een enorme aanwinst voor ons team. Fiona is een technisch vaardige aanvaller die mooi past in de Amsterdamse stijl. Haar energie en mentaliteit zullen ook enorm bijdragen aan ons team.’

25 mei

Elin van Erk maakt deze zomer de overstap van Victoria naar Pinoké. De 26-jarige middenvelder stond sinds 2020 onder contract bij de Rotterdamse ploeg, die dit seizoen als nummer laatst uit de Hoofdklasse Dames degradeerde. Eerder speelde Van Erk in de Hoofdklasse voor Laren. Ze is al jaren vaste waarde in de zaalselectie van de Oranje Dames en maakte de afgelopen jaren ook deel uit van de potentials in Oranje.

‘Elin brengt ervaring mee en koppelt tactisch inzicht aan een enorme drive’, aldus commissaris tophockey Frans Dirk Passer van Pinoké. Van Erk zelf heeft heel veel zin om aan haar nieuwe avontuur te beginnen. ‘Pinoké heeft een sterk en mooi team, binnen een gezellige en betrokken familieclub. Precies wat bij mij past’.

23 mei

Pinoké heeft zich versterkt met verdediger Pam van der Laan. De 18-jarige hockeyster maakt de overstap van promotieklasser Huizen. In april was zij één van de debutanten in Oranje tijdens de Pro League-confrontaties met India.

‘Wij zijn verheugd dat een van de Nederlandse toptalenten voor Pinoké heeft gekozen’, zegt commissaris tophockey Frans Dirk Passer. ‘Na het vertrek van enkele oudgedienden willen we de selectie aanvullen met speelsters die een bijdrage kunnen leveren aan de dynamische speelwijze die we voorstaan.’

19 mei
Gabrielle Mosch is de laatste aanwinst bij Amsterdam. De 22-jarige verdediger komt over van Kampong, waar ze al jaren in de hoofdmacht speelde. Eerder kwam Mosch uit voor Wageningen. De Gelderse maakte vorige maand haar debuut in Oranje tijdens de dubbele uitwedstrijd bij India. Met de nationale zaalploeg pakte ze zilver op het WK van 2019 en op de EK’s van 2018 en 2020.

17 mei

Adam Dixon (35) sluit aan bij de mannen van Rotterdam. De Engelsman is een oude bekende: in seizoen 2016/2017 speelde hij ook al voor de havenstedelingen. Dixon is een middenvelder afkomstig van de Engelse club Beeston. Hij speelde 290 interlands en beëindigde zijn internationale carrière na de spelen van Tokio.

‘Met Adam Dixon halen wij niet alleen kwaliteit, maar ook een hoop ervaring binnen’, legt bestuurslid tophockey Luuk van der Schoot uit. ‘Wij hebben altijd goed contact gehouden met Adam. Zoals bekend heeft Rotterdam op dit moment een selectie met veel jong Nederlands talent. Voor de balans in het team is het mooi om daar met Adam een hoop ervaring aan toe te voegen.’

17 mei

HDM moet het komend seizoen stellen zonder Lily Owsley en Erica Sanders. Eerder werd al bekend dat Flora Peel vertrok uit Den Haag. Peel en Owsley keren terug naar Engeland en geven daar een vervolg aan hun hockeycarrière, Sanders hangt haar stick aan de wilgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Owsley (@lilyowsley)

16 mei

In navolging van Phil Roper heeft ook David Ames besloten Oranje-Rood te verlaten. De 172-voudig international van Engeland en Groot-Brittannië kwam vorig jaar zomer over van het Engelse Holcombe. Naast Ames en Roper trekt ook Sander Baart de deur bij de Eindhovense club achter zich dicht. Daartegenover staat de komst van Tijmen Reyenga, Sam Lane en olympisch kampioen Arthur de Sloover.

