Gold Cup (H): Klein Zwitserland via shoot-outs naar halve finales

Klein Zwitserland heeft zich als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup waarin de Haagse ploeg op 7 april speelt tegen Voordaan. Aan de Klatteweg won Klein Zwitserland woensdag in de kwartfinales na het nemen van shoot-outs van Hurley. Het duel was na reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd. Vorige week bereikten ook HDM en Den Bosch de laatste vier van het belangrijkste bekertoernooi.

De wedstrijd tussen Klein Zwitserland en Hurley stond in eerste instantie gepland voor vorige week donderdag, maar het duel werd verplaatst omdat Hurley op die dag in Utrecht een competitiewedstrijd speelde tegen Kampong.

Spannender dan in competitie

Beide ploegen hadden elkaar eerder al in de competitie getroffen. Toen won Klein Zwitserland in het Amsterdamse Bos met 4-1. Dit keer was de strijd tussen de nummers zeven (Klein Zwitserland) en de hekkensluiter (Hurley) van de Tulp Hoofdklasse Heren een stuk spannender.

Hurley nam na twaalf minuten de leiding via Theun de Leeuw. Die voorsprong werd pas in de 41ste minuut ongedaan gemaakt door Albert Beltrán. In het vierde kwart kwam Hurley op 1-2 door een treffer van Noam Sheridan. De spits leek de matchwinner te worden, maar vlak voor het eindsignaal pushte Aki Käppeler uit een strafcorner de gelijkmaker binnen. Shoot-outs moesten de beslissing brengen en daarin was Klein Zwitserland net iets beter dan Hurley.

Tegenstander Voordaan

Voor een plek in de finale van de Gold Cup gaat Klein Zwitserland op 7 april de strijd aan met promotieklasser Voordaan. De ploeg uit Groenekan was vorige week donderdag in eigen huis met 2-1 te sterk voor HBS, dat eveneens in de Promotieklasse speelt. Thomas van Battum maakte het winnende doelpunt.

Promotieklasser HDM schakelde in de kwartfinales hoofdklasser SCHC uit. Daarvoor had de Haagse ploeg wel shoot-outs nodig, nadat de wedstrijd in Bilthoven na de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd. De vierde promotieklasser in de kwartfinales, Nijmegen, redde het niet. Het verloor voor eigen publiek met 2-0 van Den Bosch. Dylan Wotherspoon en Koen Bijen scoorden voor de huidige nummer acht van de Tulp Hoofdklasse Heren.

Uitslagen Gold Cup kwartfinales

Klein Zwitserland* – Hurley 2-2
12. Theun de Leeuw 0-1
41. Albert Beltrán 1-1
55. Noam Sheridan 1-2
69. Aki Käppeler 2-2 (sc)

* wint na shoot-outs (4-3)

Donderdag 17 maart:
SCHC – HDM* 2-2
Goals: Roderick Tam, Bram Weers | Boris Burkhardt, Duco Telgenkamp

* wint na shoot-outs

Voordaan – HBS 2-1
Goals: Mike Huisman, Thomas van Battum | James Drummond

Nijmegen – Den Bosch 0-2
Goals: Dylan Wotherspoon, Koen Bijen

Programma halve finales Gold Cup

Donderdag 7 april:
Voordaan – Klein Zwitserland
HDM – Den Bosch


Wat vind jij? Praat mee...