Dubbele SO’s in halve finales Gold Cup: hdm en Bloemendaal in finale

Spannender wordt het niet: allebei de halve finales in de Gold Cup Dames werden vanavond beslist op shoot-outs. In de wedstrijd hdm – Hurley stond er na 70 minuten 2-2 op het scorebord, bij SCHC – Bloemendaal 1-1. Hdm en Bloemendaal namen de shoot-outs het beste en staan in de finale van de Gold Cup. Die staat volgende week op 26 april op het programma.

In Bilthoven bracht Emilie Mol de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar via Myrthe van Kesteren kwam de stand tien minuten later weer in evenwicht. In de resterende 20 minuten wisten beide ploegen niet te scoren, waardoor het aankwam op shoot-outs. Die nam het in de Hoofdklasse een stuk lager geklasseerde Bloemendaal beter, waardoor we de Mussen terugzien in de bekerfinale.

In Den Haag eindigde de wedstrijd in de reguliere speeltijd in 2-2 en moesten er ook daar shoot-outs aan te pas komen. Mila Muyselaar scoorde uiteindelijk de laatste en beslissende voor hdm, waarna Hurley miste. Hdm zien we dus terug in de finale. Lees hier het verslag.