13 mei

Wat een week voor de dames van Bloemendaal. Nadat ze zich zondag veilig speelden, werd een dag later de komst van de Argentijnse ster Majo Granatto aangekondigd. Een paar dagen later wordt opnieuw een internationale topper aangekondigd. De Duitse international Sonja ‘Sonny’ Zimmermann strijkt ook neer op ’t Kopje. De verdediger annex cornerspecialiste komt over van Mannheimer HC. ‘Sonny is een natuurlijke leider achterin en beschikt over een sterke pass’, meldt Bloemendaal in een persbericht.’ Zimmermann speelde precies vijftig caps voor Duitsland, waarmee ze vorig zomer ook op de Olympisch Spelen stond.

11 mei

Kira Horn houdt het na een seizoen voor gezien bij Amsterdam. De 27-jarige verdediger uit Duitsland keert terug naar haar vaderland, waar ze gaat spelen voor haar oude club Club an der Alster. De Hamburgse maakte afgelopen zomer deel uit van de Duitse olympische selectie en kwam vooralsnog tot 44 interlands. Eerder maakte Amsterdam het vertrek van Lauren Stam (gestopt) en reserve-goalie Sofie ter Kuile (HGC) bekend.

9 mei

Lauren Stam heeft besloten een punt te zetten achter haar actieve loopbaan. De 28-jarige verdedigster speelde sinds de D-jeugd voor Amsterdam. Dit seizoen kwam Stam niet in actie vanwege de gevolgen van een hersenschudding. Vorig jaar zomer zette ze na de winst van de olympische titel al een punt achter haar loopbaan als international. Stam kwam 105 keer uit voor Oranje en scoorde negen keer.

De dames van Bloemendaal hebben zich versterkt met Maria José ‘Majo’ Granatto. De 27-jarige Argentijnse international keert hiermee terug op de Nederlandse velden. Granatto speelde in het seizoen 2018-2019 voor Oranje-Rood. In 2016 en 2017 werd ze uitgeroepen tot FIH Talent van het Jaar. Met Argentinië won Granatto vorig jaar zomer zilver tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Rotterdam nam na afloop van het laatste competitieduel tegen Tilburg (9-1) afscheid van Tristan Algera, Robin Duran en Jochem Blok. De 30-jarige Algera keerde in 2017 na vijf seizoenen HGC terug bij Rotterdam waarmee hij in 2013 landskampioen werd. Algera, die aan de slag gaat met zijn eigen onderneming, werd benoemd tot lid van verdienste. De 25-jarige Blok keerde dit seizoen terug na een uitstapje bij Cartouche en vertrekt na de zomer naar Spanje voor een stage en de twintigjarige Duran wil na twee seizoenen Rotterdam bij een andere club meer minuten maken.

Het gedegradeerde Victoria moet het komend seizoen stellen zonder het viertal Dominique de Vries, Julie van Putte en het Argentijnse tweetal Victoria Sauze en Julieta Jankunas. Hoogstwaarschijnlijk maken Sauze en Jankunas de overstap naar een andere Nederlandse hoofdklasseclub.

Mascha Sterk heeft besloten te stoppen bij SCHC. De middenvelder kampte het afgelopen seizoen met de gevolgen van een coronabesmetting. Ook nam Anna Toman afscheid van de club uit Bilthoven. De Engelse international keert terug naar Groot-Brittannië.

Keeper Moritz Kentmann vertrekt na een seizoen bij Kampong. Bij de dames verlaat Michelle Simons de Utrechtse club. Bij Pinoké heeft Daphne van der Vaart besloten te stoppen en Joy Haarman verlaat Bloemendaal. Zij gaat in de Verenigde Staten spelen.

4 mei

Florent van Aubel sluit komend seizoen aan bij de selectie van Pinoké, zo maakt zijn oude club Dragons bekend in een persbericht. De 30-jarige Belg komt daar zijn landgenoten Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier weer tegen. Van Aubel zal als olympisch kampioen de aanvalslinie van de ploeg van Jesse Mahieu komen versterken. De Belg tekent voor twee seizoenen.

2 mei

Kampong heeft zich voor komend seizoen versterkt met Spaans international Laura Barrios. De 21-jarige aanvallende middenvelder, ogenschijnlijk gehaald als opvolger van Malou Pheninckx (stopt), speelt op dit moment bij Club de Campo Madrid, dat onlangs actief was op de Euro Hockey League in Amsterdam. Na Lidewij Welten en de Australische Madison Fitzpatrick is zij de derde aanwinst voor de club uit Utrecht.

29 april

Lieke van Wijk speelt komend seizoen voor Pinoké. De 28-jarige verdediger kwam drie seizoenen uit voor Hurley en speelde eerder voor Laren en MOP. Commissaris tophockey Frans Dirk Passer is blij met haar komst: ‘Als bekend stoppen enkele ervaren speelsters en stapt Stella van Gils over naar Amsterdam. Voor ons zaak om de balans tussen jonge talenten en ervaring te bewaken. Lieke is daarvoor de aangewezen persoon. Bovendien beschikt zij over specifieke kwaliteiten zoals een goede strafcorner.’

28 april

HGC versterkt zich met de Duitser Florian Scholten. De 27-jarige verdedigende middenvelder komt over van Rot Weiss Köln, waar hij sinds 2015 speelt. Scholten kwam uit in de Duitse jeugdselecties. Coach Paul van Ass is blij met de aanwinst: ‘Komend seizoen zullen er weer wisselingen in de selectie zijn omdat spelers hebben aangegeven te vertrekken en ook omdat mijn eigen selectiebeleid het noodzakelijk maakt om zelf keuzes te maken. Alles blijft erop gericht om het team beter te positioneren voor de top van de Hoofdklasse’.

28 april

Jelle Phijffer sluit komend seizoen aan bij Kampong, de ploeg waar ook zijn broer Boet speelt. Phijffer komt over van promotieklasser Schaerweijde, waar hij nog volop meestrijdt om promotie naar het hoogste niveau.

28 april

Malou Pheninckx stopt na twaalf seizoenen bij Kampong. De dertigjarige middenvelder stopte na de Olympische Spelen – van afgelopen zomer – ook al met haar carrière in Oranje. Pheninckx begon bij Warande en stapte via Push naar de Utrechters.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

28 april

Niklas Wellen verlaat Pinoké en gaat weer terug naar Duitsland. De 27-jarige aanvaller keert terug naar zijn oude club Crefelder HTC, waar hij voor zijn overstap naar de Steekneuzen altijd al voor uitkwam. Wellen speelde twee seizoenen voor Pinoké.

Niklas Wellen in duel met Valentin Verga tijdens de Bosderby tussen Pinoké en Amsterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Bart Scheulderman

26 april

Oranje-Rood heeft de derde versterking binnen: de Nieuw-Zeelandse Sam Lane. Lane (24) komt de aanvalslinie versterken. De international met 70 caps heeft getekend voor twee seizoenen en komt over van Leuven. Eerder kondigde de club ook de komst van Tijmen Reyenga en Arthur de Sloover aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Oranje-Rood (@hcoranjerood)

26 april

Lisa Visser, Hannah Martin, Pam van Asperen, Macey de Ruiter en Lieke van Wijk stoppen bij Hurley. Aanvoerder Visser speelde tien seizoenen voor de ploeg, Van Wijk drie, Martin, Van Asperen en De Ruiter één seizoen. Ook coach Patrick Bakker verlaat het Amsterdamse Bos.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hurley Dames 1 (@hurleydames1)

 

22 april

Sofie ter Kuile is volgend seizoen de eerste keeper bij HGC. Ter Kuile (20 jaar) keepte in de jeugd bij de Haagse formatie en was de afgelopen jaren tweede keeper achter Oranje Dames-goalie Anne Veenendaal. Als keepster van Jong Oranje werd Ter Kuile onlangs wereldkampioen in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom.

HGC-coach Robbert-Jan de Vos is blij met de komst van de nieuwe keepster: ‘Hiermee maken we een volgende stap in onze ambities naar de toekomst.’

Ter Kuile: ‘Na drie jaar te hebben gespeeld bij Amsterdam is het tijd voor een nieuw avontuur waar ik erg veel zin in heb. Ik heb het altijd erg leuk gehad bij Amsterdam Dames 1 en heb ook erg veel kunnen leren, voornamelijk van Anne Veenendaal. Ik kijk er erg naar uit om hen volgend seizoen op het veld tegen te komen. Op naar een nieuw seizoen waarbij ik verder kan groeien samen met HGC.’

21 april
Hurley moet het komend seizoen stellen zonder routiniers Macey de Ruiter en Pam van Asperen, die allebei hun stick aan de wilgen hangen. Beide speelsters kwamen vorige seizoen over van het gedegradeerde Laren. Aanvallende middenvelder De Ruiter (28), was aanvoerder bij de ploeg uit het Gooi, waarmee ze in 2012 de EHCC – de voorloper van de EHL – won.

De 27-jarige Van Asperen, woensdagavond nog trefzeker bij Hurley tijdens de 2-1 zege op KZ, speelde vier jaar bij Laren. Daarvoor verdedigde de spits de kleuren van Groningen. De aanvaller kampte de laatste tijd met rugklachten, waardoor ze besloot te stoppen.

21 april
HDM raakt naast Mila Muyselaar ook Flora Peel kwijt. De Engelse keert terug naar haar vaderland, waar ze inmiddels ook de selectie van de nationale ploeg heeft gehaald. Peel heeft er in Den Haag drie seizoenen opzitten. In 2019 kwam de middenvelder over van het universiteitsteam van Birmingham.

20 april
Kelly Hoyng-Jonker is bezig aan haar laatste wedstrijden als tophockeyster. De 31-jarige spits van Pinoké heeft besloten na dit seizoen een punt achter haar loopbaan te zetten. Hoyng-Jonker debuteerde in het seizoen 2005-2006 op het hoogste niveau voor Amsterdam, de club waarvoor ze in totaal veertien seizoenen speelde. De 168-voudig Oranje-international (68 doelpunten) stapte na een tussenjaar – waarin ze moeder werd – in 2020 over naar Pinoké. Onlangs passeerde de geslepen goaltjesdief, koningin van de tip-in, de grens van 150 officiële doelpunten in haar clubcarrière. Met Pinoké maakt Hoyng-Jonker dit seizoen nog kans om in de play-offs mee te strijden om de landstitel.

Bij Pinoké nemen behalve Hoyng-Jonker ook Anouk Lambers, Lisanne de Lange en Juliëtte van Hattum na dit seizoen afscheid van het tophockey. Komende zondag wordt het viertal bij de thuiswedstrijd tegen HDM (aanvang 12.10 uur) door de club in het zonnetje gezet.

19 april
Kampong heeft z’n eerste nieuwkomer voor het aankomende seizoen binnen. Rik Sprengers komt na de zomer over van Tilburg. De middenvelder heeft afgelopen week getekend bij de vice-kampioen uit Utrecht. Sprengers, die ook over een aardige strafcorner beschikt, speelde de afgelopen vijf jaar bij Tilburg. Eerder kwam hij uit voor Venlo. In de afgelopen maanden werd al bekend dat Kampong Robbert Kemperman (Amsterdam) en Bjorn Kellerman (bestemming onbekend) ziet vertrekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

16 april
Oranje-Rood is een olympisch kampioen rijker. De Eindhovenaren kunnen vanaf komend seizoen beschikken over Arthur De Sloover. De Belgische verdediger, die afgelopen zomer olympisch kampioen werd met de Red Lions, tekent voor twee seizoenen bij OR. De 110-voudig international, ook behorend tot het gouden WK-team van 2018, komt over van Royal Beerschot. In 2019 werd hij uitgeroepen tot Wereldtalent van het Jaar.

5 april
Alweer een nieuwkomer bij PinokéAmber Ezechiels is alweer de derde nieuweling bij De Steekneuzen, die eerder Imke Verstraeten en Miloe Jaeger binnenhaalden. Ezechiels, een 22-jarige verdediger, komt over van de University of Virginia. In de jeugd kwam zij al eerder uit voor Pinoké, waarna ze de overstap maakte naar Amsterdam. Daar speelde de voormalige jeugdinternational voor de A1, waarmee ze landskampioen werd, en maakte zij haar Hoofdklasse-debuut.

1 april
De dames van Bloemendaal moeten op zoek naar een nieuwe aanvoerster. Sanne Caarls speelt komend seizoen in België voor Braxgata. De 24-jarige middenveldster, die dit weekend mogelijk haar debuut maakt voor het nationale team van de Verenigde Staten tegen de Oranje Dames, speelt al vijf seizoenen op ‘t Kopje.

1 april
Kampong roert zich op de transfermarkt. Na het aantrekken van Lidewij Welten heeft de Utrechtse ploeg zich voor komend seizoen ook verzekerd van de diensten van de Australische international Madison Fitzpatrick. De 25-jarige verdedigster speelde tot nu toe 86 interlands en maakte achttien doelpunten voor de Hockeyroos, met wie ze vorig jaar zomer deelnam aan de Olympische Spelen van Tokio.

‘Vorig jaar stonden we al in contact met Madison maar corona gooide roet in het eten. Haar ervaring zal onze jonge ploeg goed doen. Daarbij heeft ze een goede corner in huis’, zegt bestuurslid Tophockey Roderick Weusthof in het persbericht van Kampong.

29 maart
Pinoké heeft zich versterkt met Miloe Jaeger en Imke Verstraeten. De 22-jarige Jaeger komt over van SCHC, waar ze de afgelopen vijf jaar speelde. Eerder kwam de middenvelder, oud-speelster van Jong Oranje, uit voor Rotterdam. Verstraeten speelt nu nog bij Dragons en maakte onderdeel uit van Nederland Onder 18. De Zeeuwse, eveneens een middenvelder, hockeyt in Brasschaat in Dames 1 en maakte in haar jeugd via Rapide en De Pelikaan de overstap naar België. Vorige week werd juist bekend dat De Steekneuzen een bepalende middenvelder kwijtraken: kopstuk Stella van Gils kondigde haar aanstaande overstap naar Amsterdam aan.

23 maart
Hurley-captain Lisa Visser stopt na dit seizoen met tophockey. De 25-jarige verdediger richt zich vanaf de zomer volledig op haar baan als consultant bij een werving- en selectiebureau en de verbouwing van haar huis. ‘Ik ben enorm trots om gestart te zijn als Bosuil en te eindigen als aanvoerder van dit prachtige team’, aldus Visser, die nooit ergens anders hockeyde. De Amsterdamse speelt vanaf haar veertiende in de hoofdmacht van Hurley. Met Jong Oranje pakte ze zilver op het WK (2016) en goud op het EK (2017).

16 maart

Sander Baart is bezig aan zijn laatste wedstrijden bij Oranje-Rood. De 193-voudig international keert terug naar Royal Antwerp, waar hij als jeugdspeler zijn lange carrière begon. Baart was in 2016 al van plan om terug te keren bij de Vlamingen, maar door een administratieve fout mocht hij niet in actie komen. Daardoor zette hij toen zijn loopbaan voort bij RC Polo in Spanje. Via Braxgata en Oranje-Rood keert de 33-jarige verdediger alsnog terug op het oude nest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door rahc_official (@rahc_official)

5 maart

Florian Fuchs (30) stopt na dit seizoen met het spelen van tophockey. De Duitse spits van Bloemendaal geeft aan dat hockey vanaf zijn zestiende allesbepalend in zijn leven is geweest. ‘Dit is het moment om dat te veranderen’, stelt de aanvaller die in 2012 met Duitsland olympisch goud won. Vier jaar later won hij brons met zijn nationale ploeg, waar hij na de afgelopen Olympische Spelen afscheid nam.

Fuchs scorend voor Bloemendaal, tegen Den Bosch. Foto: Koen Suyk

‘Het was een lastige en emotionele keuze’, zegt Fuchs. ‘Veel moeilijker dan bij het Duitse nationale elftal. Bloemendaal, zowel het team als de club, zijn geweldig. Ze hebben mij zoveel gebracht. Ik ben trots en dankbaar dat ik voor Bloemendaal hebben mogen spelen, dat is absoluut niet vanzelfsprekend.’

Fuchs is bezig aan zijn zesde seizoen bij De Mussen. Hij won in de afgelopen jaren twee landstitels en veroverde twee keer de EHL-bokaal. Wellicht bekleedt hij in de nabije toekomst een rol buiten het veld bij Bloemendaal. ‘Ik weet zeker dat ik betrokken zal blijven bij de club, in welke rol zien we later wel. We blijven in Amsterdam wonen waar we genieten van de relaxte sfeer, de cultuur en de directheid van de mensen.’

20 januari

Dennis Warmerdam stapt na dit seizoen over naar Bloemendaal. De 27-jarige international komt over van Pinoké, waar hij in 2019 zijn rentree maakte in het tophockey.

De loopbaan van de spits leek er een jaar eerder op te zitten, toen bij hem een tumor in zijn arm werd geconstateerd. Warmerdam vocht zich echter terug en debuteerde afgelopen najaar in Oranje tegen België. Een dag later, tijdens zijn tweede optreden voor de nationale ploeg, maakte hij zijn eerste internationale treffer.

Dennis Warmerdam met het shirt van z’n toekomstige club. Foto: Koen Suyk

‘Bloemendaal is een geweldige kans. Het is zo’n mooie club, er lopen heel veel mensen rond die weten hoe het is om aan de top te moeten presteren’, reageert Warmerdam op zijn naderende overstap. De aanvaller was in totaal liefst twaalf jaar aan Pinoké verbonden.

Bloemendaal verlengde donderdag de contracten van twee andere internationals, Floris Wortelboer en Maurits Visser.

23 december

Middenvelder Robbert Kemperman – 228-voudig international – kiest na tien seizoenen Kampong voor een nieuw avontuur. Hij maakt de overstap naar Amsterdam, waar hij wordt herenigd met oud-Kampong-coach Alexander Cox.

Kemperman, die veertien jaar geleden op zeventienjarige leeftijd debuteerde in het Nederlands elftal, begon met hockeyen bij Union in Nijmegen. Via Den Bosch en het Duitse Rot-Weiss Köln kwam hij terecht bij Kampong, waarmee hij tweemaal de landstitel veroverde en één keer de EHL. Kemperman zegt nu toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. ‘Er staat een mooi, jong team bij Amsterdam en de ambities zijn groot. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière’, zegt de 31 -jarige middenvelder.

Cox is blij met het inlijven van Kemperman: ‘Voor mij is hij de complete middenvelder. Offensief en defensief sterk. Door zijn inzicht, techniek en ervaring is hij een dirigent op het middenveld. En ik weet uit ervaring wat zijn persoonlijkheid toevoegt aan een team.’

10 december

Oranje-Rood heeft zich voor komend seizoen versterkt met Tijmen Reyenga (22). Reyenga speelt momenteel bij Den Bosch en maakte vorige maand zijn debuut als international in de Pro League tegen België. Reyenga heeft getekend voor drie seizoenen.

In het persbericht schrijft de club uit Eindhoven: ‘De door Den Bosch opgeleide speler wordt gezien als een groot talent en kan zowel in de verdediging als op het middenveld uitstekend uit de voeten. Met zijn snelheid, zijn drang naar voren en lange passes heeft Oranje-Rood straks een extra wapen tot zijn beschikking. De komst van Reyenga betekent een verdere versterking van het vaandelteam van Oranje-Rood en tekent de ambitie om de komende jaren volop mee te doen voor de play-offs.’

Tijmen Reyenga met Harry van Hout, tophockeyvoorzitter van Oranje-Rood.


29 Reacties

 1. Sjang Fijen

  Tijmen Reijenga het volgende seizoen naar Oranje Rood. Tja,de geruchten deden de ronde en dus was ik bang dit weer stond te gebeuren. Het is opvallend dat OR sinds jaar en dag probeert de toppers bij Den Bosch over te nemen. Nou ja, overnemen. Dat dit bij de dames een aantal jaren geleden faliekant is mislukte weten we ons nog wel te herinneren. Wat er toen gebeurde: een offensief met vette premies in het verschiet een handvol speelsters naar OR te laten verkassen werd door de vele internationals van DB unaniem afgewezen.d, Een verre vriend is toch beter dan een minder leuke buur Toch fijne feestdagen, hopelijk een spannender vervolg van het hockeyseizoen en niet te vergeten een acceptabele oplossing rond de sores van Oranje Dames. Groet...Sjang

  1. robdux

   Vergeet niet de speelsters die van Oranje Rood naar Den Bosch zijn gegaan. Je schetst nu een eenzijdig beeld. En wat betreft Oranje Dames…, je hoort niks. Dat baart zorgen.

 2. charliejanssen

  Tja de vijver in het zuiden is minder groot om in te vissen dan in de randstad. Dat is helaas een gegeven. Ik denk dat de dames van OR Laura Nunnink ook nog graag in hun team hadden gehad maar dat is ook niet zo. Individuele speler wil gewoon het hoogst haalbare en dat is toch logisch!?

 3. charliejanssen

  Zou er een sponsor bij zijn gekomen voor Kampong dames? Goed voor de breedte van de dames hoofdklasse. Maar om echt een mooie verdeling te krijgen zullen de Nederlandse internationals zich moeten gaan verspreiden over de teams. En dan heb ik het niet over de dames de in de 30 zijn.

  1. kasparstevens

   Voorstel: bondscoach dames verklaard dat zij/hij in de niet-Olympische jaren maximaal 3 (of ander getal) speelsters per club (per moment) zal selecteren. Denk dat er op zeer natuurlijke wijze spreiding van top-talent ontstaat … en voor mij ook spannender om bij HCDB te gaan kijken 😜

 4. robdux

  Hurley Dames 1 heeft ieder jaar weer grote ambities en ieder jaar lukt het niet. 5 ervaren topspelers nemen weer afscheid en er wordt een relatief onervaren coach binnen gevlogen die nog geen aantoonbare successen heeft behaald met Dames teams. Misschien ambities iets bijstellen? Zet je nu al niet teveel druk op een nieuwe coach en straks een nieuwe groep?

 5. robvisser

  Laura Barrios is echt een goede speelster. Kampong is voortvarend bezig op de transfermarkt.

 6. lynnBosman

  ^ Eens. Granotto naar Bloemendaal? Die had ik niet zien aankomen.

 7. robvisser

  Mooi voor Bloemendaal, al had ik niet de indruk dat Majo Granatto bij Oranje-Rood een succes was. Ze spande zich daar niet overmatig in, niet vergelijkbaar met de inzet die ze toont bij Las Leonas.

 8. charliejanssen

  Benieuwd welke club de Argentijnse dames zal oppikken. En mochten er slechts 4 speelsters bij Victoria vertrekken, wat bijzonder weinig is voor een degradant, dan zullen ze volgend jaar wel bovenin de promotieklasse meedraaien.

 9. lynnBosman

  ^ ik ook. Goede speelsters! Misschien ook Bloemendaal of Pinoké of Rotterdam (indien promotie) ? Ik denk dat ze ook goede vervanging kunnen zijn voor Welten en Keetels, maar ik denk niet dat DB dat zal doen. Ik hoop ooit Albetarrio in de Hoofdklasse te zien, maar als ik lees wat zij in België vroeg ( loon, woonplek, auto, tickets om naar Argentinië te kunnen gaan (en terug)) zullen niet veel clubs toehappen, denk ik?

 10. robvisser

  @lynnBosman Zeker goede speelsters, maar niet het niveau van Welten en Keetels (in goeden doen) wat mij betreft. Ze hebben Victoria ook niet voor degradatie kunnen behoeden. En Albertario, net als Delfina Merino, wordt denk ik toch wat overschat. De Hoofdklasse is niet zo eenvoudig, daar ging ze liever niet heen, en het is de vraag of ploegen in Nederland zitten te wachten op iemand met overdreven sterallures die behoorlijk riante vergoedingen en salaris eist.

 11. Niels-Olaf Bout

  Mooie berichten

 12. Berthe

  Leclef gaat terug bij Herakles in België spelen (zie insta)

 13. charliejanssen

  Bij OR gaan nog de nodige speelsters weg. Tijd om een frisse start te maken, ook buiten de lijnen met de juiste mensen op de juiste plaats. Lijkt me dat Rob de juiste man op juiste plaats is! Qua keeper gaan ze er in ieder geval niet op achteruit!

 14. arnoldvonweilergmail-com

  Wat goed Boris, dat het nu rond is. Heel veel succes bij Pinoké.

 15. charliejanssen

  Mooie transfer! Alleen het lijkt toch wel erg korte termijn denken met zowel Welten als Merino!

 16. lynnBosman

  Fijn duo Welten en Merino hoor! En dan ook nog twee andere goede aanwinsten binnen gehaald. Het gaat denk ik een interessant seizoen worden. Ook Bloemendaal en HGC hebben zeer interessante aanwinsten voor volgend seizoen. Erg benieuwd waar Sauze en Jakanus terecht gaan komen en of dat in de Hoofdklasse zal zijn. @hockey.nl de aanwinsten van Hurley en Bloemendaal zijn nog niet (helemaal) bijgewerkt.

 17. robvisser

  @lynnBosman Ja, ik ben benieuwd naar Kampong dames volgend seizoen. Het zijn interessante aanwinsten. Jankunas en Sauze vallen, zoals wel vaker bij Argentijnse speelsters meer op bij Las Leonas dan in de Hoofdklasse.

 18. lynnBosman

  Tot zover de geen versterkingen voor Den Bosch ;). Ik denk toch wel zeer verstandig dat ze dat wel hebben gedaan, want de andere teams hebben niet stilgezeten en er is veel ervaring vertrokken/gestopt. Peris vind ik een goede en ook ervaren speelster. Ik ben benieuwd of dit de enige versterking blijft. Ik had ergens ook wel verwacht dat bijvoorbeeld een Balleghien of Gerniers de stap zou proberen te maken naar de Hoofdklasse. Al bekend of Jukanus en Sauze in Nederland blijven?

  1. slbal

   Waarschijnlijk voor 1 jaar en dan gaat ze terug naar Australië omdat ze zich wil voorbereiden op OS…

 19. robvisser

  @lynnBosman In België zijn Ambre Ballenghien en Alix Gerniers gevierde speelsters. Die status is voor hen denk ik erg belangrijk en ze zien het waarschijnlijk niet zitten om dit imago op het spel te zetten in Nederland. Er is enige durf en moed voor nodig. Wel zou het goed voor hen zijn.

 20. charliejanssen

  De Argentijnse dames zijn absoluut een meerwaarde.. de rest: twijfelachtig! Benieuwd hoe ze zich gaan weren.

 21. lynnBosman

  Kendra Fitzpatrick ook naar Kampong? (Instagram Kampong Dames 1)

 22. Sander Duin

  En Telgenkamp? Waar is die heen geslopen ? Had nog contract voor een jaar bij HDM! Waardeloos om op deze manier je team in de steek te laten 😕

  1. charliejanssen

   Beetje sneue reactie is het wel. Dat spelers met een contract naar een andere club gaan, is helaas iets alledaags. Laat die jongen dus gewoon lekker met rust en focus je op HDM

  2. jochenvanwestendorp

   Volgens mij naar Kanpong.

  3. chrishaakman@gmail.com

   Naar kampong: https://hockey.nl/nieuws/tulp-hoofdklasse-heren/de-tranen-zijn-weg-tijd-voor-een-lach-op-de-klapperboom/

 23. Sander Duin

  Ik ben hockeyliefhebber. Geen supporter van 1 specifiek team. Verdeel mijn tijd op zondag tussen allerlei verschillende clubs en teams. Hoofdklasse dat dan wel…..


Wat vind jij? Praat mee...